Australische startups Sluiten Downas Banks beëindigen ondersteuning voor Bitcoin

Australische bankrekening

"De banken hebben onze leden niet geadviseerd.Voor zover mogelijk hebben bijna alle bedrijven in de elektronische valuta brieven ontvangen van hun geldschieter, of in meerdere gevallen banken, die adviseerden over de afsluiting van de rekeningen. 13 van die permanent gesloten, "informeerde Tucker .

Toonaangevende Australische banken, waaronder Westpac Banking Corporation en Commonwealth Bank of Australia, hebben hun motieven niet achter de conclusie van bankondersteuning voor bitcoin-bedrijven opgegeven. Deze aflevering heeft de aandacht getrokken van de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) en senator Matthew Canavan, die de plotselinge uitspraak van deze geldschieter als een onwettige actie beschouwt en de ACCC om een ​​volledig onderzoek naar de banken heeft gevraagd.

"Hoewel we niet in staat zijn om te reageren op de motieven van de banken (dat is voor hen om te beschrijven) maar de gevolgen van die bewegingen worden steeds duidelijker.

Startups beginnen met het verlaten van Australië.

"Helaas hebben de meeste starters van elektronische valuta hun deuren gesloten in Australië, omdat er geen alternatieve bankopties beschikbaar waren." In één keer heeft één Bitcoin-bedrijf, Coinjar, het hoofdkantoor verplaatst naar een meer verwelkomende markt uit het Verenigd Koninkrijk, "informeerde Tucker .

De meeste Australische Bitcoin-startups bieden bitcoin-uitwisselingsservices en bitcoinbetalingsverwerking door de retailer; 2 van die paar bitcoin-gerelateerde diensten die krediet- of bankkaartdiensten vereisen. Hoewel sommige bitcoin-startups op zoek zijn gegaan naar alternatieve monetaire instellingen en verenigingen om hun activiteiten te behouden, zijn de meeste bedrijven er niet in geslaagd om partnerschappen voor bankondersteuning te sluiten.

Geen duidelijke reden.

Labour Senator en een lid van de Senate Economics References Committee, Sam Dastyari, onthulden zijn zorgen over de banken, vanwege hun gebrek aan rechtvaardiging en rechtvaardiging achter het plotselinge einde van de bankondersteuning.

"Ik maak me zorgen dat er een bewering is dat Australische banken opzettelijk kleine bedrijven verstikken, terwijl ze zichzelf oprichten om dezelfde diensten te leveren. We hebben geen dekking met vier pijlers om banken in staat te stellen om opkomende industrieën waarmee ze concurreren te guilloteren… Deze kleine lokale elektronische valuta-organisaties concurreren in feite om handelsplatforms te bieden en opkomende technologieën te creëren, "verduidelijkte Dastyari.

Australische startups Sluiten Downas Banks beëindigen ondersteuning voor Bitcoin_[en-nl]_2018-05-30 13-48-33--265 van diensten aan ADCCA

Op dit moment hebben alle grote Australische banken ook de bancaire dienstverlening voor Bitcoin-bedrijven beëindigd.

"Onze leden hebben gezegd dat de banken opmerkelijk onwillig zijn om verklaringen te geven voor het stoppen van het leveren van diensten aan ADCCA-leden.Onze leden, van wie er later misschien partners of concurrenten bij de banken komen, zijn momenteel overgeleverd aan de genade. gevestigde financiële instellingen. Ik geloof in ieder geval dat onze leden een eerlijke verklaring krijgen voor de reden waarom ze worden onthouden, "zei Tucker.