13 tot 26 De Bitcoin-rally verkennen

$ 13 tot $ 26: onderzoek naar de Bitcoin Rally.

In de afgelopen maand hebben we gezien dat de prijs van Bitcoinxe2x80x99s het comfortabele bereik van $ 10 tot $ 14 verlaat dat ze bijna vier maanden hebben doorgebracht en beginnen aan een gestage koers omhoog die de waarde sinds die tijd bijna exact heeft verdubbeld. Desalniettemin, het pakte niet echt op tot 16 januari, een punt een paar dagen nadat de valuta voor het eerst sinds augustus brak door $ 14, waarbij de waarde van Bitcoinxe2x80x99s plotseling steeg tot ongeveer $ 14,7. Vanaf dat moment zakte $ 15 snel en volgde een stroom van gestage, progressieve groei.

De eerste schok kwam op 25 januari, pas na de kosten eerste bankroet 19:

Bitcoin viel steevast tot $ 18, toen $ 16, en bereikte uiteindelijk na een kort maar tijdelijk herstel naar $ 17,3 een dieptepunt van $ 15,6, waarbij alle vooruitgang van de pastxe2x80xa6 vier dagen werd besteed. Vanaf dat moment, maar de kosten gewoon terug op zijn pad opgepikt, en bleef gaan. De volgende run vond plaats vanaf $ 20, nadat de kosten waren gedaald ten opzichte van $ 21,5, niet verder konden gaan en twee dagen hebben gevochten voordat het plotseling instortte op het moment dat het onder de drempel van $ 20 kwam.

Maar op dat punt was het herstel snel. Er was geen dubbele dip en de kosten werden binnen een halfuur weer teruggebracht tot de niveaus voor voorverlaging. Het zakte een paar uur terug naar $ 19.5 en bleef daarna een dag lang op $ 20, maar de groei van Bitcoinxe2x80x99s werd gewoon hervat, bijna alsof er niets was gebeurd.

De volgende etappe was echter anders. In tegenstelling tot de eerste twee benen, die werden geholpen door een geschiedenis van voortdurend positief nieuws waarbij Bitcoinxe2x80x99s handelaars, positieve persaandacht en de goksector betrokken zijn, sindsdien is de focus op Bitcoin enigszins afgenomen.

8 BTC-interview met BTC China_[en-nl]_2018-05-30 13-46-56--098 denken aan VIPDe kosten bleven torenhoog, met gemiddeld vijftig cent per dag, maar de indicaties begonnen langzaam te veranderen. Het xe2x80x9caskxe2x80x9d (verkoop) facet van het orderboek van MtGoxxe2x80x99s, dat zo dun was dat een koper met $ 600.000 misschien de valuta buiten de heilige graal van $ 31,91 bij $ 19 zou hebben gebracht, is sindsdien opgeroepen tot het punt van een dergelijke sprong waarvoor meer dan $ 1 miljoen nodig was maken, ondanks dat de huidige kosten twee keer zo dichtbij zijn. Het handelingsvolume van Bitcoin exchangesxe2x80x99 nam af xe2x80x93 een veel voorkomende indicatie dat een trend bijna kan worden afgesloten. Gedurende tien dagen bleef de prijs stijgen en bereikte op 13 februari $ 26,3, maar uiteindelijk veranderde de markt. De prijs begon in het begin langzaam naar xe2x80x93 te schuiven, maar toen sneller toen hij onder zijn tweedaagse trendlijn doorbrak, en de marktplaats in de paniekmodus zodra de kosten zijn belangrijkste psychologische drempel van $ 25 verloren waren:

Hoewel de val diep was, was het ook kort, en toen de drop serieuze tegenstand ondervond in de $ 21.8- $ 22.8 range, steeg hij snel weer op. Nog sneller dan het was, steeg het terug naar $ 25,48, en na een korte terugval naar $ 24 ging $ 26,65 hoger, vergeleken met $ 26,3 top die de prijs de middag tevoren had bereikt.

 

 

Wat zijn de klassen die we uit deze hele beproeving kunnen halen?

