17 Gearresteerd en 80000 ter waarde van Bitcoin in beslag genomen in Dark Web Sting

17 Gearresteerde en $ 80.000 aan Bitcoin ter waarde van Black Internet Sting-operatie.

Na de arrestaties van de undercoveroperatie werden alle vuurwapens, semi-pantser en illegale drugs in beslag genomen en werd ongeveer $ 80.000 USD aan bitcoin geconfisqueerd.

In september 2014 richtte het gezamenlijke onderzoek met wetshandhavingsinstanties uit de Verenigde Staten en Australië zich op de illegale handel in vuurwapens via het Dark Internet, wat resulteerde in de identificatie van een internetalias voor een 33-jarige persoon in Montana.

De operatie begon officieel toen het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid belangrijke informatie van de ACBPS ontving. In dezelfde maand als het onderzoek was HIS pionier in een geheime operatie met een internet alias-account. HIS slaagde erin om Australische verdachten te identificeren die illegale handel in wapens probeerden te plegen.8 BTC-interview met BTC China_[en-nl]_2018-05-30 13-46-56--098 bovendien toen Bobby

Twee maanden later werkte AFP samen met HIS om een ​​nieuwe geheime operatie uit te lokken gericht tegen de Australische verdachten.

Als onderdeel van de operatie manipuleerden HIS en AFP de geheime accounts om zes deals binnen de Dark Internet-markten te voltooien, waardoor ze de adressen van de kopers konden herkennen.

Na identificatie van de adressen verkreeg HIS en AFP in februari en maart 2015 15 zoekbevelen en nam de meeste van deze items op in de adressen, waaronder vier illegale wapens, munitie, steroïden, computerapparatuur en mobiele telefoons.

"Verstoring van het aanbod van illegale wapens blijft een prioriteit voor de AFP, en het succes van de operatie is een andere illustratie van de resultaten die bereikt kunnen worden door samenwerking tussen verschillende instanties," legt Steve Lancaster uit, ACBPS, nationale manager van onderzoeken en assistent-commissaris. Deze geheime operatie was het sterkste onderzoek naar Dark Internet in de geschiedenis van Australië, voegde hij eraan toe.

"Mensen die deze sites gebruiken, mogen niet worden misleid door beweringen over anonimiteit op internet," legde hij uit. "Elke transactie bouwt een wereldwijd netwerk van intellect op dat wereldwijde partners gebruiken om u te targeten."

Vanwege het succes in de recente geheime operatie zal de Australische rechtshandhaving zich blijven richten op illegale online transacties, met name vuurwapens, met behulp van een sterke ondersteuning van federale en mondiale partners in wetshandhaving.