BancaI MI Onderzoeker Blockchain zal niet werken als banken niet veranderen

bij Banca IMI

Een nieuw artikel over blockchain-technologie werd uitgegeven door de geest van rente- en kredietvarianten bij Banca IMI, een dochteronderneming voor investeringsbankieren en kapitaalmarkten van Intesa Sanpaolo.

Er is enig misverstand geweest bij de bron van het debat rond elektronische valuta's en financiën: de gedachte dat elektronische valuta's gebaseerd zijn op een nieuwe "technologie" die op de financiële markten kan worden toegepast zoals ze zijn.Massimo Morini, die de krant schreef, "Van 'Blockchain hype' naar een echte businesscase voor financiële markten ', sprak onlangs met en zei dat de zaken enigszins verschillen.

"Digitale gelden hebben een radicaal nieuw bedrijfsmodel voor transacties laten zien, waarbij het gebruik van cryptografie en een enkelvoudig verspreid grootboek veel passages in de procedure minder afhankelijk maakt van vertrouwen van de tegenpartij," legde hij uit. "Hetzelfde geldt voor de logica van slimme of geautomatiseerde contracten die veel mensen in de financiële wereld aan het verkennen zijn."

Het is alleen door de bedrijfsprocedure minder afhankelijk te maken van het vertrouwen dat banken de lessen rond digitale gelden vruchtbaar kunnen exploiteren. Uit de discussie over digitaal geld en financiën, wordt het begrip vertrouwen over het algemeen zwart gebruikt: een volledig betrouwbare versie versus een versie die is gebaseerd op volledig vertrouwen. Maar Morini voegt eraan toe dat dit gewoon een andere fout is om te vermijden.BancaI MI Onderzoeker Blockchain zal niet werken als banken niet veranderen_[en-nl]_2018-05-30 13-48-36--041 delen en ook

"Dit is niet echt, verschillende bedrijfsmodellen hebben naast vertrouwen ook een ander niveau van vertrouwen", legt hij uit. "De financiële sector hoeft het vertrouwen niet zo snel te elimineren als Bitcoin, omdat de financiële spelers buiten de keten identificeerbaar zijn en meestal al vanuit de markt zijn toegewijd, binnen een nauwkeurig wettelijk kader."

Ze zijn in staat om Morini aanvullend voordeel te halen uit het verwijderen van vertrouwen uit vele passages van hun bedrijfsmodel, dat nog steeds gebaseerd is op de benadering van "consensus-voor-verzoening".

Uit het businessmodel "consensus-voor-afstemming", worden veel aspecten van een deal, met name op de derivatenmarkt, overgelaten aan de respectieve interpretatie van een krantencontract waarbij elke speler een persoonlijke representatie in zijn persoonlijk grootboek geeft zonder gedeelde bron van jurisdictie. Dientengevolge domineert onzekerheid en zijn rechtszaken mogelijk, wat kan leiden tot juridische problemen en plotselinge verliezen. Dit verhoogt de risico- en kapitaalvereisten met een bottleneck-effect, omdat hiervoor veelvuldige afstemmingsstappen nodig zijn.

Morini zegt echter dat blockchains een manier kunnen vinden om deze problemen binnen de financiële sector op te lossen.

"Een eerste validatie door middel van een consensusalgoritme, een enkele gezaghebbende weergave op een gedistribueerd grootboek en ook de handhaving van atomaire consensus door slimme contracten zou veel van de problemen kunnen elimineren, waardoor de markt transparanter, efficiënter en veiliger wordt", legde hij uit..

Maar het introduceren van een enkele gedistribueerde grootboek of een verstandig contract in de financiële sector is niet een gemakkelijke transformatie, niet alleen vanwege de technische problemen zoals schaalbaarheid en privacy; de ontwikkeling van de markt moet ook in aanmerking worden genomen. Morini legt bijvoorbeeld uit dat het wijzigen van contracten, boekhoudkundige voorschriften en standaarden de ontwikkeling van de sector moet volgen. Hij is echter optimistisch dat er uiteindelijk veranderingen zullen plaatsvinden.

"We bespreken wijzigingen die meer transparantie en veiligheid mogelijk maken, dus ik verwacht dat ze zullen komen, maar het kan een tijdje duren voordat de spelers ze begrijpen en implementeren", legde hij uit. "Dit betreft toezichthouders, instanties die marktcriteria definiëren en de banken."

Het introduceren van een bilaterale overeenkomst voor slimme contracten over een gedistribueerd grootboek binnen de financiële sector zou een aanzienlijke impact hebben; echter, niet-gecollateraliseerde derivaten zouden niet zo ver kunnen profiteren van consensus over een bilaterale portefeuille, omdat het risico van dubbele uitgaven en wanbetalingen nog steeds hoog zou kunnen zijn, zegt Morini.

"Onder een up-to-standard beveiligingsovereenkomst kunnen de fondsen om een ​​deal te sluiten een deel van de deal zelf worden", legde hij uit. "Meer zekerheid en determinisme via een gedeeld grootboek, waarbij intelligente contracten voor een deal-algemene waardering kunnen leiden tot een fractie van de risico's en kosten in vergelijking met de huidige standaard."

Voor banken om zichzelf te hervormen om de blockchain-technologie te implementeren, zegt Morini dat ze hun manieren moeten veranderen.

"Banken moeten bereid zijn om van conventionele privacy in hun waarderings- en rapportageprocedures over te stappen naar een ander systeem waarbij de partijen van een deal aanvaarden een deel van hun boekhouding te delen en ook, tenminste gedeeltelijk, de handhaving van consensus te automatiseren."

De laatste tijd organiseerde Morini de QuanTech-conferentie, waar hij twee demonstraties van blockchain-diensten zag gericht op monetaire contracten. Er werd 1 demo opgezet op het Corda gedistribueerde grootboekplatform van R3 met intelligente contracttemplates. De tweede was gebaseerd op het gedecentraliseerde clearingnetwerk van Robert Sams 'Clearmatics, zoals de waardering van Open Source, een open source softwarebedrijf.

"Beide waren slechts demo's", legt Morini uit. "Maar ze waren een paar maanden geleden ondenkbaar."

Ondanks het feit dat volledig gerepliceerde gedistribueerde databases kunnen worden gevonden die dateren uit de oude jaren '90, moeten banken een gedistribueerd grootboek introduceren. In feite was het transformeren van een volledig gerepliceerde en gedistribueerde database naar een geautomatiseerde markt en een gezaghebbend grootboek geen triviale conceptuele stap. Bitcoin werd gemaakt op een gratis anonieme markt, en de "realisatie hiervan was de essentiële stimulans om de potentie van één grootboek, een geautomatiseerde bedrijfslogica en een slim gebruik van cryptografie te begrijpen", legt Morini uit.

"Bedenk dat elektronische valuta's de ideale omgeving vormden voor de ontwikkeling van vele diensten die niet bestonden vóór elektronische gelden, die momenteel zeer nuttig kunnen zijn in de financiering.Een fantastisch voorbeeld is wat Oraclize deed in Ethereum," legde Morini uit.