Bitcoin-transactiekosten zijn behoorlijk laag Op dit moment is het belangrijk waarom Bitcoin

Bitcoin-transactiekosten zijn behoorlijk laag. Nu: hier is waarom.

De relatief grote transactiekosten op het Bitcoin-netwerk vormden het afgelopen jaar een belangrijk gespreksonderwerp, maar deze vergoedingen zijn in 2018 zo sterk gedaald. Op basis van gegevens van CoinMetrics verzamelen bitcoin-mijnwerkers nu minder dan een derde van de waarde die ze hadden op één punt incasseren in december 2017.Wat veroorzaakt precies deze daling van de kosten van handel op de keten? Kan het zo simpel zijn als een afnemende vraag die lagere kosten veroorzaakt? Zijn er nog andere factoren? Laten we eens goed kijken.

De eenvoudige verklaring voor lagere kosten.

In 2017 zorgde de opstopping van de Bitcoin-blockchain voor een biedoorlog over blokkafstand, vooral omdat de speculatieve nieuwsgierigheid naar bitcoin in de loop van het jaar bleef stijgen.

In overeenstemming met CoinMetrics begonnen de bitcoinhandelsvergoedingen 2017 met een gemiddelde van $ 0,30, maar in december bereikten ze uiteindelijk een piek van meer dan $ 40. Omdat de kosten verdrievoudigden tijdens een maand lang stuk van midden november tot midden december, gaven mensen die voor de allereerste keer bitcoin kochten niet echt om hoeveel ze betaalden in handelstransacties aan de ketting.

Deze grafiek van CoinMetrics onthult de bitcoin-kosten en normale transactiekosten.

Omdat de speculatieve razernij rond het bitcoin-activum in 2018 enigszins is gekalmeerd, is ook het aantal transacties in het Bitcoin-netwerk afgenomen. Op basis van gegevens van Blockchain is het aantal transacties dat elke seconde aan de mempool wordt aangeboden, met bijna 50 procent afgenomen in de highs van december.Het aantal transacties dat elke seconde aan deze mempool wordt toegevoegd, is in dezelfde hoeveelheden als mei 2016. Gegevens via Blockchain.info.Het is mogelijk dat de bitcoin-kosten nu lager zijn, alleen omdat de FOMO rond het krijgen van een bitcoin tot de aankoopprijs naar de maan gaat is geëscaleerd, wat leidt tot een afname van de vraag naar blokafstand.Deze grafiek van CoinMetrics onthult de mate van correlatie tussen de handel in bitcoin en Amerikaanse dollars.

Andere factoren in het spel?

Hoewel de redenering achter de daling van de ruilprijzen vrij eenvoudig klinkt, kunnen er ook andere factoren spelen.Een verklaring die op sociale media is aangedragen, is dat er veel verse hash-elektriciteit op internet is gekomen, waardoor de frequentie van blokken is toegenomen. Dit zou de kracht van dit netwerk effectief vergroten.

Bitcoin-transactiekosten zijn behoorlijk laag Op dit moment is het belangrijk waarom Bitcoin_[en-nl]_2018-05-30 13-49-39--046 de transactie

Het gemiddelde aantal blokken dat per dag wordt gewonnen, moet rond de 144 liggen, afhankelijk van het doel van de blokkeringstijd van 10 minuten, maar in de maand januari 2018 werden ongeveer 164 blokken per dag gewonnen. Dit is echter geen nieuw fenomeen.

BitGo-ingenieur Mark Erhardt heeft de laatste tijd op Twitter gewezen, Bitcoin heeft met een snelheid van sneller dan 10 blokken per minuut gewerkt vanwege het feit dat aanpassingen aan de mijnbouwproblemen zojuist om de twee weken worden gemaakt. Naarmate er meer hashpower wordt toegevoegd aan het Bitcoin-netwerk gedurende vrijwel elke moeilijkheidsaanpassingsperiode, verhoogt de snelheid waarmee blokken worden gedolven totdat het probleem opnieuw wordt aangepast.

Dat gezegd hebbende, is het aantal van 164 blokken per dag vanaf januari 2018 iets meer dan gewoon, en 162 blokken werden ook per dag gedolven in december 2017.

