Bitcoin gedijt in momenten als Brexit

De Bitcoin-kosten

De Bitcoin-kosten zijn gestabiliseerd op het nieuws dat Groot-Brittannië de Europese Unie in een historisch ongekende beweging heeft achtergelaten. Het geld, dat gecorrigeerd was na een aanzienlijke kostenstijging in de afgelopen weken, heeft zich rond het bereik van 650 gevestigd, terwijl internationale markten op dit nieuws reageren.

Als je je de geldcrisis op Cyprus herinnert, kun je het erover eens zijn dat Bitcoin de neiging heeft om te floreren in momenten van economische crisis, bijvoorbeeld de Brexit. De Cypriotische financiële crisis van 2013 en de redding van Bailout leidden tot een hoop persberichtgeving over Bitcoin. Op dezelfde manier aanvaardde de pers tijdens de Griekse schuldcrisis het verhaal dat Bitcoin een manier was voor Griekse burgers om zich af te melden voor hun noodlijdende financiële stelsel.

Groot-Brittannië stemde op donderdag om de Europese Unie te verlaten nadat ze betrokken was geweest vóór de oprichting. De terugval van de markt heeft investeerders achtervolgd naar goud en andere veilige havens, waaronder Bitcoin, omdat de internationale economie zich begeeft naar onbekend terrein op het gebied van de mondiale economie na de Tweede Wereldoorlog.

Meer dan 17 miljoen mensen hebben gestemd in het referendum waarin een populistisch en nationalistisch sentiment wordt belicht temidden van economische en culturele chaos in het Verenigd Koninkrijk.

"Durf te dromen dat de dageraad binnen een ander Verenigd Koninkrijk breekt", legde Nigel Farage, de leider van deze Britse Onafhankelijkheidspartij, uit. Hij was lange tijd een voorstander geweest van onafhankelijkheid in het Verenigd Koninkrijk met vurige toespraken en ook een toegewijde volgeling in de Verenigde Staten, nadat hij in populaire conservatieve talkshows verscheen.

Groot-Brittannië is de eerste natie die ooit heeft gestemd om het 28-koppige blok te verlaten. De macht van de E.U. is afgenomen sinds het begin van de internationale economische crisis in 2008. Premier David Cameron pleitte ervoor om in de Europese Unie te blijven en hij heeft gehoor gegeven aan oproepen om na de stemming af te treden. Groot-Brittannië is klaar om de Europese Unie snel te verlaten en de huidige handelsovereenkomsten zullen waarschijnlijk op zijn plaats blijven.Bitcoin gebruikt voor het betalen van nutsbedrijven en creditcardbetalingen op de Filippijnen_[en-nl]_2018-05-30 13-49-45--660 Filippijnen naar Canada

Groot-Brittannië is de op een na grootste economie in de Europese Unie na Duitsland. Het is ook een nucleaire energie en zit in de U.N. Veiligheidsraad.

Bitcoin ondersteunt ook de komende halvering; een technologische verandering die de blokbeloning zal bepalen die aan mijnwerkers wordt toegekend, gehalveerd.Bitcoin-deskundigen waren van mening dat de bezorgdheid van de Brexit de kosten van Bitcoin tot nieuwe hoogten heeft gebracht, voorafgaand aan de stemming.

"Ik denk dat het vooral macro-dingen zijn zoals Brexit, je zag hoe de prijs omhoog ging terwijl je keek naar de opiniepeilingen die laten zien dat Leave aan het winnen was en omdat die polls in het weekend zijn omgekeerd, dus toen keken we terug naar de kosten," Tom Robinson, mede-oprichter van blockchain startup Elliptic, vertelde CNBC.