Africas grootste online marktplaats Bieden of kopen Bitcoin-betalingen toevoegen

Africas grootste online marktplaats Bieden of kopen Bitcoin-betalingen toevoegen

Om de financiële-beveiligingsproblemen die een groot deel van de Afrikaanse e-commerce-gebruikers hebben geleden te elimineren, begon Bidorbuy, de grootste online marktplaats in Afrika, op 3 maart Bitcoin-betalingen te accepteren. De integratie van Bitcoin verlicht e-commerceplatforms van het bewaren van gevoelige financiële gegevens op hun regionale servers, waardoor het gevaar van een datalek en het lekken van persoonlijke gebruikersinformatie wordt verminderd. Door Bitcoin te leveren als een van de belangrijkste betalingsprocedures, wil Bidorbuy de groei van deze e-commerce-sector leiden in Kenia en Zuid-Afrika.

Bidorbuy heeft meer dan 700.000 artikelen geregistreerd op zijn online markt en creëert meer dan 30 miljoen pageviews per maand. Het is het grootste bedrijf in de Zuid-Afrikaanse en Keniaanse e-commerce sector door marktaandeel en de dimensies van gebruikersbasis.

De e-commercemarkt van Kenia groeit in hoog tempo. Volgens de Communications Authority of Kenya is de data / internet marktplaats in het land exponentieel toegenomen sinds 2014, als gevolg van de toename van het acceptatiegraad van smartphones en de snelheid van internetverbinding met bandbreedte in Afrika.

"Alle subcategorieën van alle gegevens / internetdiensten toonden groei, afgezien van de terrestrische draadloze service die een daling van het aantal abonnementen gedurende het kwartaal liet zien. Dit was het gevolg van de aanhoudende migratie van draadloze abonnees naar glasvezelnetwerken door een aantal van de belangrijke data / internetproviders.De opkomst van nieuwe markten zoals e-commerce zal een uitgelezen kans creëren voor de markt om een ​​ommekeer te maken en de groei te registreren omdat het fysieke verzendingsoplossingen biedt voor online transacties, "zei de Communications Authority van Kenia.

 
Africas grootste online marktplaats Bieden of kopen Bitcoin-betalingen toevoegen_[en-nl]_2018-05-30 13-48-06--884 commerce zal

Peter Ndiang'ui, directeur van OLX Kenya, zegt dat het opzetten van stabiele internetverbindingen en de ontwikkeling van betaalbare smartphones de Afro-Amerikaanse e-commerce-industrie hebben geleid om het afgelopen jaar belangrijke mijlpalen te bereiken, met name dagelijkse inkoopvolumes, marktaandeel boven conventionele markten zoals de detailhandel sector en het aantal nieuw ingeschreven leden op onlinemarktplaatsen.

 

"Al die services [beschikbaar op e-commerce platforms] gebruiken een enorm groeimomentum in Afrika en specifiek in Kenia, met als grootste driver de toegang tot smartphones.

Algemeen directeur van Visa Zuid-Afrika Jabu Basopo legt uit dat een toenemend aantal gebruikers van e-commerceplatform meer vliegtickets en kleding online gaan kopen om het gedoe van het bezoeken van winkels of reisbureaus op drukke uren te voorkomen.

"Als we kijken naar de tendensen, zijn de top 3 gebieden die groeien, elektronische apparatuur, mode en luchtvaartmaatschappijen, maar elke markt verschilt.In sommige niches zou je waarschijnlijk zien dat de luchtvaartmaatschappijen nummer 1 [groeiregio] zijn", zei Visa. Zuid-Afrika General Manager Jabu Basopo.

Ondanks de snelgroeiende klantenkring van veel e-commerceplatforms, is een groot probleem met de online marktplaatsen in Kenia en andere Afrikaanse landen dat de mogelijke uitbreiding van deze e-commercesector in heel Afrika beperkt, een slechte financiële infrastructuur en de kwetsbaarheid van betaalkaartbetalingen.

Kenia's leidende markt voor online elektronica Kilimall-marketingdirecteur Charles Mungai zegt dat heel wat gebruikers van e-commerce-platforms hebben ervaren dat hun gevoelige financiële informatie en creditcardgegevens de afgelopen jaren zijn weggelekt. Omdat e-commerceplatformen gecentraliseerde lokale servers of databases met gevoelige consumentengegevens en financiële informatie beheren, zijn de creditcardgegevens van gebruikers gevoelig voor hackingaanvallen en datalekken. Als een hacker of een groep hackers toegang krijgen tot de servers van een e-commerceplatform, zullen de financiële gegevens van gebruikers onvermijdelijk worden gelekt.

"Veel mensen zijn behoorlijk in de problemen geraakt door problemen met betaalkaarten, fraude en financiële onzekerheid, bijvoorbeeld door creditcardinformatie te geven op een platform dat niet al te veilig was en iemand deze informatie opneemt", aldus Charles Mungai, Marketing Manager van Kilimall.

De winst in financiële fraude en klantonzekerheid gekoppeld aan betaalkaarten en conventionele betaalmiddelen hebben ertoe geleid dat een aanzienlijk deel van de inwoners van Kenia heeft afgezien van het gebruik van online-betalingshulpmiddelen bij het online kopen van goederen. Door Bitcoin te integreren in zijn online platform, verwacht Bidorbuy een nieuwe trend in te zetten richting e-commerce.