Een beginnershandleiding voor het claimen van uw Bitcoin-contant geld en het verkopen ervan

Een beginnershandleiding voor het claimen van uw "Bitcoin Cash"

Dit is wat je kunt doen met je BCH nu de eerste blokken worden gedolven.Let op: alles in deze handleiding is eenvoudig advies, volgens ons beste begrip van de huidige situatie. Alles is nog steeds erg onzeker en aan verandering onderhevig: wees uiterst voorzichtig!

Bitcoin Cash (nu bekend als Bcash, en grotendeels met behulp van de tickers BCH of BCC) begon nu. Iedereen die bitcoin heeft om 12:20 uur. UTC moet een gelijke hoeveelheid BCH hebben toegewezen aan hun persoonlijke Bitcoin-sleutels.

In de gids van onze nieuwkomer over het overleven van de BIP 148-onderverdeling, die vervolgens is bijgewerkt om ook de Bitcoin Cash-lancering te dekken, hebben we verduidelijkt hoe u uw privésleutels kunt beveiligen, zodat u zeker weet dat u toegang hebt tot uw BCH. In de tijd dat ik dat artikel schreef, was er veel onzeker over hoe deze gebeurtenis zou presteren.

Veel blijft onzeker, maar in de mate dat het scenario vandaag bekend zou kunnen zijn, legt dit artikel uit hoe je je eigen BCH kunt claimen – en eventueel gebruiken -Opmerking van de auteur: als u zoveel mogelijk de BTC / BCH-markten wilt spelen en u bent in orde met het nemen van risico's of u begrijpt wat u werkelijk aan het doen bent, deze gids is waarschijnlijk niet voor u bedoeld – het is een gids voor nieuwkomers.

 

Neem de tijd.

Dit geeft aan dat het je niet zou lukken om onbedoeld je BTC uit te geven wanneer je van plan bent BCH te besteden, of omgekeerd.Als zodanig, als je op dit moment niets om BCH geeft, hoef je niets te doen. Je kunt bitcoin gewoon blijven gebruiken zoals je altijd hebt gedaan. Als u ooit van gedachten verandert (en ondertussen uw persoonlijke Bitcoin-sleutels niet verliest), kunt u uw BCH op elke gewenste locatie in de toekomst nog steeds claimen.Evenzo, als je je BCH op lange termijn wilt vasthouden, hoef je nu niets te doen. U kunt BTC blijven gebruiken alsof er niets is gebeurd; Zorg dat u uw persoonlijke sleutels nooit kwijtraakt.

(Hoewel het in beide gevallen handig zou kunnen zijn om een ​​aantal records bij te houden van die Bitcoin-adressen die uw bitcoins op het moment van de splitsing hebben bewaard. Dit is niet strikt noodzakelijk, maar uw toekomstige zelf kan u bedanken voor het geval u het doet Hoe dan ook, u zou deze informatie in uw selectiezak moeten kunnen vinden, hoewel deze per portemonnee een beetje verschilt.)

Laten we nu aannemen dat je op dit moment om BCH geeft, tenminste genoeg om je aandeel te willen bieden.

Als je het advies volgt dat in de handleiding van onze nieuwkomer wordt beschreven, is het goede nieuws dat je de volledige controle over je eigen persoonlijke Bitcoin-sleutels moet hebben. Dit betekent dat je BTC nu naast BCH hebt.

Het goede ding is dat het niet altijd eenvoudig of veilig is om je BCH meteen te claimen. Als u niet voorzichtig bent, stelt u per ongeluk uw persoonlijke sleutels bloot terwijl u uw BCH handhaaft. En omdat dit exact dezelfde privésleutels zijn die uw BTC vastzetten, kan dit ertoe leiden dat uw eigen BTC wordt gestolen. Vanzelfsprekend wilt u dit voorkomen! Je zult bijna zeker veel meer verliezen van het afwerpen van je BTC dan dat je kunt profiteren van bijvoorbeeld het snel verkopen van je BCH.

Daarom zult u waarschijnlijk uw tijd moeten nemen en er zeker van zijn dat u begrijpt wat u goed genoeg doet om het voor elkaar te krijgen zonder uw persoonlijke sleutels bloot te leggen. Je BCH gaat nergens heen. En gedeeltelijk omdat het scenario nog steeds aan het ontwikkelen is, kan deze handleiding toevallige fouten bevatten…

Koop je munten.In onze vorige handleiding voor nieuwkomers hebben we verduidelijkt hoe u uw persoonlijke sleutels kunt beveiligen en verschillende portefeuille-keuzes kunt aanbevelen. Hier kunt u per keuze de manier vinden om toegang te krijgen tot uw BCH.

