Bitcoins pad naar adoptie in India Servingan onderbemande bevolking

Bitcoin en

Bewustzijn voor Bitcoin groeit gestaag in India, omdat online e-commerce-handelaren en kleine bedrijven de voordelen van bitcoin beginnen te begrijpen binnen een wereldwijde valuta en omdat miljarden tech giganten zoals Microsoft, IBM en VISA zijn begonnen Bitcoins te hosten blockchain-gerelateerde conventies, hackathons en meetups in het hele land.

India heeft een online gebruikersbestand van ongeveer 243,2 miljoen mensen en de e-commerce-industrie van het land heeft een waarde van $ 12,6 miljard USD. India heeft het potentieel om uit te groeien tot een van de grootste Bitcoin-markten ter wereld, gezien de uitzonderlijk grote overboekingsmarkt van het land, die momenteel meer dan $ 50 miljard USD waard is.Ongeacht de groeiende vraag naar overmaking, zijn veel inwoners van India onderbemand, hebben ze te kampen met slechte aflossingsinfrastructuren en hebben ze geen toegang tot conventionele financiële diensten.

 

Bitcoins pad naar adoptie in India Servingan onderbemande bevolking_[en-nl]_2018-05-30 13-50-20--867 werkt als een technologie

Met de hulp van lokale Bitcoin-exchanges zoals Bitcoin India en UnoCoin en technologische giganten zoals Microsoft en IBM, zijn veel handelaren en ondernemers eindelijk aan het veranderen in de richting van Bitcoin en beginnen ze de voordelen ervan te herkennen.

"Afgezien daarvan zien de forums ook dat er verschillende 100 BTC's worden verhandeld, dit is nog steeds een vroege dag, omdat veel bedrijven in India in deze ruimte relatief nieuw zijn."

Benson voegde eraan toe dat het bereiken van de reguliere Bitcoin-adoptie in India geen moeilijke taak is.

"Bitcoin moet meer worden vereenvoudigd voor virale groei," legde Benson uit. "Als we kijken naar cijfers in India die naar het huidige betalingsaanbod gaan, waarbij 90 procent geld is, 7 procent via cheques en 3 procent elektronisch is, toont het geldgedeelte dat het een enigszins gedecentraliseerd platform is zoals het is."

De overstap naar Bitcoin maken is voor India niet moeilijk, '' legde hij uit. "Om ervoor te zorgen dat Bitcoin snel massale acceptatie kan bereiken, hebben we nu meer Bitcoin-gerelateerd bedrijf nodig dat het opbouwt en ermee werkt als een technologie die moet worden opgepoetst en verspreid in plaats van een gouden gans."

Een overgrote meerderheid van de Indiase handelaars accepteert betalingen op e-commerce-programma's zoals FlipKart met PayPal of creditcards. PayPal, beroemd vanwege de neiging om betalingen te bevriezen en de hoge transactiekosten, is zeer inefficiënt voor verkopers, vooral voor degenen die hun leveranciers buiten India moeten betalen.

Als een tijdelijke oplossing lanceerde Bitcoin Exchange en portefeuilledienstverlener Unocoin een Bitcoin Merchant-verwerkingsplatform, dat elke handelaar kan gebruiken om bitcoin te nemen op sites van e-commerceplatforms. Het bedrijf werkte ook samen met het HighKart-team om de eerste e-commercesite voor bitcoins in India te ontwikkelen.Unocoin is ook een partnerschap aangegaan met eTravelSmart, een portal voor het boeken van internetbustickets, zodat Indiase burgers buskaartjes met bitcoin kunnen kopen.

"Ik zie veel bitcoin-bijeenkomsten in India, nu doen we de verkoop rond vijf transacties, ter waarde van minder dan 1 bitcoin per maand, en we verwachten dat de omzet de komende dagen maandelijks zal verdubbelen."

Microsoft en IBM hebben bitcoins en blockchain-gerelateerde hackathons gesponsord in India. De meest recente gebeurtenis was 'HackCoin Mumbai', waaraan meer dan honderd ontwikkelaars deelnamen die blockchain-gebaseerde applicaties voor betalingen, grote gegevens en elektronische expertise wilden bouwen.

"We hadden het geluk om ook deel uit te maken van deze evenementen als naamsponsor, we hadden uitdagingen uitgedeeld met Bitcoin-gerelateerde assembles en veel inzendingen van deelnemers ontvangen," vertelde Benson aan Bitcoin Magazine.

"Dit is hartverwarmend, want het is een enorme verandering in het ecosysteem in tegenstelling tot wat India de afgelopen jaren met Bitcoin uitvoerde," legde hij uit. "Grotere bedrijven verkennen de blockchain en als ze het beter begrijpen, zullen ze zich ook tot Bitcoin wenden. Bijna iedereen die bij deze gelegenheden aanwezig was, had Bitcoin leren kennen en was nieuwsgierig om te weten en langer te bouwen."