Asset Manager Fidelity to Join Blockchain Group IC3

De IC3-groep

De IC3-groep is gevestigd in het Jacobs Technion-Cornell Institute op Cornell Tech in New York en omvat academici van Cornell University, Cornell Tech, UC Berkeley, Technion, samen met de University of Illinois in Urbana-Champaign en partners uit de IT-industrie, zoals IBM en Intel.

IC3 zou de ontwikkeling van blockchain-technologiesoftware voortzetten door expertise van wereldklasse op het gebied van cryptografie, gedistribueerde systemen, computerprogrammering en systeembeveiliging te verzamelen en toegankelijk te maken voor partners in de industrie. De blockchain-ontwikkelingsgroep richt zich voornamelijk op de implementatie van cryptocurrencies, slimme contracten en verspreide grootboektechnologie in het financiële systeem. IC3 werkt samen met experts uit de industrie op het gebied van financiën en bankieren, technologieondernemers, toezichthouders en open source softwaregemeenschappen om de op blockchain gebaseerde ideeën van vandaag om te zetten in de efficiënte en betrouwbare systemen van morgen die de financiële sector zal gebruiken.

Het in Boston gevestigde Fidelity heeft het blockchain-initiatief gecombineerd met zijn innovatie-arm Fidelity Labs met als doel financiële systemen efficiënter en transparanter te maken, naast het verhogen van transactietarieven en het vaststellen van hogere vertrouwelijkheids- en beveiligingscriteria.

Fidelity Labs zei op zijn site dat het samen met IC3 "een uitgebreid scala aan nieuwe financiële tools en bedrijfshulpmiddelen zou kunnen onderzoeken die op een dag de klantervaring van Fidelity zouden kunnen verbeteren door samen te werken met enkele van de grootste onderzoekers, docenten en studenten in de ruimte."

De financiële instelling verwacht dat de uitkomst van de samenwerking nieuwe blockchain- en slimme contracttechnologie zal omvatten die zal voldoen aan de behoeften van de financiële sector.Alles over AirBitz met Paul Puey _[en-nl]_2018-05-30 13-48-17--199 als een behoefte

Fidelity is slechts een van de vele financiële instellingen die toetreden tot blockchain-consortia en ontwikkelingsinitiatieven, aangezien de financiële sector erkent welke rol blockchain-technologie in de toekomst van het fonds zal spelen. Van het stroomlijnen van KYC-onboardingmethoden tot het verminderen van de kosten van grensoverschrijdende betalingen en het verbeteren van de efficiëntie van effectenafwikkeling en clearing, wordt algemeen aangenomen dat blockchaintechnologie een integraal onderdeel wordt van de financiële industrie uit de niet zo verre toekomst.

Dit gezegd hebbende, zijn real-life implementaties van blockchain-technologieën en het gebruik van slimme contracten zeer beperkt in de financiële sector. Verschillende obstakels, zoals twijfel aan regelgeving, compatibiliteit met legale banksystemen en schaalbaarheid, moeten eerst worden overwonnen voordat blockchain-technologie wereldwijd in het financiële systeem kan worden geïmplementeerd.