Volledige knooppuntportefeuille.

Onze eerste aanbeveling was om een ​​volledige knooppuntportefeuille te gebruiken, zoals Bitcoin Core of zelfs Bitcoin Knots. Met deze vakken bewaar je je privésleutels in een speciale map op je computer. U kunt een back-up van de map maken met behulp van het menu in uw zak en "Backup wallet" selecteren. Zodra u dit hebt gedaan, moet u de mogelijkheid hebben om deze back-up te importeren naar sommige Bitcoin Cash-knooppunten, zoals Bitcoin ABC.

Om echter op dit punt veilig te zijn, zijn we niet helemaal op ons gemak met het aanbevelen van Bitcoin Cash-software. Het is allemaal erg fris, ontwikkeld in een kort tijdsbestek, en de beoordeling door collega's van al deze applicaties is waarschijnlijk niet zo uitgebreid geweest als gewoonlijk binnen de Bitcoin-ruimte. Het is daarom waarschijnlijk verstandig om uw persoonlijke sleutels niet onmiddellijk in dergelijke toepassingen te importeren; wacht in plaats daarvan af of er meldingen zijn van problemen.

Een aantal Bitcoin Cash-portefeuilletoepassingen met volledige knooppunten, zoals Bitcoin ABC, conflicteren met Bitcoin-toepassingen, bijvoorbeeld Bitcoin Core. Het wordt daarom niet aanbevolen om een ​​volledige knooppuntportefeuille van Bitcoin Cash op exact dezelfde computer te installeren. In plaats daarvan is het beter om het op een geheel andere computer te installeren. Het is op deze computer dat u uw portefeuilleback-up kunt importeren en toegang kunt krijgen tot uw BCH.

Als u geen nieuwkomer bent, is er een alternatieve optie. NBitcoin-programmeur Nicolas Dorier heeft een breekgereedschap gemaakt waarmee je je BTC van je BCH kunt scheiden.Update, 21 augustus: Coinomi heeft een blogartikel gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe je je BCH kunt openen met hun portemonnee. Inclusief instructies voor volledige knooppuntportefeuilles.

Papieren portefeuille.Een van Global Bankers Cryptocurrency_[en-nl]_2018-05-30 13-47-32--902 Heb ik dat

Onze volgende aanbeveling was om een ​​portemonnee voor de krant te gebruiken. Dit advies werd gegeven in het kader van het specifiek opslaan van uw munten op lange termijn. Maar als u toegang wilt tot uw BCH, kunt u dit natuurlijk onmiddellijk doen.

Helaas ondersteunen niet veel pockets echt het rechtstreeks importeren van je persoonlijke sleutel (s) – en veel minder voor BCH. 1 portemonnee die echt deze keuze in Bitcoin mogelijk maakt, is Electrum. Daarom zou de BCH-versie van Electrum, ook wel "Electron Cash" genoemd, u in staat moeten stellen om het ook te proberen.

Maar Electrum zelf heeft een officiële waarschuwing uitgegeven met betrekking tot Electron Cash. Electron Cash is niet correct beoordeeld en werkt niet gegarandeerd zoals geadverteerd. (Dit kan later afwijken.)

Dat gezegd hebbende, moet u, als u besluit dit alternatief te kiezen (op eigen risico!), Twee extra voorzorgsmaatregelen nemen. Voer eerst de applicatie uit op een andere computer als de computer waarop u Electrum aanzet, mocht u Electrum gebruiken. (In feite is het waarschijnlijk het beste om het te gebruiken op een andere computer dan die waar je bitcoins of andere gevoelige gegevens in bezit, trouwens.)Verplaats de BTC bovendien eerst van je eigen papieren zak naar een nieuwe Bitcoin-speech (zoals een gloednieuwe papieren portemonnee) voordat je iets met BCH doet! Op deze manier, zelfs als de Electron Cash-pocket omgaat met uw persoonlijke sleutels te stelen, of als de computer die u gebruikt onveilig is, moet de schade beperkt blijven: deze persoonlijke Bitcoin-sleutels bevatten geen BTC meer. (Zorg er echter wel voor dat u later geen BTC naar exact dezelfde papieren portefeuille stuurt.)

