Bitcoin Developer Eric Lombrozoon Five Benefits of Segregated Witness

Ciphrex Lombrozo

Segregated Witness is uitgegroeid tot de meest spraakmakende doorbraak in de ontwikkeling van Bitcoin, omdat het concept begin december werd gepresenteerd aan de Scaling Bitcoin Workshop in Hong Kong door Bitcoin Core Developer Pieter Wuille. Een van die mannen die Wuille bedankte in de laatste dia van deze presentatie was Bitcoin Developer en Ciphrex CEO Eric Lombrozo.

Hoewel veel van deze Bitcoin-community gelooft van SegWit in termen van het krijgen van meer transacties in elk blok, is de waarheid dat de uitvinding daar meer over te bieden heeft. Toen Lombrozo voor het eerst melding maakte van dit begrip voor het publiek in het San Diego Convention Center, verklaarde hij:

"Dit is een van deze ideeën die je – achteraf gezien nadat je het weet – denkt dat dit de manier is geweest waarop het altijd had moeten worden bereikt."

1.Lombrozo wees er eerst op dat veel knooppunten alleen geïnteresseerd zijn in de transacties die van invloed zijn op zichzelf. Hij legde uit:

"Scripts nemen veel ruimte in beslag en hebben bandbreedte.De meeste knooppunten zijn niet geïnteresseerd in elk afzonderlijk script en elke aanraking van elke transactie in de blockchain.Ze zijn meestal vooral geïnteresseerd in de [transacties] die hen aangaan."

Lombrozo verduidelijkte dat SegWit het voor knooppunten mogelijk maakt om gegevens te negeren die ze toch niet zouden gebruiken. Hij voegde eraan toe dat deze nieuwe functie in feite meer ruimte zou bieden voor transacties in elk nieuw blok:Na twee jaar ontwikkeling Bitcoin Alternatieve Diamond Coin DMD_[en-nl]_2018-05-30 13-48-08--383 Bitcoin DMD 
 Bitcoin

"Elke keer dat je blokken en transacties moet downloaden, download je alle gegevens die veel knooppunten uiteindelijk alleen maar weggooien. Dit kan ons zelfs tweederde of meer extra ruimte geven, daarom kunnen we [meer transacties] in de blockchain. "

Hoewel de Bitcoin-gemeenschap zich heeft gericht op een verhoging van de limiet voor de maximale grootte van de transactie om de transactionele capaciteit te vergroten, kan SegWit hetzelfde doel op alternatieve manieren bereiken.

2. Vaststelling van de handelbaarheid van transacties.

Transactie kneedbaarheid is al eeuwen een doorn in het oog van Bitcoin programmeurs. Tijdens de ineenstorting van Mt. Gox, Mark Karpeles probeerde het verlies van consumentenfondsen over dit onderwerp de schuld te geven in het Bitcoin-protocol. Transactie-kneedbaarheid is ook gebruikt om DoS-aanvallen uit te voeren op het Bitcoin-netwerk.

"Het herstelt de handelswendbaarheid, nu kunt u transacties ondertekenen, onafhankelijk van handelsidentificatie, zodat u deze zeer lange handelsketens kunt samenstellen en ervoor kunt zorgen dat de aankoop die zij doen, er niet toe doet."

Een oplossing voor handelswendbaarheid is ook vereist voor uw Lightning Network om goed te kunnen functioneren, daarom is het potentieel dat SegWit de mogelijkheid heeft om het vermogen van Bitcoin om op meer dan één manier te klimmen te verbeteren.

3.Het toevoegen van nieuwe opcodes aan Bitcoin was in het verleden een moeilijke propositie, maar SegWit creëert een veel betere methode om de scriptingtaal bij te werken. Lombrozo vermeld:

"Het biedt een krachtig script-updatemechanisme Tot op de dag van vandaag hadden we echt geen goede methode om nieuwe opcodes aan de scripttaal aan te passen of toe te voegen."

Lombrozo nam vervolgens zijn verklaring naar een ander niveau, met vermelding van:

"Hiermee geloof ik dat we de scriptingtaal eigenlijk volledig kunnen vervangen door een zachte vork."

Een van de nieuwste opcodes toegevoegd aan Bitcoin is OP_CHECKLOCKTIMEVERIFY geweest. Als een kanttekening, zijn nieuwe opcodes vereist om Sidechains-functionaliteit naar de Bitcoin-blockchain te brengen.

4.Lombrozo vertelde ook over hoe SegWit nieuwe beveiligingseenheden voor Bitcoin-transacties mogelijk maakt. Hij legde uit:

"Het maakt het mogelijk om nieuw, gedeeltelijk bewijsmateriaal op te nemen voor toekomstige soft-forks. Dit maakt fraudecontroles en andere soorten cryptografische bewijzen mogelijk, waardoor we meer flexibiliteit in het beveiligingsmodel kunnen hebben, zodat we kunnen bepalen hoeveel we willen andere leeftijdsgenoten vertrouwen en hoeveel we graag zelf willen bevestigen. "

Validatie van bepaalde transacties kan een stuk lager zijn in vergelijking met andere, daarom is het zinvol om gebruikers toe te staan ​​het beveiligingsniveau te kiezen dat ze in verschillende scenario's willen. Iemand die zijn of haar ochtendkoffie koopt, vraagt ​​bijvoorbeeld niet om exact hetzelfde niveau van empowerment als een financiële instelling die de dagelijkse waarde van transacties met een andere entiteit afwikkelt. Transacties met minder onderzoek kunnen meer efficiëntie en schaalbaarheid bieden voor de Bitcoin-blockchain, maar het is belangrijk om de beveiligingsafwegingen te begrijpen.

5. Bandbreedtevereisten zijn verlaagd.

Segregated Witness heeft ook het potentieel om de bandbreedtevereisten voor SPV-knooppunten te verlagen. Lombrozo verduidelijkte dit punt tijdens zijn lezing:

"Wanneer we de effecten scheiden door de handtekeningen en scripts, kunnen we deze dingen downloaden van andere peers in onze eigen vrije tijd – dat willen we. Dit stelt ons in staat om aanzienlijk te optimaliseren voor uw peer-reviewed laag, omdat we vandaag niet langer hoeven te propageren de hele tijd door, we propageren gewoon de dingen die op dat moment nodig zijn voor de specifieke peer. "

Er kunnen ook wat nadelen aan SegWit kleven, maar deze voordelen zijn moeilijk te negeren. Zowel Bitcoin Center als Bitcoin Classic hebben plannen om dit nieuwe concept in hun respectievelijke softwareclients te implementeren.

Correctie: een vorige versie van het artikel handhaafde Segregated Witness verlaagt de bandbreedtevereisten voor volledige knooppunten. Dit is niet waar en de verminderde behoefte aan bandbreedtetoegankelijkheid is alleen van toepassing op SPV-knooppunten.