Alles over AirBitz met Paul Puey

Webgebaseerd app-overzicht

Had je niet nodig dat er een bron was die alle bedrijven kende die Bitcoins in jouw regio accepteren? Well Ik had een kans om te spreken met Paul Puey, de CEO / mede-oprichter van Airbitz, een Bitcoin-portemonnee en bedrijvengids die precies dat doet. Het iOS-programma kwam een ​​week later en het Android-programma ging in première op 7 april tijdens de Inside Bitcoin NYC-conferentie. Hij was een 3D grafische software-engineer bij Nvidia gedurende 7 decennia, hoewel hij softwaretaken had gedaan in de webgebruikersinterface.

"Ik vond het leuk om mijn werk te visualiseren", zegt Paul. Vervolgens verliet hij engineering en begon hij te werken in een klein bedrijf, waarin hij veel inzicht kreeg in de kruising van bedrijven, klanten en engineering. Tussenin dit alles ontdekte Paul Bitcoin.

"Ik wilde een manier vinden om het in mijn eigen leven op te nemen. Het was perfect afgestemd op mijn geloofssystemen, omdat ik geloof dat grote bedrijven ons altijd misleiden – of het nu medisch, voedsel, farmaceutisch of fiscaal is., Ik probeer lokale bedrijven en handelaars aan te moedigen in plaats van de grote bedrijven, maar ik kon mijn tanden niet drukken voor een van deze problemen omdat ik geen dokter, apotheker of verpleegkundige ben. Bitcoin was iets dat in lijn lag met mijn geloof in het onderbreken van deze instellingen, en ik zou er uiteindelijk iets aan kunnen doen. "

Na Bitcoin te hebben gebruikt, besefte Paul dat het een gedegen inspanning vergde om het gebruiksvriendelijk te maken.

"Ik vond Airbitz niet als een manier om gewoon geld te verdienen," zegt Paul. "Ik zag het als een behoefte aan het Bitcoin-ecosysteem." Ons team heeft Bitcoin nodig om te triomferen en we waren ervan overtuigd dat de bruikbaarheid een aanzienlijke barrière vormde voor acceptatie. Het simpele feit dat je gewoon niet weet waar je het moet uitgeven, was waar we zou beginnen. "

Alles over AirBitz met Paul Puey _[en-nl]_2018-05-30 13-48-17--199 het BitcoinHet is erg moeilijk om een ​​valuta te gebruiken als u niet weet waar u deze moet uitgeven. Airbitz begon met het bouwen van een tool die Bitcoin gemakkelijk te besteden maakt en gemakkelijk voor de gebruiker om een ​​locatie te vinden waar hij het kan uitgeven. Twee van zijn medeoprichters, Damian Cutillo en Tim Horton, kwamen uit een vorige startup, Breadcrumbs, ook in Airbitz gerold met de wijsheid en ervaring om een ​​goed uitziende, uitstekende zakelijke gids op te bouwen. Twee Airbitz-programmeurs, Damian en William Swanson, werkten nauw samen met Amir Taaki bij de dark market hackatonbaan in Toronto en behaalden de eerste plaats. "We maken het zo wrijvingsloos mogelijk voor bedrijven om te worden vermeld in onze directory," zegt Paul. "Ga naar airbitz.co, klik op Een bedrijf publiceren en verzend de naam van uw bedrijf, URL en e-mailadres. We hebben curatoren die de rest van de informatie over uw bedrijf kunnen vinden, zoals openingstijden, foto's en beschrijving. "

Er zijn veel portefeuilles die erg gecentraliseerd zijn. Het gegevensmodel van de Airbitz-portemonnee is om openbare bitcoin-servers te gebruiken, dus zelfs als Airbitz gaat, hebben al hun klanten nog steeds een functionele portemonnee. Om dit te bereiken, gebruikt Airbitz hun eigen bitcoin-serverknooppunten samen met personenservers die het opensource Libbitcoin-project bedienen. Samengesteld door Amir Taaki, het is een van de eerste complete re-implementaties van het Bitcoin-protocol. Paul merkt op: "Een vreselijke ervaring zou zijn dat een gebruiker naar een restaurant gaat om Bitcoins te gebruiken en als ze daar aankomen, werkt het niet omdat de pocketservers helemaal leeg zijn." Over veiligheid en privacy zegt Paul: "Elke andere portemonnee in het Bitcoin-ecosysteem maakt pocket-encryptie en -beveiliging een extra maatregel en maakt back-ups van hun eigen portefeuilletoetsen nog een andere maatregel. Dit is extra wrijving die adoptie voor de massa's belemmert.

Wanneer u de Airbitz-portemonnee gebruikt, wordt u automatisch gecodeerd, verbonden en geback-upt, maar het gebeurt zonder dat u het weet. Het voelt alsof u online bankieren gebruikt wanneer u daadwerkelijk uw sleutels versleutelt en back-upt. Airbitz kan niet controleren op metadata, privésleutels en openbare sleutels. Als een persoon begrijpt dat je een Airbitz-zak gebruikt, en ze op al onze servers kunnen hacken, dan zouden ze niet begrijpen welke klodder gegevens op de machine proberen te hacken voor je geld. Privacy verhoogt eigenlijk de veiligheid. Mensen zien ze als verschillend, maar eenzaamheid verhoogt de veiligheid van iets groots. "" Tot slot ", zegt Paul," We streven naar het meest gebruiksvriendelijke, gebruiksvriendelijke, gemakkelijkst te beveiligen alternatief voor bitcoin, zowel uit de portefeuille als uit de bedrijfsdirectory. Wij zijn de portemonnee. Het is mogelijk om te verwijzen naar iedereen die je kent, opa, moeder of dame in het café. We maken het super gemakkelijk. Als het mogelijk is om online bankieren te beheren, kunt u het beheren met Airbitz. "