Update, 21 augustus: Coinomi heeft een blogartikel gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe je je BCH kunt openen met hun portemonnee. Inclusief instructies voor krantenzakken.

Hardware Wallet.

Onze volgende aanbeveling was om een ​​hardware wallet te gebruiken, zoals vastgelegd op bitcoin.org. Twee van die hardware-opslagruimtes in het bijzonder, Trezor en Ledger, hebben de moeite genomen om u toegang te bieden tot een BCH. Dus in het geval dat je een van die zakken hebt, heb je geluk: dit is waarschijnlijk de veiligste en eenvoudigste manier om toegang te krijgen tot je BCH.

Ledger heeft een blogpost uitgebracht waarin wordt beschreven hoe je toegang krijgt tot je BCH, die je hier kunt vinden.Trezor heeft ook een blogartikel gepubliceerd over de beste manier om uw BCH te claimen, die u hier kunt vinden. Update: Trezor heeft BCH voor nu verwijderd vanwege een bug in hun Bitcoin Cash backend-server. Update: dit probleem is nu verholpen.De derde hardware-pocket, Digital Bitbox, heeft een FAQ uitgebracht over de beste manier om toegang te krijgen tot je BCH. Merk echter op dat deze portemonnee aanbeveelt om Electron Cash te gebruiken, wat niet gegarandeerd veilig is. Zie het bovenstaande gedeelte over krantenzakken voor meer informatie.De vorige hardwareportefeuille, KeepKey, heeft ook een blogartikel over Bitcoin Cash gepubliceerd. In de tijd van schrijven lijkt het erop dat je nog niet de mogelijkheid hebt om toegang te krijgen tot je BCH; houd hun blog in de gaten voor updates.

Extra Bitcoin.org-portefeuilles.

Als je deze drie aanbevelingen niet hebt gedaan, heb je misschien een van de andere portefeuilles gebruikt die op bitcoin.org worden vermeld.Nogmaals, al die zakken die je gebruikte, je BCH zou veilig moeten zijn en er is geen haast om ze te claimen. Maar echt kunnen claimen kan een beetje verschillen van zak tot zak.In de meeste zakken wordt een herstelzaad gebruikt. Deze zin bevat in wezen uw BTC privé-sleutels en dus ook uw persoonlijke BCH-sleutels. Daarom moet je toegang hebben tot je BCH door dit zaad in te voegen in een bepaalde toegewijde BCH-portefeuille.

Er zijn op dit moment echter nog geen BCH-portefeuilles beschikbaar die dit hebben toegestaan ​​en die we met vertrouwen konden aanbevelen. Als BCH in de loop van de tijd een beetje een succes wordt, zal dit veranderen. (Als het ooit het geval wordt.)Tot die tijd kunt u BTC gewoon blijven gebruiken zonder zich zorgen te maken over uw BCH.

 • Update, 3 augustus: verschillende portefeuilles hebben een aankondiging gedaan over BCH en hoe u uw geld kunt claimen. Zie dit Reddit-bericht voor een opeenvolging van links.
 • Update, 7 augustus: Coinomi heeft BCH in hun portemonnee verwerkt en maakt gebruik van een persoonlijk sleutelzaad dat compatibel is met een aantal van die portefeuilles die op bitcoin.org worden vermeld. En als u de BTC.com-portemonnee gebruikt, moet u ook toegang hebben tot een BCH.
 • Update, 21 augustus: zowel Coinomi als BTC.com hebben blogartikelen gepubliceerd die beschrijven hoe je je BCH kunt openen met deze portefeuilles, zelfs als je verschillende portefeuilles gebruikte op 1 augustus.

Extra (niet-bitcoin.

Als je ons advies niet hebt opgevolgd en in plaats daarvan je BTC hebt opgeslagen in bijna elke andere zak, of op een beurs, of ergens anders, kun je wel of niet in staat blijven om je BCH te claimen. In dergelijke gevallen zul je zelf moeten uitzoeken of dit waar is of niet, en ook de beste manier om dat te bereiken.

 • Update, 3 augustus: verschillende portefeuilles hebben een aankondiging gedaan over BCH en hoe u uw geld kunt claimen. Zie dit Reddit-bericht voor een opeenvolging van links.
 • Update, 21 augustus: zowel Coinomi als BTC.com hebben blogartikelen gepubliceerd die beschrijven hoe je je BCH kunt openen met deze portefeuilles, zelfs als je verschillende portefeuilles gebruikte op 1 augustus.

