African Bitcoin Startup wint Bill Melinda Gates Foundation Grant

Bitcoin Blockchain

Bitcoin startup Bitsoko heeft aangekondigd dat het binnenkort een Blockchain Event Series gaat sponsoren in Nairobi, Kenia. De evenementen die jaarlijks worden gehouden in de iHub-innovatieknooppunt, zullen zich richten op Blockchain-instructie en netwerken, en bieden mogelijkheden voor lokale startups om te pitchen.

Het bedrijf biedt diensten voor digitaal geld aan, gaande van geldovermakings– en geldovermakingsdiensten tot betalingsverwerking voor detailhandelaren tegen een deel van de huidige tarieven.

"Daniel Bloch van Bitsoko in Kenia zal zijn mobiele valutaplatform Bitsoko creëren, waarin Blockchain-technologieën worden geïntegreerd voor goedkope transacties geflankeerd door bitcoins," verklaart de Grand Challenges-website. "Ze hebben een mobiele portemonnee en een point-of-sale-service voor retailers gebouwd, waarmee contant geld eenvoudig en veilig de wereld rond kan worden verplaatst met alleen een Bitsoko-gebruikersnaam, telefoonnummer of bitcoin-portemonnee. Bitsoko biedt ook vereenvoudigde opties voor het betalen van huishoudelijke rekeningen en loonlijsten, ze zullen het bewustzijn van het platform verhogen om het aantal gebruikers en retailers te vergroten en blijven de veiligheid en mogelijkheden van hun platform evalueren. " 

Africas grootste online marktplaats Bieden of kopen Bitcoin-betalingen toevoegen_[en-nl]_2018-05-30 13-48-06--884 de online marktplaatsenMet de titel 'Empower Universal Acceptance of Mobile Money Payments', staat op de subsidiepagina dat mensen die van minder dan $ 2 per dag leven geld moeten verwerken zoals iedereen, maar de meeste slechte mensen, vooral degenen die wonen in landen waar armoede wijdverspreid is, doen niet toegang hebben tot passende financiële diensten of producten om hen te helpen bij het afhandelen van deze transacties en hun contanten. Dit is dat Bitsoko verwacht te wijzigen.

De ongeduldige Optimist-site van de Gates Foundation stelt dat het doel van de Grand Challenge is om de waarde van mobiel te vergroten voor arme mensen met een laag inkomen door universele goedkeuring van mobiel geld toe te staan ​​bij kleine detailhandelaren en serviceproviders.

"Het moderne financiële systeem werkt niet voor het slechte", merkt de stichting op. "Maar er is een andere optie – een digitaal financieel ecosysteem: digitale transacties zijn efficiënt en kunnen erg laag in prijs zijn, maar we hebben nog heel wat manieren om te gaan tot we de grootschalige acceptatie van elektronische betalingen zien."

Als winnaar ontvangt Bitsoko $ 100.000 aan financiering, met een kans op een add-on-beurs van $ 1 miljoen als het project succesvol is. Bitsoko zal de subsidie ​​gebruiken om zijn diensten uit te breiden naar Ghana, Zimbabwe en Sierra Leone, waardoor eenvoudige, goedkope betalingen mogelijk worden.

"De financiële structuur in Kenia en in heel Afrika is snel veranderd sinds de komst van mobiel geld door MPesa," zei Bitsoko mede-oprichter en directe ontwikkelaar Allan Juma. "We denken dat dit alleen maar zal blijven stijgen, en middelen zoals Bitsoko die gebruik maken van Blockchain-technologieën om handelskosten te verlagen, zullen in de voorhoede van de boom staan."