Een beginnershandleiding voor Survivinga Coin split

Bitcoin Wirdum

Er is een mogelijkheid dat Bitcoin binnenkort een coin-split zal tegenkomen. Als de overgrote meerderheid van mijnwerkers (door hash power) overstapt op Bitcoin Unlimited en besluit om blokken van meer dan één megabyte te mijnen, terwijl tenminste sommige gebruikers vasthouden aan het huidige Bitcoin-protocol, dan kunnen het netwerk en de blockchain zich in 2 splitsen. Als dat het geval is scenario kunnen er twee verschillende typen Bitcoin-tokens zijn: "BTC", dat het bestaande Bitcoin-protocol volgt, en "BTU", dat het nieuwe Bitcoin Unlimited-protocol volgt.

Het fantastische nieuws is dat elke bitcoin effectief wordt gedupliceerd in de Bitcoin Unlimited-serie. Mocht u op dit moment bitcoin hebben, dan houdt u zowel BTC als BTU vast na een splitsing.Het goede ding is dat een coin-split rommelig en onveilig kan zijn. Dit komt voornamelijk omdat, in eerste instantie, de meeste BTC's en BTU's aan elkaar zullen blijven plakken. Je zult ze op de een of andere manier moeten verdelen; anders kunt u uw eigen BTC of uw eigen BTU verliezen.

Deze gids geeft je de basis om veilig te blijven door middel van een coin-split en zorg ervoor dat je de "andere kant" bereikt met zowel de BTC als de BTU compleet.Opmerking van de auteur: als u de BTC / BTU-markten zo snel mogelijk wilt spelen en het u goed doet met het nemen van risico's, of als u echt begrijpt wat u doet, is dit artikel waarschijnlijk niet voor u bedoeld.

Als je er meestal alleen voor wilt zorgen dat je je BTC of BTU niet verliest, lees dan verder…

Merk om te beginnen op dat een coin-split een risicovolle omstandigheid is. Zorg er absoluut voor dat u niet meer waarde hecht aan Bitcoin dan datgene dat u bereid bent te verliezen.Als je besluit je vast te houden aan je bitcoins, is het belangrijkste advies: beheer je eigen sleutels.

Als je je bitcoins opslaat in een ruil, in een bewaarportefeuille zoals Coinbase, Circle of Xapo, of in een ander bureau dat je privésleutels bewaart, ontvang je misschien wel of niet eindelijk munten aan beide uiteinden van de serie. Verschillende uitwisselingen hebben tot dusver aangegeven dat u mogelijk geen garanties hebt gegeven. En één centrale, GDAX, heeft aangegeven dat je dat misschien niet doet.

Meer informatie over bitcoin-zakken.

Onthoud dat als u uw privésleutels niet beperkt, u geen echte controle over uw bitcoin hebt.Als u een of meer van dergelijke services gebruikt om uw eigen bitcoins op te slaan, moet u uw eigen portemonnee maken. Stuur uw bitcoins naar deze zak; deze zak bevat momenteel je sleutels.Welk type portemonnee u wilt gebruiken, is uw beslissing. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele basisoplossingen:Als u op korte termijn niet van plan bent om met BTC of BTU te handelen, en eigenlijk alleen maar als investering op lange termijn moet bewaren, is het afdrukken van uw privésleutels op een papieren portemonnee één alternatief. Deze optie is echter pas echt veilig als u strikte veiligheidsmaatregelen in acht neemt, die u hier kunt vinden.

Een andere optie is om een ​​hardware wallet te krijgen. Elk van die hardwarepockets geregistreerd op bitcoin.org zal uw sleutels beschermd houden. Eén hardwareleverancier, met name Trezor, heeft erkend dat consumenten aan beide uiteinden van de serie toegang hebben tot hun munten als er een splitsing plaatsvindt.Daarom is wat de veiligheid van uw munten betreft, een beetje veranderd – er wordt van u geen actie verwacht en uw munten blijven veilig. Je zult niet magisch munten verliezen door een vork.

Tenzij het beveiligd is met multisig, is het nooit raadzaam om een ​​overmatige hoeveelheid bitcoin op een mobiele telefoon te dragen.

Normale zakken gaan ongeveer net zo veilig als de computer (of telefoon) is. Omdat de meeste telefoons en computers niet zo veilig zijn, zijn deze niet perfect voor grote hoeveelheden. Met dat in gedachten houden alle mobiele portefeuilles en desktop-pockets die zijn geregistreerd op bitcoin.org uw privésleutels bij u. Verder biedt een volledig knooppunt zoals Bitcoin Core of Bitcoin Knots je een beetje extra veiligheid in een coin-split, zoals je hieronder zult zien.

Tijdens de Coin-Split.

