Bitcoin voor overheden maar zonder privacy en met belastingen Bitcoin

Een korte geschiedenis van Bitcoin

Banken en overheden zijn zich aan het warmlopen om het voordeel te halen uit de energie en veerkracht van de blockchain om slimmere financiële systemen in te voeren die sneller en zuiniger lokale en internationale transacties mogelijk maken, permanent vastgelegd in een fraudebestendige blockchain. Op hetzelfde moment vinden financiële instellingen en staten sommige aspecten van Bitcoin pijnlijk.

Een zorg is dat het Bitcoin-netwerk afhankelijk is van anonieme mijnwerkers om transacties te bevestigen. Dit dilemma wordt aangepakt door verschillende theorieën en implementaties van "toegestane blockchains" die opduiken, die de voordelen van digitale valuta's zouden kunnen bieden, aangedreven door blokkerende mensen, maar niettemin beperkt zijn tot banken en doorgelichte fiscalisten.

Een ander punt van zorg is de privacy en semi-anonimiteit van Bitcoin. Veel autoriteiten hebben de stelling verdedigd dat particuliere digitale valuta's niet mogen worden getolereerd, omdat ze criminele activiteiten en het witwassen van geld kunnen vergemakkelijken en belastinginning veel moeilijker kunnen maken. Aan de ene kant willen autoriteiten het financiële systeem bijwerken met blockchain-engineering, maar aan de andere kant willen ze privacy elimineren.

Concepten en implementaties van blockchains zonder privacy, waarbij alle gebruikers specifiek worden erkend, en alle trades die door de overheid te herleiden zijn tot ontwerp, beginnen te verschijnen.

De website van "herkenbare digitale valuta" GreenCoinX benadrukt een verklaring van Bill Gates in een Bloomberg TV-interview in 2014:

"De klanten waar we het over hebben zijn niet op zoek naar anoniem, ze zijn bereid om begrepen te worden, dus Bitcoin-technologie is de sleutel, en je kunt eraan toevoegen of je kunt een vergelijkbare technologie bouwen waarin er voldoende attributie is waar mensen zich voelen geruststellend dat dit niets te maken heeft met terrorisme of met het witwassen van geld, "zei Gates.

GreenCoinX, ontwikkeld door GreenCoinX Inc., een bedrijf dat gezamenlijk eigendom is van hoofdprogrammeur Nilam Doctor en beleggingsmaatschappij GreenBank Capital Inc, heeft digitale identificatie gebouwd.

"Andere cryptocurrencies zijn niet herkenbaar en daarom zijn die cryptocurrencies niet alleen kwetsbaar om te worden gebruikt voor verboden doeleinden, maar zijn ze niet gemakkelijk belastbaar door autoriteiten", zeggen de ontwikkelaars. "Deze zorgen maken internationale acceptatie van cryptocurrency transacties moeilijker, die die van plan zijn om illegale activiteiten uit te voeren zullen GreenCoinX waarschijnlijk niet gebruiken, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd en de wereldwijde autoriteiten de mogelijkheid hebben om belastingen te heffen op basis van GreenCoinX-transacties met land-per-land. principes voor elk type handel. "

GreenCoinX is duidelijk en ondubbelzinnig gericht op autoriteiten. De ontwikkelaars verwachten dat autoriteiten over de hele wereld hun digitale valuta zullen gebruiken om belastingverzamelingen te automatiseren in de context van een efficiënte digitale economie. De overheidsafdeling van deze GreenCoinX-website nodigt alle autoriteiten uit contact op te nemen met de ontwikkelaars om op maat gemaakte implementaties van GreenCoinX op maat van specifieke nationale voorschriften en vereisten op te stellen.Bitcoin verspil geen elektriciteit Het wordt gebruikt voor beveiligings Bitcoin_[en-nl]_2018-05-30 13-48-45--325 probeert vals te

"GreenCoinX is aanpasbaar en wijzigbaar, zodat elke overheid kan beslissen welke identificatiebeginselen zij nodig hebben om een ​​GreenCoinX-transactie te verkrijgen en welke landspecifieke belastingen aan elke transactie moeten worden verbonden", luidt de oproep tot aandacht. "Afhankelijk van de vereisten van elke natie kunnen aanvullende parameters worden toegevoegd indien nodig."

Het GNU Taler-project, gepromoot door de Free Software Foundation en ontwikkeld in het GNU-frame in samenwerking met INRIA, is een gloednieuw gratis programmasysteem voor digitale betalingen in groei. In tegenstelling tot BitCoin of contante betalingen, zal Taler erop gericht zijn dat autoriteiten eenvoudig het inkomen van hun burgers kunnen controleren en zo omzet, toegevoegde waarde of inkomstenbelastingen kunnen innen. Taler wordt geen nieuwe valuta, maar gebruikt een digitale munt met fiscale reserves in bestaande valuta's zoals Amerikaanse dollars, euro's of bitcoin.

Het overheidsgedeelte van de GNU Taler-website stelt vast dat met Taler de ontvanger van elke vorm van betaling wordt begrepen, en dat het betalingsadvies ook verband houdt met een aantal details over waarvoor de betaling is gedaan. "Zo kunnen overheden deze informatie gebruiken om bedrijven en personen te belasten op basis van hun inkomen, waardoor belastingontduiking en zwarte markten minder werkbaar zijn."

GNU Taler verschilt echter van GreenCoinX, omdat het, hoewel het niet zorgt voor de identiteit van de verkoper, de identiteit van de klant zal beschermen. De identiteit van een klant wordt niet bekendgemaakt aan de verkoper en de overheid zal niet in staat zijn te leren hoe consumenten hun digitale geld uitgeven.

"Met anonieme betaling kunnen we een einde maken aan op bewaking gebaseerde webservices die dossiers over hun gebruikers verzamelen."

De baan bij GNU Taler lijkt een interessante poging om twee tegenstrijdige vereisten te formuleren: anonimiteit voor klanten en mogelijkheden voor de overheid om handelaren te belasten. De overheid hoeft echter niet te weten hoeveel een handelaar krijgt, maar ook wie alles koopt. Daarom lijkt het waarschijnlijk dat autoriteiten op geen enkele manier de voorkeur geven aan eenvoudiger methoden zonder privacy, zoals GreenCoinX.