Bitcoin vs Gold.Bitcoin wordt vaak “Gold 2.0”

Bitcoin versus goud.

Bitcoin wordt vaak "Gold 2.0" genoemd omdat ze veel van dezelfde eigenschappen delen. Omdat we tijdschriften hebben die zijn gericht op "head to head" match-ups in auto's, fietsen, computeronderdelen, mobiele telefoons, enz. – misschien moeten we een rechtstreekse match-up hebben met goud 1.0 en gouden 2.0, Metal vs Digital. Van geld wordt vaak erkend dat het zes essentiële elementen heeft die het ideaal maken voor het overbrengen van waarde tussen partijen. Dit zullen onze criteria zijn.

Geschiedenis.

Goud is al 5000 decennia als geld gebruikt. De VS namen het goud van de burgers in 1933 in beslag en verhoogden vervolgens willekeurig de vastgestelde kosten met 40%, waardoor de natie onmiddellijk een inflatie van 40% kreeg. Ze bleven dollars van goud terugkopen in buitenlandse aangelegenheden. De Amerikaanse gedrukte dollars voor de Tweede Wereldoorlog, daarna de Koude Oorlog en de ruimtewedloop naar de maan. De wereld raakte echter steeds meer bezorgd over non-stopbestedingen en tegen het midden van de jaren 60 waren er open discussies tussen de betrokken landen over het vermogen van de VS om haar schulden af ​​te lossen. De frequente mantra van de VS was dat de "dollar zo goed als goud was" omdat die naties de ene naar de andere konden converteren naar willekeur. Uiteindelijk vonden de leiders dat de grotere waarde ervoor was gekozen om het goud te nemen.

 

Aspeech die in 1965 werd gegeven door de Franse president Charles De Gaulle en die sprak over de Amerikaanse uitgaven en schulden lijkt misschien vorige week te zijn gegeven. Hij had het over de 'dollarcrisis', omdat het de VS toestond om gratis schulden aan te gaan ten koste van andere naties, omdat de VS volhielden met het uitgeven in dollars die werden gedrukt. Nixon gaf in 1971 een toespeling in een toespraak tot de VS die de finale uitsprak van het 'gouden venster' dat landen in staat had gesteld hun papieren boksleningen om te zetten in goud. De Amerikaanse strategische distributie was aan het slinken. Hierdoor raakten de VS af van de Gold Standard, die gedrukte dollars had gedrukt voor elke vorm van discipline. Nixon's toespraak voor de hele wereld wees erop dat de overdracht tijdelijk was en dat toen de VS gewoon Amerikaanse goederen bleef kopen, ze geen kostenverschil zouden geloven. Hij drong erop aan dat de dollar morgen zoveel waard zou zijn als die dag. Hij gaf de schuld aan de weddenschap op 'Global Speculators' tegen de dollar.

Duurzaamheid.

Goud heeft zichzelf laten zien als een van de meest duurzame stoffen ter wereld. Het hindert niet. (Exclusief het kleine gedeelte dat buiten de omloop is geleverd) Goud is echt waardevol gebleken.

Bitcoins kunnen slechts gedurende een kort moment in hun creatie worden vernietigd tijdens mijnbouw onder vreemde omstandigheden die waarschijnlijk niet zijn gebeurd. Als de harde schijf met de privésleutel echter op een stortplaats is begraven, zijn die onderdelen voor altijd verdwenen. De bitcoin-eenheden bestaan ​​in het grootboek dat in de cloud wordt gerepliceerd, samen met duizenden harde schijven over de hele wereld. We kunnen niet voorspellen wat er in een paar honderd decennia met bitcoin zou kunnen gebeuren, maar voor de huidige generatie, tot nu toe zo geweldig. Omdat bitcoin echter formeel een experiment is, moeten we u voorzien van goud.

Bitcoin vs Gold _[en-nl]_2018-05-30 13-49-54--420 grotere hoeveelheden verplaatst

Draagbaarheid.

Wanneer je spreekt over genoeg geld om een ​​gemiddeld huis of meer te kopen, is er nauwelijks een vergelijking te maken. Voor de kosten van een huis van $ 200.000 wilt u ongeveer 12 pond goud. Maar dan moet je iemand laten verifiëren dat het geen imitatie is met wolfraam metalen kern die de laatste tijd ongemakkelijk gebruikelijk is. Dan moet je omgaan met beveiliging en verzekering om het te manoeuvreren. Als u grotere hoeveelheden verplaatst en over landsgrenzen heen gaat, moet u dit ook verklaren en allerlei andere vergoedingen en beoordelingen dekken, samen met hogere kosten van veiligheidscoördinatie tussen verschillende entiteiten. Nadat u de kosten van valutaconversie hebt opgenomen (tenslotte, hoeveel mensen zouden goud als betaling in totaal accepteren), kan alle wrijving 10 tot 15% extra kosten. Als dat huis van $ 200.000 zich in een andere staat bevindt, heb je nog 2 pond goud nodig om de overhead te dekken.

Bitcoin, je kunt elke plaats ter wereld met internettoegang vervoeren, hoewel bedrijven zoals Bitgold dit proberen te veranderen. Het reist met de snelheid van het licht. Het hoeft echt niet te manoeuvreren zoals in een grootboek. Het enige ding dat gaat is dat de locatie van hun privésleutel die nodig is om ze te ontgrendelen om te besteden. De sleutel kan worden gereproduceerd, genoteerd of opgeslagen. Het is mogelijk om het moeiteloos over de grenzen heen over te zetten in zoiets simpels als je geheugen. Honderdduizenden plaatsen zullen bitcoin nodig hebben voor betaling zonder dat dit in contanten hoeft te worden omgezet. Het kan met uw smartphone worden gedaan.

