Bitcoin Wallet-ontwikkelaars bereiden zich voor op gescheiden

Bitcoin Core 0.13.1

Bitcoin Core 0.13.1 werd een week uitgebracht, wat betekent dat mijnwerkersindicatie op de voorgestelde Segregated Witness (SegWit) zachte vork binnenkort van start zal gaan. Als deze wordt geactiveerd, levert SegWit een aantal voordelen, waarvan er een een effectieve limietverhoging tot ongeveer 1,6 tot 2 megabytes zal zijn, afhankelijk van het soort transacties in blokken.

Als en wanneer Segregated Witness wordt geactiveerd op het Bitcoin-netwerk, kunnen gebruikers onmiddellijk profiteren van de toegevoegde netwerkcapaciteit – als hun zakken "klaar voor SegWit" zijn. Voor gebruikers die willen genieten van deze toegevoegde blokruimte, zal veel hiervan dus afhankelijk zijn op leveranciers van Bitcoin-portefeuilles.

Op GitHub hebben 25 pockets gesignaleerd dat ze SegWit zullen integreren. Om hun vooruitgang te onderzoeken, bereikte een selectie van hen.

Voorwaarde van gereedheid.

Op basis van mijnwerkersindicatie kan Segregated Witness op zijn vroegst in december "live" zijn in de Bitcoin-community. Dit enigszins onwaarschijnlijke scenario biedt ongeveer zes maanden de tijd voor Bitcoin-pockets om hun software te updaten.

De portefeuilleleveranciers die bereikte om dit over het algemeen te verwachten, zouden voldoende moment moeten zijn.

GreenAddress, de pocketleverancier die onlangs werd verkregen door infrastructuurontwikkelingsbedrijf Blockstream, was een van de eerste zakken die Segregated Witness-service al in februari van dit jaar voltooide.

In een interview met zei programmeur Lawrence Nahum dat gebruikers van GreenAddress in staat zullen zijn om SegWit-transacties te ontvangen en verzenden zodra de zachte vork is opgezet op het Bitcoin-netwerk. Daarna is hij van plan de portefeuille te verbeteren, waarbij hij verder gebruik maakt van de mogelijkheden die Segregated Witness biedt, bijvoorbeeld MAST, Schnorr-handtekeningen, samen met het Lightning Network.

"Ik beschouw het als een fantastische opstap naar een betere fungibiliteit en privacy, die volgens mij net zo belangrijk zijn als – misschien nog belangrijker dan – capaciteitsverhoging."

Wat betreft de bereidheid van SegWit zelf, voegde Nahum eraan toe:

"Integratie was vrij eenvoudig. Desktop, iOS en Android: al onze GitHub-mastertakken van onze portefeuilles ondersteunen al SegWit, en de laatste tijd hebben we een aantal integratietests afgerond met hardware-pockets zoals Ledger om ervoor te zorgen dat alles werkt."

De meeste andere pocketleveranciers die contact hebben opgenomen met Bitcoin Magazine hebben ook aangegeven dat ze SegWit-ready moeten zijn als de zachte vork slaat, of niet te lang daarna. De mSigna-portemonnee van Ciphrex, samen met de ledger-hardwarezak, hebben Segregated Witness volledig geïntegreerd. BTC.com – voorheen bekend als Blocktrail – ondervindt nog steeds enige vertraging vanwege de recente overname door ASIC-producent Bitmain, maar stelde dat integratie niet veel langer dan veertien dagen zou duren. Electrum, de populaire desktopcomputer en Android-portemonnee, zal de Segregated Witness-service opnemen in de volgende grote release, gepland voor het einde van het jaar. BreadWallet, een pocket-app die beschikbaar is op Android en iOS, bevindt zich in de testfase en biedt SegWit aan gebruikers zodra deze zijn geactiveerd en als absoluut beschermd worden beschouwd. En Mycelium, ook toegankelijk op iOS en Android, zei dat het het complexe deel van integratie omsloot, met slechts een paar vragen over de gebruikersinterface.

Betalingsfiche BitPay ondersteunde de intentie om ook SegWit voor zijn Copay-portemonnee en de nieuwe BitPay-portemonnee op te nemen, maar de provider neemt een wat conservatievere strategie. In een toespraak tot legde BitPay-CEO Stephen Pair uit dat ze pas met integratie beginnen zodra het meer zeker is dat de zachte vork daadwerkelijk zal activeren.

Bitcoin Investment Trust wordt het eerste beursgenoteerde Bitcoin-fonds_[en-nl]_2018-05-30 13-49-15--179 ook aantrekkelijk zou zijn

"We zijn van plan om SegWit te ondersteunen, de tijdlijn voor deze ondersteuning zal worden aangedreven door de stimulering van de vereiste zachte vork," zei Pair, "maar we weten niet precies wanneer de activering zal plaatsvinden, dus we hoeven niet Besteed enige tijd vandaag alleen om ervoor te zorgen dat het de volgende zes maanden of een jaar duurt voordat de activering plaatsvindt. "

Om Segregated Witness als een zachte vork te kunnen gebruiken, hebben de Bitcoin Core-ontwikkelaars gekozen om een ​​referentiesignatuurinformatie in een enigszins vreemd deel van Bitcoin-blokken te plaatsen. Hoewel dit de oplossing niet onveilig maakt, maar het Bitcoin's codebasis wat complexer maakt, is de extra inspanning voor de zakleveranciers niet extreem.

Het grootste deel van de complexiteit is "verborgen binnen" de open-minded softwarebibliotheken waar veel zakken op vertrouwen. Verschillende van die bibliotheken hebben Segregated Witness-service geïncorporeerd, en andere zouden het binnen een paar weken kunnen opnemen.

Ruben de Vries is een programmeur voor BTC.com en een van de beheerders van deze bitcoinjs JavaScript-bibliotheek. In een toespraak tot verklaarde de Vries:

"Bitcoin-php is al maanden voorbereid, Bitcoinjs is binnenkort in bespreking en er is wat discussie, omdat er een achteraf compatibiliteitsonderbreking is, maar we kunnen het misschien al een week later klaarmaken, voor zakken is de wijziging heel klein, technisch gezien. bij het bouwen en ondertekenen van een trade voegt SegWit een beetje complexiteit toe, maar niet zo ver. Echt, alleen full-node ontwikkelaars en banen hebben te maken met de volledige complexiteit. "

Als een algemene mening leken zakprogrammeurs het ermee eens te zijn dat de oplossing van de gescheiden beklaagde enigszins "hacky" is – maar de moeite waard.Voor Mycelium heeft Daniel Weigl het grootste deel van de SegWit-integratie gedaan:

"Wanneer – op een SegWit-planeet – een nieuwe programmeur leert over Bitcoin en hoe de dingen werken, zal hij of zij struikelen over een heleboel vreemde dingen die niet vanzelfsprekend zijn zonder te weten hoe transacties en blokken eruit zagen voordat SegWit, 'zei Weigl. "Dat belemmert de toegang tot een al ingewikkeld onderwerp. Maar ik ben ook geen vriend van de harde vorken, dus ik zou ook niet begrijpen hoe we dat met die eigenaardigheden zouden kunnen aanpakken. "