Bitcoin Unlimited zou het netwerk materieel degraderen

BitPay CEO Stephen Pair was meer uitgesproken over het standpunt van zijn firma over het schaalverdelingsdebat van Bitcoin in de afgelopen paar weken, samen met zijn meest recente poging om de Bitcoin-verwerker van betalingsverwerking enorm te verduidelijken over de kwestie was in aflevering 325 van Let's Talk Bitcoin!

Tijdens zijn gesprek met mede-gastheren Adam B. Levine en Andreas Antonopoulos, deelde Pair zijn ideeën over het potentieel van Bitcoin zonder verdere protocolwijzigingen, de problemen die hij Bitcoin Unlimited ziet, samen met door de gebruiker geactiveerde zachte vorken.

 

"Ons perspectief op dit probleem is genuanceerd en het verandert," zei Pair toen hij in eerste instantie werd gevraagd naar de ideale aanpak om Bitcoin in de toekomst te laten uitbreiden naar meer consumenten.Hoewel BitPay's ideeën over opschalen in de loop der jaren zijn geëvolueerd, heeft het potentieel voor een controversiële harde vork via Bitcoin Unlimited en stijgende handelstarieven op het netwerk dit probleem in hun belangrijkste focus gebracht.

Bitcoin vereist geen aanpassingen om het Global Payments-systeem opnieuw vorm te geven.Alvorens in te gaan op de specifieke details van mogelijke toekomstige ontwikkelingen voor Bitcoin, maakte Pair het glashelder dat hij gelooft dat Bitcoin, zoals het nu is, voldoende zou zijn om de internationale betalingsinfrastructuur volledig te herevalueren.

"Als Bitcoin niet één bit veranderde – zelfs de limietbeperking van één megabyte voor altijd in stand hield – hebben we voldoende middelen tot onze beschikking om het internationale betalingssysteem volledig opnieuw vorm te geven," zei Pair. "Af en toe willen we ons daaraan herinneren: we hoeven niet over Bitcoin iets te veranderen om dat mogelijk te maken." Bitcoin Unlimited zou het  van het netwerk materieel degraderen_[en-nl]_2018-05-30 13-49-42--129 van een

Bitcoins blokgrensbeperking is een belangrijk twistpunt geweest in het debat over de schaalbaarheid. Sommigen zouden graag zien dat de beperking wordt verhoogd via een harde vork, terwijl anderen de gevaren van een dergelijke stap als te duur beschouwen.

"Dat wil niet zeggen dat we Bitcoin niet willen zien groeien en evolueren en beter willen worden, dat doen we zeker", legde Pair naderhand uit.

BitPay heeft geen controversieel moeilijk vorkje nodig.

Tijdens het gesprek laten we Bitcoin praten!, Pair heeft daarnaast het operationele playbook van BitPay gedeeld in relatie tot een poging tot controversiële harde tak van het Bitcoin-netwerk. In een dergelijke situatie beweerde Pair dat het goedkoopste ding voor BitPay zou zijn om hun oplossingen te stoppen en te wachten tot het stof na de vork bezinkt.

Een controversiële harde vork heeft de potentie om het Bitcoin-netwerk op te splitsen in twee verschillende digitale valuta's.

"Om gewoon te zeggen dat vanwege factoren buiten onze controle we waarschijnlijk alles sluiten en het kan minuten, uren [of] zelfs dagen voordat we het weer online konden brengen – dat is vreselijk", verduidelijkte Pair. "We negeren niet van een controversiële harde vork, vooral hierdoor."

Paar toegevoegd een niet-contentieuze harde vork kan een andere situatie zijn. Volgens hem moet een niet-contentieuze harde vork "een zeer soepele overgang van een reeks consensusregels naar een nieuwe reeks consensusregels mogelijk maken".

In overeenstemming met Pair heeft een van de cruciale gebieden waar BitPay zijn standpunt ten aanzien van schaalverkleining heeft gewijzigd, te maken met het concept van het volledig verwijderen van de beperking van de blokgrootte. Hoewel ze eerder geloofden dat dit soort systeem goed zou hebben gewerkt, vinden ze nu de waarde van het hebben van een beperking op hoe grote kubussen op het netwerk en het mogelijk maken dat een fee-markt zich ontwikkelt.