Het allereerste om op te merken is dat Bitcoin Unlimited geen "datum van de vlag" op de vork heeft gezet. Dit betekent dat er op elk moment een vork kan gebeuren. Realistisch gezien, maar het zal gebaseerd zijn op mijncoördinatie, en het zal hoogstwaarschijnlijk overduidelijk zijn voor informele Bitcoin waarnemers wanneer een vork bijna in de buurt is.Een beginnershandleiding voor Survivinga Coin split_[en-nl]_2018-05-30 13-47-06--804 exact verdeelde service

Als Bitcoin Unlimited wel vorkt, kunnen dingen ergens tussen een paar uur tot een dag of twee of meer rommelig van worden.

Helaas bevat Bitcoin Unlimited momenteel geen "herhalingsbescherming". Dit betekent meestal dat post-fork transacties aan beide zijden van de vork er identiek uitzien. Als een transactie door beide netwerken wordt opgepikt – bijvoorbeeld omdat de ontvanger van een transactie de transactie opnieuw verzendt naar het andere netwerk – kan die transactie op beide ketens legitiem zijn. Dit wordt een 'replay-aanval' genoemd.

Als zodanig kan het besteden van munten aan het ene uiteinde van de serie ertoe leiden dat u per ongeluk de equivalente munt aan de andere kant van de serie besteedt. In plaats van iemand alleen BTC te betalen, kunt u onbedoeld ook BTU verzenden, of omgekeerd. Dit is de manier waarop de BTC's en BTU's "aan elkaar zijn geplakt".

De beste aanpak om herhalingsaanvallen te voorkomen is eenvoudig: verzend geen transacties. Pas als het voor iedereen duidelijk is hoe de situatie na het invriezen eruit ziet.

Mocht je Bitcoin Core of Bitcoin Knots als een zak gebruiken en je zou BTC willen accepteren, dan zou dat nog steeds goed moeten zijn. (Een persoon die dit artikel niet heeft gelezen, kan je per ongeluk het equivalent in BTU sturen. Als dit gebeurt, moet je het kapitaal waarschijnlijk later terugsturen.)

"Als de som van mijnenergie in de BTC-serie ooit de BTU-serie inhaalt, zal de hele BTU-keten worden weggegooid (tenzij gebruikers op de BTU-keten snel genoeg coördineren om dit op onconventionele manieren te vermijden).

 

Tenzij en totdat het volkomen duidelijk is dat Bitcoin Unlimited voor altijd als een definitieve winnaar verschijnt, is het accepteren van een BTU tamelijk onzeker, en je zou het waarschijnlijk helemaal niet moeten doen.

De Coin-Split volgen.

Als beide ketens leven en u uw privésleutels bedient, hebt u munten aan beide zijden van de vork. Maar zoals gezegd, het zal lastig zijn om munten aan een enkele ketting te besteden zonder het equivalent aan de andere kant te besteden.

Gelukkig zijn er manieren om deze replay-aanvallen te voorkomen. De meest eenvoudige oplossing vereist munten die na de splitsing vers zijn gedolven. Deze nieuwe munten zijn de enige munten die niet op beide kettingen voorkomen en daarom ook niet kunnen worden geïnvesteerd. Door deze munten te combineren met behulp van oudere munten, wordt de BTC op efficiënte wijze van BTU gescheiden.

Deze muntsplitsing kan en zal waarschijnlijk enigszins gecompliceerd zijn. Maar sommige uitwisselingen zullen waarschijnlijk muntsplitsingsdiensten opzetten en zorgen voor de meerderheid van de complexiteit achter de schermen. Je zou gewoon je bitcoins in een ruil moeten verzenden, en de uitwisseling zal je account bij BTC en BTU crediteren. (Ze zouden de transactie zelfs voor je moeten herhalen, om ervoor te zorgen dat ze echt beide munten ontvangen en ze aan jou kunnen verdelen.) Als je wilt, kun je nu je BTU ook verkopen voor BTC (of fiatgeld), of andersom in de omgeving van.Er kunnen ook andere oplossingen zijn om uw munten te verdelen in het geval van een splitsing in munten, mogelijk zelfs betrouwbare oplossingen.Na de splitsing zullen er waarschijnlijk genoeg zakjes voor beide munten zijn. Vanzelfsprekend moet u uw bestaande portemonnee upgraden of een nieuwe portefeuille aanschaffen als en wanneer dit gebeurt. (Accepteer geen transacties in uw zak voordat dit duidelijk is.)Verdere details over wat te doen na een coin-split zullen waarschijnlijk worden aangekondigd op (en waarschijnlijk op bitcoin.org en andere bronnen van advies) als en wanneer een coin-split plaatsvindt en we hebben een beter begrip van de post -vork omstandigheid.

Oh, en wanneer u, jaren vanaf nu, het geld wilt gebruiken dat is opgeslagen op uw eigen papieren zak, vergeet dan niet dat u op dit moment zowel BTC als BTU heeft! (Portefeuilles zoals Electrum en Blockchain staan ​​je toe om de privésleutels te uploaden, en je zult hoogstwaarschijnlijk dezelfde exact verdeelde service moeten ervaren.)