In ieder geval voor vandaag lijkt het erop dat de markt geen correctie wil. Traditioneel technisch analyseconcept introduceert een concept van Fibonacci retracements, waarbij een kostencorrectie 38 procent of 62% (drie achten en vijf achtsten, beide geslachten tussen bescheiden Fibonacci-nummers) van de rallyxe2x80x99s winsten terughaalt, en ook een correctie in een correctie xe2x80x93 de spike back-up die onvermijdelijk een druppel volgt xe2x80x93 zelf zal dezelfde patronen volgen. Hier is de traditionele wijsheid gebroken. Bitcoin viel neer, maar in uren kwam het nog sterker terug. Psychologische drempelwaarden zijn van belang. Bij de laatste twee kostengrafieken hierboven, kan men duidelijk zien hoe de prijs snel begon te dalen zodra deze brak onder een belangrijke psychologische drempel die Bitcoin slechts een paar dagen eerder had bereikt. Een tradingstrategie die Bitcoin-dealers misschien zouden willen overwegen, is het instellen van een geautomatiseerde verkooporder die zou worden geactiveerd als de prijs onder een rond getal daalt (bijvoorbeeld Trendlines doen er niet toe.) Hoewel met Bitcoinxe2x80x99s ups en downs moeilijk kan worden geloofd, in de afgelopen twee jaar decennia heeft de munt feitelijk een enkele, consistente trendlijn gevolgd van een zachte exponentiële toename:

Let op de logschaal aan de rechterkant, waardoor een exponentiële curve een rechte lijn lijkt. Merk op hoe elke keer dat de kosten dreigden in te storten, of gewoon stagneren, onder de streep altijd alleen maar in de tijd terugspijkerde. Deze tijd is geen uitzondering. Begin januari waren de kosten net veel te lang op het niveau van $ 10- $ 14 geweest en het dreigde het patroon te doorbreken, en daarom kreeg het pas op tijd de stijging die het nodig had. Nu zijn we goed op deze lijn, dus er is voldoende ruimte voor Bitcoin om in te storten, maar op de lange termijn is er nog een trendline om te bekijken:

Merk op hoe de 3 keer dat de kosten snel daalden, wel onder de grens kwam. Maar het kwam snel weer terug. Tenzij Bitcoin de komende weken een exponentiële toename van de publieke focus en acceptatie van bedrijven begint te zien, zal de trendline waarschijnlijk breken en kunnen we een nieuwe fase van stagnatie ingaan, ondersteund door de lagere trend, maar voorlopig lijken de markten erop gericht om dit te blijven doen.

Welke factoren zijn er om aan te tonen dat deze recente verdubbeling wordt ondersteund door echte adoptie, in plaats van alleen maar een zeepbel? Er is niet zoveel nieuws als in januari, maar er zijn een aantal dingen om in gedachten te houden:

Gisteren keken de Bitcoin Reddit-community en de Bitcoin-pokersite Seals with Clubs beide naar een groot aantal consumenten. Reddit brak afgelopen 300, meer dan drie keer de gebruikelijke hoeveelheid van 100. Bij zeehonden met klaveren zagen we meer dan 200 gebruikers op hetzelfde moment. Coinbase bereikte het maximale aantal aankopen. De Bitcoin exchange intermediair had ook gemeld dat hun hoeveelheid slechts enkele dagen eerder de $ 1 miljoen per maand overschreed, en het recentere nieuws geeft aan dat Coinbase alleen maar populairder zal worden naarmate de tijd vordert. De populariteit van Coinbasexe2x80x99s is niet zonder reden; zijn service stelt gebruikers in staat Bitcoin rechtstreeks van hun bankrekeningen te kopen en betaalt slechts een commissie van 1 procent voor uw exchange xe2x80x93 marketplace spread inbegrepen. Het simpele feit dat het steeds populairder wordt, geeft aan dat een groeiend aantal individuen zich bewust worden van deze handige methode om bitcoins te kopen, is ook een goede indicatie voor de toekomst van Bitcoinxe2x80x99 op verschillende manieren. Bitcoin-basisstatistieken worden voortdurend verbeterd, maar niet zo snel. Het aantal transacties bereikte een nieuwe piek van 68.000 per dag een paar dagen geleden, hoewel het aantal transacties exclusief populaire adressen enigszins is gedaald. De grafiek van deze blockchain-dimensie blijft licht stijgend groeien, en ook het aantal consumenten van Blockchain walletxe2x80x99s, hoewel niet meer zo snel toeneemt als in december en januari, blijft toenemen.

Sommige technische indicatoren wijzen erop dat Bitcoin alleen maar sterker wordt, omdat elke druppel meer weerstand ondervindt en sneller terugkeert dan de vorige, hoewel een ander bewijs suggereert dat de rally binnenkort in zekere mate zal afkoelen. Velen vragen om een ​​stijging van de all-time high van $ 31,91 in juni 2011, een gebeurtenis die misschien zelf verdere stijgingen veroorzaakt vanwege de resulterende media-aandacht die het zou kunnen activeren, terwijl anderen voorspellen dat we binnenkort de top zullen vinden deze poot. De marktprognose is een moeilijke zaak; als het gemakkelijk zou zijn, zou Bitcoin in 2009 helemaal tot een laatste prijs zijn gesprongen. Misschien is de beste manier voor de meesten van ons om gewoon af te wachten.