Bitcoin Investment Trust wordt het eerste beursgenoteerde Bitcoin-fonds_[en-nl]_2018-05-30 13-49-15–179

Beleggingsfondsen

 

The Wall Street Journal meldt dat Bitcoin Investment Trust (BIT) van Barry Silbert op het punt staat de eerste publiek verhandelde Bitcoin-financiering te worden. De BIT zal waarschijnlijk een intrigerende oplossing zijn voor traditionele beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan Bitcoin die Bitcoin liever niet als valuta verhandelt. De BIT wordt gesponsord door Grayscale Investments, een onderdeel van Silbert's Digital Currency Group.

Momenteel is de BIT, opgericht in 2013, een persoonlijk, open vertrouwen dat uitsluitend in bitcoin wordt uitgegeven en zijn waarde uitsluitend ontleent aan de aankoopprijs van bitcoin. Het stelt geaccrediteerde beleggers, met een jaarlijks inkomen van meer dan $ 200.000 of activa van meer dan $ 1 miljoen, in staat blootstelling te krijgen aan de prijsbeweging van bitcoin voor een minimale investering van $ 25.000 minus de uitdagingen van het kopen en veilig opslaan van bitcoin. BIT-geaccrediteerde beleggers zijn beschermd tegen hackingaanvallen en niet-gereguleerde entiteiten, wat ook aantrekkelijk zou zijn voor kleinere beleggers. De BIT was echter tot nu toe niet openbaar toegankelijk voor kleine beleggers.

De Winklevoss-tweeling plant ook een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF), de Winklevoss Bitcoin Trust ETF, die toegankelijk zal zijn voor alle beleggers op NASDAQ met de ticker COIN. De lanceringsdatum is onbekend, maar Cameron en Tyler Winklevoss verklaren dat alles volgens plan verloopt. Volgens hun deponering bij de Securities and Exchange Commission (SEC), zal de waarde van COIN-aandelen de dollarkoers van Bitcoin op Winkdex onthullen.

Bitcoin Investment Trust wordt het eerste beursgenoteerde Bitcoin-fonds_[en-nl]_2018-05-30 13-49-15--179 op het punt

De Winklevoss ETF doorloopt de lange ETF-registratieprocedure bij de SEC. BIT heeft echter een kortere weg, toegestaan ​​door een regel die houders van persoonlijke financiën toestaat hun aandelen openbaar te verkopen na een sluitingsperiode van 12 maanden en een minder veeleisend acceptatieproces af te ronden samen met de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Zonder SEC-inschrijving kan de BIT officieel niet worden beschouwd als een ETF, maar nadat bestaande aandelen openbaar worden aangeboden, is deze equivalent aan een ETF in de kliniek.

Bitcoin Investment Trust wordt het eerste beursgenoteerde Bitcoin-fonds_[en-nl]_2018-05-30 13-49-15--179 tegen hackingaanvallen en niet-gereguleerde

Silbert zei dat FINRA het verzoek van BIT voor een permanent tickersymbool, GBTC, toestond dat "naar verwachting snel van kracht zal zijn".

In een verklaring verklaarde de Digital Currency Group: "Hoewel ons een tickersymbool is gedelegeerd, kan niet worden gegarandeerd of en wanneer deze handel zal beginnen, of dat een energieke openbare secundaire markt voor BIT-aandelen zal worden ontwikkeld of zal worden gehandhaafd. "

Elk aandeel van BIT is ongeveer een tiende van een bitcoin waard. Het Wall Street Journal-artikel merkt op dat veel beleggers hun BIT-aandelen in 2013 kochten als de dollarkoers van bitcoin ongeveer $ 100 was, zodat ze vandaag een winstverkoop zouden maken. Nieuwe investeerders, waaronder kleine beleggers, zullen binnenkort BITA-aandelen kunnen kopen.

Bitcoin-afstand en de traditionele beurs convergeren, en de Bitcoin-economie als geheel zal nog steeds DiY en 'ondergrondse' aspecten bezitten. Desalniettemin is het duidelijk dat gereguleerde, professionele Bitcoin-providers gebruikelijker zullen worden, en Bitcoin ook dichter bij de mainstream zullen brengen.