Barclays begint met het aanbieden van Bitcoin-betalingen aan klanten die beginnen

De toekomst van Bitcoin

Barclays gaat de eerste reguliere geldschieter worden die openbare en directe bitcoin-transacties aanmoedigt, meldt The Sunday Times. De Daily Mail weergalmde het nieuws vanwege zijn enorme lezerspubliek.

Barclays is al enige tijd aan het experimenteren met Bitcoin en het werken met digitale valuta start-ups. Op de Morgan Stanley European Financials Conference in Londen waarschuwde de CEO van Barclays, Antony Jenkins, dat de banksector nog niet de 'volledige ontwrichtende kracht' van technologieën heeft gevoeld – maar dat zal wel gebeuren. 'Hij ging in op de groeiende bezorgdheid bij financiële instellingen dat snellere, goedkopere betalingssystemen hun klanten en zakelijke klanten de komende jaren zullen gaan verleiden. In juni tekende Barclays een overeenkomst met Bitcoin-onderneming Safello om onderzoek te doen naar financieel gebruik van deze blockchain-technologie die Bitcoin dwingt.

Barclays is niet de enige geldschieter die interesse toont in de engineering van Bitcoin en interne experimenten en proefprojecten start.

Nu, volgens The Sunday Times, is Barclays van plan om de virtuele valuta te controleren, zodat mensen bijdragen kunnen leveren aan liefdadigheidsinstellingen in bitcoin. Derek White, hoofdindeling en digitale officier bij Barclays, zei: "Barclays biedt de bitcoin-markt de mogelijkheid om liefdadigheidsinstellingen te helpen bitcoins te accepteren."

Barclays heeft twee locaties in Notting Hill en Old Street, Londen, die zich toeleggen op onderzoek naar Bitcoin en blockchain-engineering, met een gecombineerde capaciteit van 75 werknemers, en kan ook een blockchain-werkruimte in een gebouwd magazijn in Whitechapel, Oost-Londen, gebruiken. De geldschieter "moedigt startups, hoogleraren en de overheid aan om in de ruimte te werken om contact op te nemen met anderen die geïnteresseerd zijn in de Bitcoin- en blockchain-community", legt White uit.

Met deze beweging wordt Barclays de eerste grote bank die geselecteerde klanten helpt om bitcoinbetalingen rechtstreeks op hun bankrekening te krijgen en daarmee een belangrijk precedent schept. Focussen op goede doelen klinkt eerst een zeer slimme beslissing, die Barclays mogelijk kan beschermen tegen de mogelijke regelgevings- en imagokwesties, waardoor het tijd wordt om de waarde van Bitcoin te demonstreren in een context die niet gemakkelijk kan worden bekritiseerd. Verwacht mag worden dat Barclays, na dit eerste initiatief gericht op goede doelen, zou kunnen overwegen om gewone zakelijke en residentiële klanten geleidelijk in staat te stellen bitcoin-betalingen te ontvangen.

Australische startups Sluiten Downas Banks beëindigen ondersteuning voor Bitcoin_[en-nl]_2018-05-30 13-48-33--265 concurreren in feite

De Sunday Times vermeldt dat een Bitcoin-bedrijf een paar weken geleden deel uitmaakte van de handelsmissie naar Zuidoost-Azië onder leiding van de Britse premier David Cameron, wat de toenemende positie van Bitcoin in Groot-Brittannië onderstreept. Op de beurs loofde Cameron enthousiast het Innovate Finance Manifesto: 2020, uitgegeven door Innovate Finance, dat van plan is de status van Groot-Brittannië als koploper in fintech-innovatie (fintech) in binnen- en buitenland te bevorderen en 100.000 banen te creëren in de Britse fintech.

Het manifest is gericht op generieke fintech-innovatie en noemt op Bitcoins en blockchain gebaseerd digitaal geld niet specifiek. Maar Groot-Brittannië is op weg om een ​​wereldwijd knooppunt te worden voor bitcoin en andere digitale valuta, samen met zowel de overheid als de Bank of England die recente stappen hebben ondernomen om de ontwikkeling van digitale fintech te stimuleren.