Bitcoiner ziet kosten na het verkopen van BTC toan Undercover Cop

BTC en 2018

Op 9 februari 2018 hielden functionarissen van de Amerikaanse Immigration and Customs Enforcement (ICE), de onderzoeksafdeling van het Department of Homeland Security, Morgan Rockcoons (ook bekend als "Morgan Rockwell" of "Metaballo"), CEO in Bitcoin, Inc. en een ondernemer die verschillende andere bitcoin-startups ondersteunt, in zijn huis in Las Vegas, Nevada.

Volgens dezelfde gegevens, in Zuid-Californië, ruilden Rockcoons tussen 30 december 2016 en 8 januari 2017 rond 10 bitcoin (ter waarde van ongeveer $ 9.200, in die tijd) voor $ 14.500 in contanten met een undercover officier. Die officier zou Rockcoons van te voren hebben verteld dat het geld kwam in de productie en levering van "hasjolie", die tetrahydrocannabinol bevat, een gereguleerde stof op federaal niveau.Witwassen gebeurt wanneer iemand ongetrouwd geld kiest en het omzet in "schoon" geld dat niet gemakkelijk terug te voeren is naar zijn herkomst. Dus, als Rockcoons wist dat het geld smerig was, maar het hoe dan ook voor bitcoin ruilde, zou dat geld kunnen witwassen.

Money transmitters zijn verplicht om zich te registreren bij het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

Het bevel tot aanhouding was op 8 november 2017 uitgevaardigd door de hoofdmagistraat van het zuidelijke district van Californië, waaruit blijkt dat de politie drie maanden nodig had gehad om Rockcoons te volgen, mogelijk omdat hij uit het eerste rechtsgebied was verhuisd.

In privécommunicatie met en een reeks openbare tweets, vertelt Rockcoons, die actief op zoek is naar donaties om zijn juridische kosten te dekken, waarvan hij verwacht dat ze tussen $ 150.000 – $ 300.000 zullen zijn, een ander verhaal dan dat wat wordt weerspiegeld in gerechtelijke documenten.

Waar de rechtbank zegt dat het geld dat hem werd gegeven al volgestopt was, beweert hij dat bitcoin die hij de koper aanbood, smerig werd nadat hij zijn handen had verlaten.

"Iemand heeft een machine gekocht die cannabisolie produceert samen met de BTC die ze bij mij kochten," verklaarde hij aan Bitcoin Magazine. "Ik denk dat ik Bitcoin niet mag aanbieden als een Amerikaanse belastingbetaler voor geld, vooral als [verantwoordelijkheid voor] wat mensen met dit geld doen, schuilgaat."

In de communicatie met zei Rockcoons dat de koper hem via sms heeft verteld dat de bitcoins zullen worden gebruikt om een ​​"medische hashmachine" te kopen.Hij voegde daaraan toe: "Het kopen van apparatuur in Californië is niet illegaal, met name medische uitrusting in een medische staat die al 25 jaar een medische aandoening is. [A] gereguleerde stof heeft niets met de uitrusting te maken, omdat CBD-olie kan worden gewonnen uit cannabis en dat heeft niets te maken met Tetra Hydro cannabinol. "Beide tweets van Rockcoons en zijn daaropvolgende communicatie met leken aanvankelijk te suggereren dat hij geen idee had dat hij bitcoin had verkocht aan een wetshandhavingsambtenaar.

Op vrijdag 9 februari was ik in mijn huis gedetineerd door Department Of Homeland Security over een # Bitcoin-transactie vanaf nov 2016 en ben ik vrijgegeven onder een persoonlijke herkenbaarheidsband. Ik word beschuldigd van:

Volgens Rockcoons vond de handel plaats in november 2016 (misschien niet de allereerste week van januari, zoals vermeld in gerechtelijke documenten) terwijl hij in Noord-Californië woonde (niet in Zuid-Californië, zoals de documenten vermelden).Rockcoons verklaarde dat de koper hem via LocalBitcoins heeft gevonden, een internetplatform dat direct marketing van bitcoin mogelijk maakt. Een gebruiker kan zich als een leverancier op het podium registreren en door geïnteresseerde partijen worden gecontacteerd. Transacties worden in persoon of via internetbankieren uitgevoerd.

