Bitcoin isnu VAT Exemptin Spain

BTW en vrijgesteld van btw

Bitcoin-transacties zijn vrijgesteld van belasting over de toegevoegde waarde (btw) van Spanje, zegt de Spaanse belastingadvocaat Alejandro Gmez,De Algemene Directie van Belastingen, een dochteronderneming van de Spaanse belastende overheid, maakte de aankondiging in een antwoord op een verzoek van Gmez.Een vertaalde versie van het interview concludeert,

"Daarom kunnen we concluderen uit de Granton Advertisingjudgement, die van het begrip" andere verhandelbare instrumenten "onder de inhoud 135.1.D) van de Richtlijn 2006/112 / EG van de Raad, is nauw verbonden met betaalinstrumenten, die de overdracht van geld mogelijk maakt Bijgevolg worden die financiële diensten geacht vrijgesteld te zijn van btw.

"Virtuele valuta's, bijvoorbeeld bitcoin, fungeren als betaalmiddel en zullen, gelet op de kenmerken ervan, worden beschouwd als" andere verhandelbare instrumenten ". Daarom is de overdracht ervan even aansprakelijk en vrijgesteld van belasting over de toegevoegde waarde (btw)."

De vrijstelling zou enorm kunnen zijn voor de grote Bitcoin-gemeenschap van het land, aangezien dit een einde betekent aan de kans op dubbele belastingheffing op Bitcoin-transacties. Bitcoin-betalingen worden niet als commodity belast en worden slechts één keer belast voor toepasselijke services als deze niet in bedrijf zijn.

De Spaanse belastingjurisdictie, Agencia Estatal de Administracin Tributaria, heeft heel weinig gezegd over het onderwerp Bitcoin en belastingen eerder. De enige verklaring was in mei van het afgelopen jaar, waarin werd vermeld dat het de digitale valuta volgde voor mogelijk gebruik door criminelen.Bitcoin is nu nutteloos voor microbetalingen _[en-nl]_2018-05-30 13-50-12--599 een verkeersdrempel geraakt ten aanzien

BTW en bitcoin zijn een zwaar gevreesd onderwerp onder aanhangers van de digitale valuta vanwege het potentieel om Bitcoin als een commodity te behandelen en dus worden Bitcoin-transacties tweemaal belast – een keer voor zijn service en een keer als een commodity. En zoals met alle dingen cryptocurrency en wetgeving, of de BTW twee keer moet worden toegepast op Bitcoin-transacties is zeer onduidelijk.

De Europese Unie moet nog een beslissing nemen, maar veel lidstaten hebben dat al gedaan. De belastingautoriteiten van Estland en Polen hebben beide verklaard dat Bitcoin-transacties niet zijn vrijgesteld op grond van artikel 135.1. E van de richtlijn 2006/112 / EG.

Maar de belastingautoriteiten van Engeland en Duitsland hebben gezegd dat Bitcoin-transacties niet worden behandeld als BTW, omdat de digitale valuta een andere valuta of een financiële dienst is. Veel belangrijke Europese landen, waaronder Frankrijk en Zweden, hebben nog geen mededelingen over het onderwerp gedaan.

Gmez is de oprichter van lawandbitcoin.com, een site die is gewijd aan nieuws over hoe wetgeving overal ter wereld wordt toegepast op Bitcoin. Hij ontving ook een dubbele Masters in Law Practice en Fiscale wetgeving van IE Business School in Madrid.

Hij liep stage bij Ernst & Young en Gmez-Acebo & Pombo, maar werkt nu voor het wereldwijde advocatenkantoor Allen en Overy.