Bitcoin Volatility Are Alt Coins Temming the Beast

Forex Trading – The Next Big Thing

Kijken naar grafieken die de aankoopprijs van bitcoin in de loop van de jaren laten zien, is als een blik op de ruwe poging van een kind om de wildste achtbaan van de wereld te tekenen. Het is een wilde rit geweest naar de dappere paar early adopters die alle moed hebben gebruikt om een ​​aanzienlijk deel van hun cash in btc te houden.

Sinds de eerste dagen is het voorspellen van de aankoopprijs van bitcoin volgende week, laat staan ​​volgende maand of twee jaar, grotendeels een gek spel geworden. Hoewel 10% ook een dag schommelt, zijn uitzonderlijke gelegenheden voor andere valuta of activa, is het feitelijk de norm in de cryptocurrency-wereld, en veel grotere fluctuaties zijn niet ongewoon.Hoewel daghandelaren kunnen genieten van hoge volatiliteit, omdat deze prijsschommelingen de plaats zijn waar ze hun geld verdienen, wordt het meestal niet als een goede zaak voor iedereen beschouwd. Wat mij betreft, ik heb altijd geloofd dat deze hoge volatiliteit een van de belangrijkste obstakels is voor de massale acceptatie van bitcoin door het grote publiek. De gemiddelde man of vrouw op de weg is gewoon niet geneigd om een ​​aanzienlijk deel van hun salaris in Bitcoin om te zetten als er een groter risico is dat hun waarde gemakkelijk van de ene op de andere dag dramatisch daalt. Met huur en rekeningen te betalen, kinderen te voeden en te kleden, zo weinig extra geld, kunnen de meeste mensen eenvoudig geen risico nemen zoals dat met hun geld, zelfs wanneer ze dat zouden willen. Uiteraard zijn er oplossingen die dit willen bestrijden door individuen in staat te stellen een bepaalde fiat-waarde van bitcoin in hun portemonnee te 'locken' en een saldo van bijvoorbeeld $ 400 waarde van BTC te verkrijgen in plaats van een saldo van 1 BTC. Maar hoewel deze oplossingen meer mensen kunnen helpen bitcoin te gebruiken, doen ze er weinig toe om het aantal mensen dat bitcoin heeft te verhogen en als ze een paar van hun natuurlijke voordelen van cryptocurrency wegnemen, omdat je je munten moet verwachten bij een gecentraliseerde financiële dienstverlener en uiteraard voorkomen ze dat u profiteert van prijsstijgingen in de loop van de tijd, precies zoals ze elk risico van plotselinge valpartijen verminderen.

Volatiliteit is ook een probleem voor de meeste bedrijven die misschien met bitcoin willen werken. Met vaste kosten in fiat, samen met een volatiele bitcoin prijs, moeten de meeste bedrijven voorkomen dat ze munten vasthouden. Als gevolg hiervan moeten retailers hun munten bijvoorbeeld onmiddellijk verkopen zodra hun klanten samen betalen, waardoor het aantal muntenhouders weer daalt. Sommige commentatoren hebben getheoretiseerd dat deze uitverkoop door detailhandelaren gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de prijsdaling van het afgelopen jaar.

Gelukkig lijkt het erop dat de volatiliteit na verloop van tijd afneemt. Bij wijze van voorbeeld lijkt deze grafiek, die de volatiliteit weergeeft, berekend met een rollend venster van 30 dagen, een lange termijn neerwaartse trend sinds 2010 te laten zien:

Er zijn een aantal goede redenen om te denken dat dit zal doorgaan. Een reden kan zijn dat naarmate meer tijd verstrijkt mensen een duidelijker idee hebben van wat zij geloven dat elke munt waard zou moeten zijn en meer vertrouwen hebben in hun evaluatie. Anders gezegd, naarmate we meer en meer informatie krijgen over het gebruik van bitcoin, neemt de onzekerheid geleidelijk af en neemt de volatiliteit mee. Maar dit kan ons alleen zover brengen. Ten slotte is het onwaarschijnlijk dat de prijs zo stabiel zal zijn als de fiat-valuta's van nu, aangezien er niets achterblijft op de aankoopprijs van bitcoin – zoals mensen vaak hebben gezegd, zijn er geen principes die de prijs 'ondersteunen'.