Rockcoons handhaafde op Twitter dat hij $ 9.200 ontving voor zijn bitcoin, hoewel volgens stukken uit de juridische dienst hem $ 14.500 kreeg. Rockoons achteraf vertelden dat hij de koper had opgegeven dat hij minder dan $ 10.000 wilde, maar de koper stond erop hem $ 14.500 te sturen.

"Ze probeerden me te vangen," informeerde Rockcoons . "Ik vroeg om iets minder dan $ 10.000, ze stuurden me 14500 [of] weigerden om iets te verzenden waarna ik minder dan $ 10.000 [waarde van bitcoin] stuurde om de wet te volgen."

Na akkoord te zijn gegaan met de voorwaarden van het online verkopen, beweert Rockcoons dat hij een betaling voor het geld heeft ontvangen. Hij beschreef deze betaling, in zijn communicatie met , als ontvangen in een envelop die via de post werd bezorgd. Hij heeft niet gereageerd op verzoeken om opheldering over de vraag of hij persoonlijk met de koper heeft gesproken, hoewel hij wel heeft aangegeven dat hij en de koper via sms-berichten hebben meegenomen.

Op het moment van deze uitwisseling kampeerde hij in het Mendocino National Forest, waar hij in een tent woonde en aan een nieuwe baan werkte, een door spraak bediende Bitcoin-portemonnee. Rockcoons verklaarden dat hij sinds 2015 in de wildernis van Noord-Californië woont; niettemin zorgden brand en overstromingen ervoor dat het steeds moeilijker werd om in het gebied te overleven. Nadat een tweede vuur het land had verwoest, zei hij dat hij geld nodig had voor evacuatiecrises.

"Ik had geleefd als een bergman, daarom had ik niet echt geld nodig, maar uiteindelijk moest ik voedsel kopen, dus besloot ik wat geld te verkopen; toen iemand me vroeg om iets te kopen, heb ik het meestal gewoon constant uitgeschakeld, maar Ik wilde contant geld consumeren, "adviseerde hij .

Hij beweert dat de vlammen hem uiteindelijk dwongen terug te keren naar Nevada.

Na zijn arrestatie in Las Vegas op vrijdag 9 februari 2018, werd Rockcoons gedurende het weekend gesloten in het Henderson Detention Center in Clark County, Nevada, voor 3 keer. Hij pleitte niet schuldig tijdens een hoorzitting van het Federale Hof op 12 februari 2018, en werd nog twee dagen doorgestuurd naar het detentiecentrum van Clark County voor een niet-gerelateerde aanklacht wegens het niet verschijnen op een verkeersbericht.

Bitcoiner ziet kosten na het verkopen van BTC toan Undercover Cop_[en-nl]_2018-05-30 13-50-01--791 Witwassen gebeurt wanneer

"Ik had vijf dagen in de gevangenis gezeten met enkele van de engste mensen op aarde," zei hij. "Echter, ik [leerde] de meeste van hen werkt Bitcoin, daarom was het de moeite waard."

In zijn reeks van voortdurende tweets sinds zijn vrijlating uit de gevangenis op 14 februari 2018, heeft Rockcoons de aanklachten tegen hem afgeschilderd als een aanval op Bitcoin.

"Dit is een poging om de wet en de wetgeving opnieuw te definiëren," adviseerde hij .

"Bitcoin is mijn eigen geloof", schreef hij in een andere tweet. "God zegt dat ik elke dag Bitcoin zal gebruiken."

Rockcoons beweert ook dat hij het doelwit was vanwege zijn relatie met het land en de federale overheid, samen met zijn Bitcoin-gerelateerde startups.

 

Hij is op zoek naar anderen om de "strijd" met hem te combineren, en hij vraagt ​​zelfs de Bitcoin Foundation, een non-profit bedrijf dat Bitcoin adoptie en scholing ondersteunt, om 15 bitcoin (ter waarde van ongeveer $ 150.000) van zijn juridische kosten te dekken.

"Het lijkt mij dat de Bitcoin Foundation afwezig was in de Bitcoin-gemeenschap in moeilijke tijden, dit zou een fantastische gelegenheid kunnen zijn om een ​​gezicht te tonen en de gemeenschap te laten zien dat je hier bent voor ons", getweet hij.

 

Hij heeft de misdaadadvocaten van Las Vegas, David Chesnoff en Richard Schonfeld, ingehuurd om hem te vertegenwoordigen. Hij zegt dat hij van plan is ze in bitcoin te betalen.