Deelbaarheid.

Niet alleen iemand kan het onderverdelen in oz, of halve oz, enz. Je kunt het onderverdelen naar de g die 1/31 is van een ons in lichamelijke vorm. Technisch gezien is goud heel verdeelbaar met wetenschappelijke kennis en dure apparatuur, maar praktisch niet.

Iedereen kan Bitcoins onderverdelen in maximaal 8 ordegroottes en kan indien nodig dieper gaan. Dit wordt zonder moeite beheerd door het computersysteem dat u gebruikt. De kosten gebeuren automatisch via de transacties. U kunt een onbeperkt aantal gratis portefeuilles maken om uw waarde op te slaan in subpenny's van bitcoin tot duizenden gratis portemonnees als u dat wilt. Er is praktisch geen limiet.

Fungibiliteit.

Het is essentieel om één eenheid precies te hebben en dezelfde waarde te waarderen. Een dollar uit je portemonnee halen is exact dezelfde waarde als de tweede dollar die uit je portefeuille wordt getrokken. Goud is niet zo eenvoudig. Er kunnen verdunningen van het metaal zijn. Munten kunnen worden geslagen op 90 procent goud, 100 procent goud of andere varianten. Gewichten en metingen kunnen weg zijn. Vervalsingen met wolfraam zijn gebeurd. Er zijn kostenverschillen afhankelijk van de natie of de munt die de munt heeft uitgegeven. Premies zijn ook aanwezig met de leeftijd en de staat van de munten. Hoe kleiner het goud is, hoe duurder de porties. 10 1 / 10e ounce gouden munten kosten aanzienlijk meer dan een enkele ounce munt.

Bitcoins hebben geen van deze problemen. Elke bitcoin is geregistreerd en kan logischerwijs niet nagemaakt worden zonder dat miljarden dollars worden uitgegeven om dit tijdelijk te doen. Het is praktisch onmogelijk. Eén eenheid wordt altijd hetzelfde gewaardeerd als een andere die in het grootboek naast hen zit. Alle stukjes van een bitcoin optellen 100 procent op de waarde van het geheel.

Beperkte levering.

Goud omvat een erkende beperkte voorraad. Al het goud dat ooit in de geschiedenis is gedolven, past in een blokblok ter grootte van een tennisbaan. Het wordt nog moeilijker te vinden omdat de eenvoudige plekken al zijn ontdekt. Maar er zou in theorie een geheel nieuwe grote vondst kunnen zijn die de aankoopprijs zou drukken.Bitcoin-distributie is strikt gedefinieerd. In een jaar, waarschijnlijk lang na onze dood, zal bitcoin uiteindelijk de sluiting van zijn uitgifte in 2140 bereiken. Dat is "hard gecodeerd" in het geld. Het tempo waarin het wordt doorgegeven aan de machine kan ook voorspelbaar zijn. We kunnen contracten schrijven afhankelijk van het bekende bedrag dat zal worden uitgegeven. Er is geen behoefte aan speculatiecontracten vooruit. Het is een veel restrictievere beperkte voorraad dan goud.

Aanvaardbaarheid.

Goud wordt geaccepteerd voor betaling in goudwinkels voor ruil voor andere edele metalen. Voor realistische handel accepteren vrijwel geen plaatsen over de hele wereld goud voor betaling. Het gedoe om te bevestigen dat het echt is, en de veiligheid die nodig is om het te houden en de facetten te behandelen, maakt het de moeite niet de ergernis waard. De kleinste verkochte eenheid is een g voor ongeveer $ 45-60 dollar. Het is mogelijk om voor minder dan dat geen gold alter te maken.

Bitcoin wordt op duizenden, zo niet tienduizenden plaatsen al geaccepteerd. Er zijn beurzen over de hele wereld en een paar met directe links naar uw routinebanken. De tendens is dat meer bedrijven over de bitcoin-bandwagon gaan, omdat de verfijning en technologie de toegang van nieuwe generaties mogelijk maken. Vertrouwen in eigen belang om stabiel te blijven of verwachtingen van stijgende prijswaarden verhoogt zijn goedkeuring. Aangezien primary street en Wall Street investeerders aanzienlijke hoeveelheden geld in de machine gaan investeren, zal het netwerkeffect het mogelijk maken om meer aandacht van verkopers te vangen, wat een domino-effect zal hebben voor diegenen die er niet aan doen zal worden gemaakt om het in te nemen manieren waarop alle retailers eindelijk plaats maakten voor het nemen van creditcards; zelfs als ze dat niet deden, verloren ze hun zaken. Er is geen beweging om ons geld terug te brengen naar de 18e eeuw. Buiten de goudminnende menigte, is goud als valuta net zo oversea als het klinkt voor de gloednieuwe en aankomende producties als handel met stenen.

Gouden bugs zoals Peter Schiff en Doug Casey kunnen een ader in hun hoofd breken om het te zeggen, maar hun universum van vernederende bitcoins om hun bedrijfseenheden te ondersteunen, zal niet veel langer duren als het tij keert. Met meer geluk kunnen we al het goud dat ondergronds in kluizen ligt, terug boven de vloer trekken en het terug smelten tot kunstwerken en sieraden die bewonderd worden door de meeste mensen.