Bitcoin Volatility Are Alt Coins Temming the Beast _[en-nl]_2018-05-30 13-49-51--485 lange termijnHet antwoord op de vraag wat precies een bitcoin waard is, is hetzelfde als de vraag wat een dollar precies waard is (als we geloven dat het een valuta is, die kan worden gebruikt voor het kopen van items). Het antwoord is alleen dat het waard is wat je hiermee kunt kopen. Als je een brood voor een dollar kunt kopen, dan is de waarde van een dollar = 1 brood. Natuurlijk worden dollars niet uitsluitend in brood gewaardeerd – dat de waarde gelijk is aan alles dat voor een dollar kan worden gekocht. Dit klinkt misschien alsof ik zinloos zeg wat voor de hand ligt, maar dat is een belangrijk deel van de traagheid achter de waarde van elke valuta die mogelijk in de handel wordt gebracht. Dit komt omdat wanneer de waarde van een dollar verandert ten opzichte van andere valuta's, zonder dat er een overeenkomstige verschuiving is in de fundamentals van de Amerikaanse econonomie en de manier waarop deze samenwerkt met de mondiale markt, dan is alles wat in dollars is geprijsd, efficiënt 'de verkeerde prijs'. Als de dollar daarna te goedkoop is, tenzij iedereen alles wat ze op de markt brengen herprijzen, zijn Amerikaanse goederen te betaalbaar en koopt de hele wereld dollars om de goederen te kopen, maar wanneer de dollar te duur is, stoppen mensen met betalen voor Amerikaanse diensten en producten dus de vraag naar de dollar neemt af en de prijs moet dalen. Wat dat betekent is dat de waarde van de dollar moet schommelen met de fundamenten van de Amerikaanse markt en dat eventuele extra volatiliteit van dealers moet worden getemperd door onderliggende economische krachten. Dat is natuurlijk een te grote vereenvoudiging, aangezien politici en bankiers zich routinematig bezighouden met praktijken die de markten verstoren (google 'petrodollar' voor het meest beruchte voorbeeld), maar het algemene principe is solide en dat blijft een belangrijk onderdeel van de manier waarop valutamarkten werken.

Deze sterke krachten, die de volatiliteit van een valuta temperen, kunnen alleen functioneren als producten of services in die valuta zijn geprijsd, anders kan niets ooit de 'verkeerde prijs' zijn. Een grote reden waarom bitcoin inderdaad volatiel is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de dollar, of zelfs de euro, is dan ook het feit dat maar heel weinig items zijn geprijsd. Dit wordt echt een vicieuze cirkel: bedrijven kunnen hun goederen niet in BTC prijzen vanwege de volatiliteit, dus prijzen ze die dollars en gebruiken Bitcoin simpelweg als betaalalternatief, wat bijgevolg resulteert in exact dezelfde volatiliteit.

In veel opzichten is dat een echte schande, omdat het gebruik van federale fiat-valuta's door internationaal georiënteerde netbedrijven met klanten over de hele wereld vaak niet veel zin heeft. Ons gebruik van die nationale valuta is echt een belemmering voor de groei van succesvolle bedrijven en digitale valuta zou wel eens het antwoord kunnen zijn. Een van de geweldige voordelen van Bitcoin is dat het in feite een internationale valuta is, onafhankelijk van de federale overheid – dat is het Esperanto van contanten. Het gebruik van Bitcoin voor internationale prijzen zou daarom 1 dag een van de grootste groeifactoren kunnen zijn. Om dat te laten gebeuren, moet de vicieuze cirkel worden doorbroken en moet de volatiliteit wijken voor gestage prijsgroei.

Hoewel er op dit moment maar heel weinig artikelen zijn geprijsd in bitcoin (zelfs de Bitcoin Foundation kost zijn lidmaatschap in USD), zul je een paar dingen vinden. In het bijzonder andere crypto-valuta's, of 'alt-munten', en tokens uitgegeven als lid van initiatieven voor crowdfunding. In veel gevallen kunnen deze artikelen alleen worden gekocht bij BTC, en als een resultaat wordt een stijging of daling van de prijs gemeten in BTC.Bitcoin Volatility Are Alt Coins Temming the Beast _[en-nl]_2018-05-30 13-49-51--485 solide en dat blijft een

Alt-munten hebben niet altijd de beste reputatie onder Bitcoin-puristen. Ze kunnen worden gezien als het verminderen van Bitcoins netwerkeffect voordat het zelfs de kans heeft gehad om de top te bereiken door onnodig te concurreren. Ze herbergen veel oplichterij en falen vaak, waardoor hun supporters uit hun zak en mogelijk gedesillusioneerd met het hele concept van cryptocurrency. Maar het kan zijn dat ze Bitcoin feitelijk de meest waardevolle service bieden: ze kunnen de lancering zijn van een nieuw opkomende markt die geprijsd is in BTC.

Ondanks een vertraging van het aantal nieuwe alt-munten dat wordt gelanceerd, is dit ook nog steeds een groeigebied. Met projecten die dagelijks verschijnen om nieuwe toepassingen van hun blockchain te presenteren met tokens die worden verkocht voor bitcoin, is er een steeds groter aantal items waarvan de prijs of waarde moet veranderen als de bitcoin-prijs verandert wanneer ze vermeden worden 'de verkeerde' te zijn prijs'. De Medici van Patrick Byrne probeert bijvoorbeeld naast dit Bitcoin-protocol een wettelijk compliante aandelenmarkt te bouwen met behulp van het tegenpartijprotocol (dat niet altijd populair was bij Bitcoiners). Op de lange termijn zijn het misschien niet alleen nieuwe munten en kleine softwareprojecten die zijn geprijsd in BTC, maar ook grote internationale bedrijven zoals Overstock. En wat is natuurlijker dan een bedrijf dat zaken doet met Bitcoin, waarvan het succes op zijn minst gedeeltelijk verband houdt met het succes van Bitcoin, dat wordt gewaardeerd in bitcoin?

Alt-munten kunnen vervolgens de basis en het begin zijn van een nieuwe markt waarin Bitcoin niet alleen een betaaltechnologie is, maar een transnationaal component van waarde, de eerste echt internationale valuta.