Uw eigen BCH gebruiken (of verkopen).

Zodra u uw BCH hebt onderhouden, mag u deze hoe dan ook gebruiken. Hetzelfde als elke andere (alt) munt, je zou het graag aan BTC kunnen verkopen, of het ergens anders kunnen investeren, of het naar een andere zak verplaatsen, enzovoort.

 • Update, 3 augustus: weinig uitwisselingen maken nu BCH-stortingen mogelijk. Op het moment van schrijven staan ​​HitBTC en ViaBTC dit wel toe, maar we zijn niet op ons gemak om beide services voor nu aan te bevelen. Er is geen garantie dat u BTC daadwerkelijk zult ontvangen nadat u uw BCH op die platforms heeft verkocht en misschien weinig repercussies als u dat niet doet. Het is waarschijnlijk het beste om te wachten tot een gevestigde ruil BCH-stortingen toestaat en deze in plaats daarvan gebruikt.
 • Update, 8 augustus: wees voorzichtig om BCH naar specifieke BCH-adressen te sturen en BTC naar specifieke BTC-adressen. Hoewel ze (en technisch gezien) hetzelfde lijken te zijn, zijn de twee netwerken in principe incompatibel.

Verder zijn er slechts drie extra factoren om in gedachten te houden voordat u dit doet.

De eerste factor is eenzaamheid. Dit betekent dat wanneer u uw BCH uitgeeft (bijvoorbeeld om ze naar een centrale te verzenden), u niet alleen uw BCH-adressen maar uw BTC-adressen laat zien. Dit zal dus veel tonen over uw huidige posities in aanvulling op uw vroegere en toekomstige transacties en kan bij uitbreiding dergelijke gegevens bekendmaken over entiteiten of personen waarmee u transacties uitvoert. Zorg ervoor dat u bekend bent met het opgeven van deze gegevens als u uw BCH naar een centrale of een andere plaats wilt verzenden. (Er kunnen privacyvriendelijke keuzes zijn om uw BCH in de nabije toekomst direct beschikbaar te stellen, maar deze zijn nog niet klaar.)

De volgende factor is op dit moment grotendeels theoretisch, maar toch het vermelden waard: veiligheid. Wanneer u een BCH-spraak uitgeeft, geeft u uw persoonlijke sleutel niet prijs, maar toont u wel uw openbare sleutel (wat niet hetzelfde is als uw Bitcoin-spraak). Hiermee wordt 1 laag cryptografische beveiliging verwijderd, zelfs naar uw BTC-adressen. Het mag niet impliceren (en hopelijk impliceert dat niet) dat uw BTC op dit moment onzeker is, maar er is een verhoogde kans dat uw BTC op een bepaald moment in de (verre) toekomst niet veilig is wanneer deze specifieke cryptografische standaard is verminderd. Het is daarom beter om uw BTC naar een nieuw adres te manoeuvreren.

Daarom is het waarschijnlijk het beste om je BTC naar een nieuw adres of zelfs een heel ander vak te manoeuvreren met een nieuw zakje zaad voordat je begint te bemoeien met BCH. Op deze manier zou je, als je het verknoeit met onveilige BCH-applicaties, je BTC niet moeten verliezen.

(Bovendien, als u uw BTC doorgaat naar een van uw eigen adressen voordat u BCH aanraakt, vermindert u het risico van opnieuw aanvallen – zoals gezegd, als alles goed gaat, zou dit geen factor op de eerste locatie mogen zijn.)

 • 1. Als uw persoonlijke sleutels beveiligd zijn, zijn uw BCH beveiligd.
 • 2. Als u uw BCH wilt gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om eerst uw BTC naar een geheel nieuw adres te verplaatsen dat u bestuurt, of zelfs naar een geheel andere portemonnee die is gegenereerd met een nieuw zaad.
 • 3. Verplaats, zodra u precies begrijpt wat u doet, uw BCH naar een nieuwe portefeuille of een ander adres dat u tegenhoudt, of misschien een ruilmarkt of wat u ook maar wilt doen met uw "gratis geld". "

Deze gids wordt bijgewerkt terwijl het nieuws zich ontwikkelt.