Bitcoin Faxa Eenvoudig en efficiënt use-case voor Bitcoin Micropayments

Internetfax van huis

Terwijl internetburgers het vreemd vinden dat faxapparaten nog steeds bestaan, moet iedereen toch soms faxen verzenden – vaak naar grote erfgoedorganisaties, banken en overheidsdiensten die nog steeds in de 20e eeuw leven. Het verzenden van faxen is moeilijk omdat bijna niemand thuis een fax heeft en naar een postkantoor gaan is een verspilling van tijd voor degenen die gewend zijn om met internetsnelheid te leven.

Natuurlijk zijn er internetfaxoplossingen die het mogelijk maken om een ​​pc verbonden met internet faxen te verzenden en te ontvangen. Internetfaxoplossingen vereisen echter een abonnement, dat duur kan zijn. Bijvoorbeeld eFax.com, waarschijnlijk de beste internetfaxservice, rekent $ 17 per maand voor een basisabonnement, ook 10 faciliteiten per pagina na de eerste 150 pagina's. Dat klinkt veel te duur, omdat de meeste mannen en vrouwen niet meer dan een paar faxen per jaar hoeven te verzenden.

Redelijk geprijsde omslagplannen zonder abonnement zijn ideaal voor het verzenden van faxen zodra de behoefte zich voordoet, maar de overheadkosten van standaardbetaalmethoden maken het moeilijk om deze uit te voeren. Het probleem is dat het betalen van geld geld – bankkabels, creditcardbetalingen en zelfs PayPal vaste transactiekosten hebben. Als het verzenden van een fax via internet kosten oplevert, een halve dollar, heeft het geen zin om 1 dollar te betalen om transactiekosten te dekken.

Bitcoin Faxa Eenvoudig en efficiënt use-case voor Bitcoin Micropayments_[en-nl]_2018-05-30 13-48-53--881 en Noord- en Zuid-Amerika

Bitcoin Fax is op de markt gekomen als een nieuwe internetfaxservice waarmee faxen overal ter wereld kunnen worden verzonden zonder aanmelding. De Australische programmeur Simon Males kondigde de dienst aan op Reddit en zei: "Ik dacht dat ik de Bitcoin-economie zou ondersteunen door hen die nog steeds van tijd tot tijd faxen moeten verzenden." Veel artikelen in het Reddit-gesprek zijn enthousiast.

De gebruikersinterface is vrij eenvoudig: de gebruiker hoeft alleen maar een faxnummer overal ter wereld in te voeren, een PDF-bestand te uploaden en te verzenden. De meeste landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika hebben een prijs van 17 cent per fax.

Volgens gebruikerscommentaar op Reddit, werkt de service goed en worden faxen een paar minuten nadat de betaling is verzonden verzonden.

Bitcoin Fax lijkt een uitstekend Bitcoin bedrijfsmodel. De programmeur heeft een eenvoudige eis en een markt geïdentificeerd – de losse gebruikers die nog steeds zo nu en dan faxen moeten verzenden – en een oplossing bieden op basis van een uniek voordeel van bitcoinbetalingen – snelle en goedkope microbetalingen.

In een recent blogbericht gaf Coinbase ideeën voor Bitcoin micropayments-software en bedrijfsmodellen.

Internetpioniers als Ted Nelson, Marc Andreessen en Tim Berners-Lee waren van mening dat het internet een geïntegreerd kader voor microbetalingen zou moeten hebben. Berners-Lee probeerde micropayments toe te voegen aan internetprotocollen, maar het idee werd nooit geïmplementeerd. Vandaag biedt Bitcoin een ideaal kader voor online microbetalingen, wat nieuwe, eenvoudige en effectieve bedrijfsmodellen mogelijk maakt.