Dus als er per dag in december 2017 en januari 2018 per dag 10 extra blokken worden gedolven (vergeleken met het gemiddelde over de hele tijd), was er op dat moment sprake van een toename van het aanbod van blokafstand met meer dan 600 MB, omdat blokken elk iets groter dan 1MB.

Naast de toename van het aantal blokafstanden door dagelijks meer blokken te ontginnen, zijn er ook een aantal efficiëntieverbeteringen doorgevoerd die mogelijk zijn in termen van de manier waarop de blockchain wordt gebruikt door mensen die graag transacties willen creëren. Bitcoin auteur en onderzoeker David Harding schreef onlangs over dit onderwerp over de Bitcoin Wiki. Sommige methoden om bezuinigingen terug te brengen die door Harding werden genoemd, omvatten handelsbatching, Segregated Witness (SegWit), dynamische kostenraming en UTXO-consolidatie.

Transactiebatching is wanneer een betaling wordt verzonden naar meerdere ontvangers via een enkele transactie aan een ketting. Gegevens die per output beschikbaar zijn gesteld, lijken in de loop van 2017 een stijging in het gebruik van batching te vertonen, zoals een merkbare toename die begint eind november 2017.

Bitcoin-transactiekosten zijn behoorlijk laag Op dit moment is het belangrijk waarom Bitcoin_[en-nl]_2018-05-30 13-49-39--046 lager zijn, alleen omdatEen ander artikel geschreven door Harding geeft aan dat deze techniek een besparing van transactiekosten van maximaal 80 procent mogelijk maakt.Een andere manier om de transactiekosten voor iedereen te verlagen, is om SegWit te gebruiken. Dit kan een zachte vork zijn die de limiet van de blokgrootte (en dus de bron van de blokafstand) heeft verhoogd. Die verhoging van de beperking van de blokgrootte is alleen toegestaan ​​als gebruikers van dit kenmerk gebruikmaken. Op de tijd van de pers gebruikte ongeveer 14 procent van de transacties SegWit.

Hoewel er in het weekend een toename van de SegWit-transacties plaatsvond, lijkt dit te zijn veroorzaakt doordat consumenten profiteren van de momenteel lagere kosten om hun UTXO's te consolideren.

Naast batching en SegWit kunnen aanvullende procedures om de blockchain efficiënter te gebruiken, zoals UTXO-consolidatie en dynamische kostenraming, ook leiden tot doorgaans lagere transactiekosten.

Sommige Bitcoin-portefeuilles hebben dat Memo nog niet gekregen.

Hoewel de betaalde vergoedingen op het netwerk duidelijk zijn gedaald, hebben sommige Bitcoin-zakken niet geprofiteerd van deze gloednieuwe staat van de markt voor handelsvergoedingen.

Relatief nieuwe site transactionfee.info biedt bitcoin-gebruikers de mogelijkheid om de kostenefficiëntie van elke transactie te inspecteren. Gebruikers van de website kunnen anderen ook laten weten dat pocket-, exchange- of alternatieve bitcoinservice is gebruikt om de transactie te genereren. Hierdoor kunnen mensen een beter idee krijgen van welke services in staat zijn om efficiënte kosten voor de handel in vergoedingen te schatten.

Op de startpagina wordt Muntenbank van digitale activa vaak vermeld als afzender van transacties die kunnen zijn verzonden om een ​​verlaagde vergoeding van 80 tot 90 procent te krijgen.

Volgens de website omvatten andere bitcoin-services die routinematig veel hogere kosten gebruiken dan nodig is ShapeShift, Xapo, Electrum en Gemini.

 

Coinbase heeft enige kritiek gekregen vanwege het feit dat de uitzonderlijk veel voorkomende bitcoin custodian batching of SegWit niet heeft geïmplementeerd. Dat gezegd hebbende, heeft Brian Basstrase CEO Brian Armstrong recentelijk getweet dat het bedrijf werkt aan beide manieren om de kosten voor hun klanten te verlagen.

Aan de andere kant, het hoge aantal verschillende variabelen dat speelt, maakt het moeilijk om te zeggen dat er 1 reden is dat de vergoedingen zijn afgenomen. Aangezien deze variabelen in de toekomst opnieuw veranderen, kunnen de kosten weer snel stijgen.

Opmerking: een vorige versie van dit artikel gaf aan dat Bitcoin handelt van oude adressen naar SegWit-adressen zijn SegWit-transacties, maar dat was verkeerd en is sindsdien veranderd.