Bitcoin-kubussen zijn waar nieuwe transacties worden opgeslagen op de blockchain. Een nieuw blok wordt elke tien minuten gemaakt door een bitcoin-mijnwerker. De beperking van de blokgrootte van één megabyte beperkt het aantal transacties dat in elk blok kan overeenkomen.

"We zijn buitengewoon bezorgd over dit concept van Emergent Consensus en Bitcoin Unlimited," zei Pair. "Mijn gevoel is dat het geen fantastisch idee is, en ik zou zeggen dat het zeker geen fantastisch experiment is om op de Bitcoin blockchain te plaatsen."

Bitcoin Unlimited's concept van Emergent Consensus stelt mijnwerkers en consumenten in staat om hun voorkeur voor de beperking van de blokgrootte op het Bitcoin-netwerk aan te geven. Indien geactiveerd, zou de implementatie van Emergent Consensus een moeilijke limiet op de grootte van kubussen verwijderen en deze in realtime door deelnemers rond het netwerk laten zetten.

Terwijl Pair toegaf dat "emergent consensus" een rol speelt bij het aanbrengen van wijzigingen in de consensusregels van Bitcoin, vindt hij niet dat dit proces op de blockchain moet worden uitgevoerd. "Zodra consensus is bereikt, wil je dat uitdrukken in zeer goed gedefinieerde regels in het programma over wat geldig is en wat niet geldig is," zei hij.

Vanuit het perspectief van Pair is het probleem dat individuen rechtstreeks via het netwerk tot consensus kunnen komen in plaats van via out-of-band kanalen, dat het de incidentie en ernst van reorganisaties van blockchain die tot acht blokken lang kunnen zijn, zou vergroten. "Dat verslechtert de prestaties van het Bitcoin-netwerk aanzienlijk," voegde hij eraan toe.

"Je begint heel veel bruikbaarheidsproblemen te introduceren, terwijl de saldi van mensen in hun portemonnee van het tonen van het ene nummer naar het andere gaan, omdat de keten [gereorganiseerd] is," duurde het paar. "Dit is eigenlijk degraderend voor het Bitcoin-netwerk en we geloven niet dat het een fantastisch idee is."

1 laatste gespreksonderwerp rond het schalen van Bitcoin dat gebeurde in deze aflevering van Let's Talk Bitcoin! "Ik denk dat de gebruikers uiteindelijk het laatste woord hebben waarop ze zullen ingaan, het is zo eenvoudig als dat," zei Pair toen hem werd gevraagd om zijn mening over het onderwerp. "De consumenten van Bitcoin bepalen waarschijnlijk de toekomst van Bitcoin, misschien niet de mijnwerkers [of] iemand anders."

Pair wees erop dat consumenten de capaciteit hebben om naar een ander digitaal geld te verhuizen, zoals Litecoin, of een tak van Bitcoin als ze vinden dat wat ze gebruiken niet aan hun behoeften voldoet.

In het perspectief van Pair zou de manier om wijzigingen in de consensusregels van Bitcoin aan te brengen zijn om consensus onder gebruikers te creëren en gebruikers vervolgens in staat te stellen die consensus vast te stellen voordat mijnwerkers met het signaleren van wijzigingen beginnen. Om deze reden is Pair meer geïnteresseerd geraakt in het concept van een door de gebruiker geactiveerde zachte vork in tegenstelling tot het conventionele, op mijnen gefocuste mechanisme met zachte vulling zoals beschreven in BIP 9.

"De mijnwerkers hebben eigenlijk een heel simpele economische keuze om te maken, dat wil zeggen: is het een beloning voor mij om deze nieuwe set van consensusregels te omarmen of niet?" Zei Pair met betrekking tot een door de gebruiker geactiveerde zachte vork. "En als het winstgevend is, dan passen ze het toe als het dat niet is, dan doen ze dat niet. Voor mij is dat precies het juiste ding om consensus te creëren."