Alibabas AntFinancial sluit zich aan bij Quest for Transparency in Charitable

Hong Kong

In februari merkte op dat Alipay, een internetbetaalplatform van dit Chinese e-commercebedrijf Alibaba Group Holding Ltd., een baan had verklaard op basis van blockchain-cloud- en -technologiediensten. De aankondiging wees op de groeiende belangstelling van Alibaba voor verspreide grootboektechnologie.

Nu lijkt het erop dat de Chinese reus zich langzaam in de blockchain begeeft. Ant Financial, het Alibaba-bedrijf dat Alipay gebruikt, maakt gebruik van verspreide grootboeken om transacties vast te leggen en de aansprakelijkheid van Chinese filantropische organisaties te verbeteren, meldt Bloomberg Technology.

Ant Financial domineert de online betalingsmarkt in China via zijn Alipay-service, die meer dan 450 miljoen jaarlijkse actieve gebruikers omvat en ook in vergelijking met PayPal is geweest. Credit Suisse schat dat 58 procent van de internetbetalingen in China via Alipay verloopt. Het bedrijf exploiteert ook een geldmarktfonds met de naam Yu'e Bao en een internetbank genaamd MYbank. De naam Ant identificeert de kleine detailhandelaren – ontelbare hardwerkende knaagdieren – die goederen verkopen via Alibaba, legt The Wall Street Journal uit.

Ant Financial werd als een op zichzelf staand bedrijf afgesplitst voorafgaand aan het eerste openbare aanbod van Alibaba ter waarde van $ 25 miljard in 2014 en zal naar verwachting zijn eigen IPO lanceren. Het bedrijf rondde in april een nieuwe financieringsronde van 4,5 miljard dollar af, zoals gerapporteerd door The Financial Times. Volgens China Business News, een gerespecteerd dagblad dat voor een deel in handen is van Alibaba, krijgt het een taxatie van ongeveer $ 60 miljard. De nieuwe investeerders nemen high-profile staatsbedrijf Chinese bedrijven zoals een eenheid van China Investment Corp (CIC), het autonome vermogensfonds van het land en een dochteronderneming van China Construction Bank, de op een na grootste geldschieter van het land door activa.

"We streven naar meer transparantie voor liefdadigheid en ook het gedecentraliseerde karakter van blockchaintechnologie past bij dat doel," zei Ant Financial CTO Cheng Li. "Het betekent dat de volledige informatie- en transactiegeschiedenis van fondsen betrouwbaarder zal zijn en niet gemakkelijk kan worden gemanipuleerd."

De China Social Assistance Foundation is een van de eerste grote Chinese goede doelen die de baan combineert.

Cheng legde uit dat donors op 'Ant Love' – dat het liefdadigheidsplatform dat door het bedrijf wordt beheerd – in staat zullen zijn transactiegeschiedenis te volgen en een duidelijker inzicht te krijgen in waar hun fondsen naartoe gaan en hoe ze worden gebruikt. Volgens de Ant Financial executive, waardoor het moeilijker wordt om records te wijzigen en een deel van hun vertrouwen dat door de jaren heen is verspild, kan doen herleven. Hoewel filantropie in China snel groeit, hebben veel schandalen het vertrouwen van de donoren in gevaar gebracht.

Cheng voegde eraan toe dat Ant Financial een private blockchain voor de taak gebruikt en is van plan om het grootboek later open te stellen voor liefdadigheidsorganisaties en auditors. Het lijkt aannemelijk dat Ant Financial filantropie heeft geselecteerd, een niet-controversiële en uitzonderlijk belangrijke toepassing, voor haar eerste projecten met verspreide grootboektechnologie, alvorens verder te gaan met bedrijfsrelevante en potentieel zeer lonende toepassingen zoals betalingen en overmakingen.

In dit geval zou Ant Financial – een snelgroeiende dochteronderneming van een van de grootste techreuzen ter wereld, die naar verwachting zal uitgroeien tot een spraakmakende openbare onderneming zelf – een aanzienlijke impuls geven aan de spreadgroothandels in de reguliere zakenwereld.

Blijvende liefdadigheid 2.0-initiatief van BitGive Foundation: Donatie Transparantieplatform voor de Bitcoin-blockchain.

8 BTC-interview met BTC China_[en-nl]_2018-05-30 13-46-56--098 me toen

Ant Financial is niet de eerste die probeert de transparantie in liefdadigheidsinstellingen te verbeteren. De BitGive Foundation, een Amerikaanse 501 (c) (3) non-profit wiens missie is om "een revolutie wereldwijde filantropie met behulp van technologie," verklaarde BitGive Liefdadigheid 2,0 Initiative: Schenking Transparantie Platform voor donoren en non-profitorganisaties gebruik van Bitcoin's blockchain technologieën in 2015.

"Het is spannend en interessant om entiteiten als Ant Financial en Alibaba Group van Jack Ma te zien met het oog op blockchain-technologie," verklaarde Bitofin Magazine, oprichter en uitvoerend directeur van BitGive, Connie Gallippi. Het platform van BitGive werd breed ondersteund door de Bitcoin- en Blockchain-community en heeft subsidies en andere financiële steun ontvangen van filantropische entiteiten, zoals de Walter en Karla Goldschmidt Foundation. "

Volgens de BitGive website, zal het nieuwe platform een ​​revolutie filantropie doordat donoren en het publiek om non-profit transacties op te sporen op een openbaar platform in real time, om hun middelen te controleren totdat ze hun eindbestemming te bereiken en ook om te zien hoe de donaties worden besteed. Het platform van BitGive omvat ook een focus op donorervaring die donorgeschenken verbindt met directe effecten op het terrein, zodat donoren niet alleen begrijpen hoe en waar hun bijdragegelden zijn besteed, maar ook de gevolgen en resultaten uit hun geschenken zullen zien..

Gallippi merkte ook op dat een belangrijke onderscheidende principe voor BitGive's Donatie Transparantie Platform is het is gebouwd op de openbare en algemeen aanvaarde Bitcoin blockchain, in plaats van op een eigen blockchain, "het leveren van echte openbare transparantie en verantwoordelijkheid binnen een onveranderlijke grootboek die wordt geplaatst op een verspreide wereldwijde infrastructuur. "

BitGive MVP (minimaal werkbare merchandise) zal in de komende maand worden gepubliceerd of zo, zegt Gallippi, presentatie van het goede doel partners die ervoor hebben gekozen om demonstratie use cases, zoals het gebruik van grensoverschrijdende transacties voor projecten in ontwikkelingslanden zijn. Het platform bevat ook attributen voor gegevens en administratieve analyse waarmee goede doelen kunnen worden gebruikt voor rapportage en auditing.