Bitcoins capaciteitsuitbreiding van gescheiden getuige kan snel worden geactiveerd

Bitcoins capaciteitsuitbreiding van gescheiden getuige kan snel worden geactiveerd.

Segregated Witness (SegWit) is een voorgestelde zachte verschuiving naar het Bitcoin-protocol dat, onder andere, de capaciteit van het netwerk vergroot. Naast een geschatte verdubbeling van de beperking van de blokgrootte, kan SegWit worden gezien als een belangrijke verbetering voor laag-twee opties zoals het bliksemsnetwerk en TumbleBit.

Een van de belangrijkste kritieken van SegWit tot nu toe was het simpele feit dat het grotere vermogen dat mogelijk wordt gemaakt door deze upgrade niet wordt geïmplementeerd wanneer de dienst wordt geactiveerd; het lijkt echter op dit moment veel waarschijnlijker dat de SegWit kort na activering een prachtige bobbel in capaciteit kan bieden.Het moet gezegd worden dat deze beoordeling van SegWit's groei van de beperking van de blokgrootte Bitcoin alleen vanuit een vogelperspectief bekijkt. Op basis van één gebruiker worden de voordelen van een grotere capaciteit weergegeven als de gebruiker een upgrade uitvoert. Anders gezegd, het is onzeker of de "trage" aard van SegWit's groei tot de beperking van de blokgrootte op macroniveau, zelfs dingen.

Waarom Segregated Witness is geen onmiddellijke vergroting van de bloklimlimiet.

De reden dat aanvankelijk gedacht werd dat Segregated Witness niet veel meer zou bieden in termen van groter vermogen, is dat portefeuilles, beurzen en andere ontwikkelaars hun eigen upgrades ook moeten voltooien voordat de voordelen van SegWit te zien zijn op de netwerk.

Aangezien elke gebruiker zich efficiënt moet aanmelden voor de verhoogde capaciteit die wordt aangeboden door SegWit, wordt de uitbreiding van de capaciteit gezien zodra gebruikers beginnen met het gebruik van SegWit-transacties in plaats van wanneer de protocolwijziging in eerste instantie wordt geactiveerd.Sommige Bitcoin Core-bijdragers hebben de tijd die het zou duren voor serviceproviders om SegWit-gerelateerde wijzigingen in hun eigen applicaties door te voeren, gebagatelliseerd.

Bitcoins capaciteitsuitbreiding van gescheiden getuige kan snel worden geactiveerd_[en-nl]_2018-05-30 13-50-15--950 60 KB in

Een ander frequent argument uit de capaciteitsvergroting van SegWit is dat geen van de lopende bliksemnetwerken gereed is voor productiegebruik. Hoewel er geen enkele bitcoin-portefeuilleleverancier is die turbo-betalingen in zijn eigen applicaties heeft geïmplementeerd, heeft Lightning Labs onlangs een alpha-versie van de daemon voor het lightning-netwerk geïntroduceerd.

Grote portemonneeproviders zijn klaar voor een gescheiden getuige.

Sinds de kwestie van de langzame beperking van de blokeigenschappen van SegWit voor het eerst werd opgetild meer dan een jaar geleden, zijn veel verschillende bedrijven en projecten in het Bitcoin-ecosysteem klaar voor SegWit geworden of zijn ze op zijn minst klaar om de verandering te implementeren als en wanneer het regeneratie nadert. Misschien nog belangrijker is dat Blockchain.info de nodige aanpassingen heeft doorgevoerd om hun gebruikers in staat te stellen SegWit-transacties uit te voeren zodra de dienst is geactiveerd.

2MB. Zilveren voering naar drama / vertraging: meer segwit klaar, meer schaal buiten de poort.

In overeenstemming met BitGo CTO Ben Davenport, zouden hun klanten de beweging naar SegWit-outputs ontdekken voor een vrij eenvoudige procedure. Hij vertelde dat zodra BitGo nieuwe SegWit-adressen voor hun portefeuilles heeft uitgerold, klanten de mogelijkheid zouden hebben om hun software-ontwikkelkits te updaten. In het stadium zou het alleen een kwestie zijn van klanten die via de huidige niet-SegWit UTXO's in hun portemonnee spenderen.

"Klanten hebben alle reden om te upgraden omdat het hun kosten bij halfanalyses afsnijdt", voegde Davenport eraan toe. "En de portefeuilles van onze klanten zijn extreem actief, dus oude uitgangen zouden snel worden uitgegeven. Ik schat dat alleen BitGo ongeveer 60 KB meer blokruimte vrij zou kunnen maken."

Met een beperking van de blokgrootte van 1 MB bedraagt ​​60 KB in principe 6 procent van hun maximaal mogelijke blokafmetingen. De effectieve toename van de beschikbaarheid van blokruimte zou hoger zijn dan de 6 procent schatting van Davenport als SegWit transacties werden gebruikt in die nieuw vrijgemaakte ruimte.

Hoewel BitGo nog niet klaar is voor SegWit, beweert Davenport dat de leverancier van bitcoin-portefeuilles in een paar weken tijd de nodige wijzigingen kan aanbrengen. "We hebben er geen prioriteit aan gegeven, omdat we er weinig zicht op hebben dat het binnenkort wordt geactiveerd," legde hij uit.

Hoewel het effect van Blockchain.info op de acceptatie van SegWit voor een maker van een groot deel van de totale bitcoin-transacties duidelijk is, is er een extra stimulans voor BitGo's goedkeuring van de verbetering. Vanwege de manier waarop de upgrade werkt, is het effect van SegWit op de capaciteit toegenomen, omdat meer mensen gebruikmaken van multisignatuurtransacties. Dit is relevant omdat multisig in wezen BitGo's brood en boter is.

"Hoewel Davenport ongeveer 6 tot 7% ​​van alle dagelijkse transacties op het Bitcoin-netwerk claimt, schat hij dat het bedrijf ook goed is voor meer dan 80 procent van alle multisig-transacties."

Segregated Witness is nog steeds in afwachting van activering.

Mijnwerkersondersteuning voor de voorgestelde verbetering is met ongeveer 25 procent gekrompen en de huidige implementatie vraagt ​​om hulp van 95 procent van hun hash-netwerk.De afgelopen maanden heeft vrijwel elke bitcoin exchange en wallet provider of notice gezegd dat ze van plan zijn de nodige aanpassingen door te voeren om zich klaar te maken voor de activering van SegWit, maar veel exploitanten van mijnpools moeten ondersteuning voor deze verschuiving aangeven.