Bitcoin verspil geen elektriciteit Het wordt gebruikt voor beveiligings Bitcoin

Bitcoin

Een veelgehoorde kritiek die regelmatig op Bitcoin wordt geworpen, is het zware gebruik van rekenkracht, die dan een grote hoeveelheid energie kost. Mastering Bitcoin-schrijver Andreas Antonopoulos gaf een discussie over consensusberekeningen en Bitcoin aan het University College London (UCL) in de zomer, waar hij streed met deze veel voorkomende misvatting over de veronderstelde verspilling van Bitcoin.

Het belangrijkste punt dat een aantal mensen mist als het gaat om de elektriciteit die wordt gebruikt voor het mijnen van Bitcoin, is dat de elektriciteit de veiligheid biedt voor het gedecentraliseerde grootboek van Bitcoin. Zonder dat zijn de mijnwerkers die het grootboek controleren en nieuwe blokken maken veel minder betrouwbaar. Het verlies van hoop zou komen in de lage barrière van toegang tot Bitcoin-mijnbouw. Antonopoulos wist dit punt tijdens zijn gesprek aan de UCL uit te leggen:

"Je kunt mensen horen zeggen dat Bitcoin elektriciteit verspilt Bitcoin verspilt geen elektriciteit Bitcoin gebruikt elektriciteit om het veiligheidsdoel te onderbouwen, omdat het een economisch systeem creëert, waarbij je om deel te nemen prijs moet betalen. alleen de reden waarom je de prijs zou moeten betalen is voor het vooruitzicht van beloning, en de kans op beloning is afhankelijk van of jouw blok overeenkomt met de consensusprincipes. "

Bitcoin verspil geen elektriciteit Het wordt gebruikt voor beveiligings Bitcoin_[en-nl]_2018-05-30 13-48-45--325 je om deel te

De prijs van elektriciteit fungeert in principe als CAPTCHA op steroïden voor iedereen die nieuwe blokken op de Bitcoin-blockchain wil maken.

 

Veel mensen zien Bitcoin als een strikt technische uitvinding op basis van code, maar de waarheid is dat de speltheoretische eigenschappen van het systeem alles bij elkaar houden. Antonopoulos verduidelijkte hoe de prijs van hashing power op het netwerk een essentieel onderdeel is van hoe Bitcoins incentive-structuur alles soepel laat verlopen:

"Je investeert geld, en als je eerlijk speelt vanuit de principes, krijg je geld terug. Als je geld investeert en je probeert vals te spelen, krijg je geen geld terug, wat betekent dat je geld verliest, dus daarom niet betalen om vals te spelen. En dat eenvoudige, spel-theoretische evenwicht is de crux van het Bitcoin consensus-algoritme. "

Later in de discussie, voegde de auteur van Mastering Bitcoin een meer directe uitleg toe over hoe de elektriciteit die wordt gebruikt om bitcoin te mijnen, incentives op één lijn brengt en niet verspillend is:

"Je brengt de aandacht van de mijnwerker, die 'elektriciteit verspilt' of elektriciteit gebruikt, met het ondersteunen van de consensusprincipes. '

 

Bitcoin's hash-berekeningen zijn niet nutteloos.

Het belangrijke punt om afstand te nemen van dat fragment van de demonstratie van Antonopoulos is dat alle hashingkracht die op het Bitcoin-netwerk is gericht, niet nutteloos is. Al die verwerkingsenergie en elektriciteit worden in principe gebruikt om een ​​geheel nieuwe openbare bron te creëren: de blockchain. Totdat er een alternatief is voor proof-of-work waarvan is aangetoond dat deze voldoende veilig is om een ​​globaal, gedecentraliseerd grootboek van energie te voorzien, zou het niet juist zijn om bitcoin-mining nutteloos of verspillend te voorspellen – tenzij je natuurlijk niet denkt Bitcoin biedt elke waarde voor de wereld.