Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van een Bitcoin-tijdschrift met gesplitste munten_[en-nl]_2018-05-30 13-47-17–919

Een Bitcoin beginnershandleiding om een ​​Coin-Split te overleven.

Er is een mogelijkheid dat Bitcoin binnenkort een coin-split zal tegenkomen. Als de overgrote meerderheid van alle mijnwerkers (door hash-elektriciteit) overstapt op Bitcoin Unlimited en kies voor mijnkubussen groter dan 1 megabyte, terwijl ten minste sommige gebruikers zich houden aan het recente Bitcoin-protocol, kunnen het systeem en de blockchain in tweeën splitsen. In dat geval kunnen er twee verschillende typen Bitcoin-tokens zijn: "BTC", dat het bestaande Bitcoin-protocol volgt, ook "BTU", dat het nieuwe Bitcoin Unlimited-protocol volgt.

Het goede nieuws is dat elke bitcoin effectief wordt gedupliceerd in de Bitcoin Unlimited-keten. Als u nu bitcoin onderhoudt, houdt u BTC en BTU vast na een splitsing.Het goede ding is dat een muntsplit rommelig en onveilig kan zijn. Dat komt vooral omdat in eerste instantie alle BTC's en alle BTU's aan elkaar blijven plakken. Je zult ze op de een of andere manier moeten scheiden; anders kunt u uw BTC of uw BTU verliezen.

Deze gids geeft je de basis om veilig te blijven door middel van een coin-split en zorg ervoor dat je de "andere kant" bereikt met je BTC en BTU intact.

Opmerking van de auteur: Als u zo snel mogelijk met de BTC / BTU-markten wilt spelen en het u goed doet met het accepteren van risico's en / of u echt begrijpt wat u doet, is deze gids waarschijnlijk niet voor u. (Probeer in plaats daarvan misschien dit Electrum-artikel.)Om te beginnen, let op dat een coin-split een risicovolle omstandigheid is. Zorg ervoor dat je niet meer waarde hecht aan Bitcoin dan datgene dat je bereid bent te verliezenEen Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van een Bitcoin-tijdschrift met gesplitste munten_[en-nl]_2018-05-30 13-47-17--919 dat het bestaande.

Als je besluit om door te gaan naar je bitcoins, is het belangrijkste advies: beheer je eigen sleutels.Als u uw bitcoins opslaat op een beurs, bij een bewaarportefeuille zoals Coinbase, Circle of zelfs Xapo, of bij een andere service die uw privésleutels voor u bewaart, ontvangt u mogelijk wel of niet op elk moment munten aan beide uiteinden van de ketting. Verschillende uitwisselingen hebben tot nu toe aangegeven dat u mogelijk wel maar geen garanties hebt gegeven. En minstens één vak, GDAX, heeft expliciet aangegeven dat je dat misschien niet doet.

Als u een van deze oplossingen gebruikt om uw bitcoins op te slaan, moet u uw eigen portemonnee maken. Stuur uw bitcoins naar deze zak; deze portefeuille bevat nu je sleutels.

Welke soort portemonnee je zou willen gebruiken, is aan jou.

Als u op korte termijn niet van plan bent om met BTC of BTU te handelen, en eigenlijk gewoon wilt dat beide als een investering voor de lange termijn worden bewaard, is het afdrukken van uw privésleutels op een portemonnee een alternatief. Deze keuze is echter pas echt veilig als je strikte veiligheidsmaatregelen volgt, die je hier misschien tegenkomt.Een andere keuze is om een ​​hardware wallet te krijgen. Alle hardwareportefeuilles die op bitcoin.org worden vermeld, houden uw sleutels beveiligd. Eén hardwareleverancier, met name Trezor, heeft expliciet erkend dat consumenten toegang hebben tot hun eigen munten aan de twee uiteinden van deze keten als er een splitsing plaatsvindt.

Frequente portefeuilles zijn ongeveer net zo veilig als uw computer (of telefoon). Omdat de meeste computers en telefoons niet echt veilig zijn, zijn deze niet perfect voor grote hoeveelheden. Met dat in gedachten zullen alle mobiele portefeuilles en desktop wallets die op bitcoin.org worden vermeld uw privésleutels voor u bewaren. Bovendien geeft een compleet knooppunt zoals Bitcoin Core of zelfs Bitcoin Knots je een beetje extra beveiliging tijdens een coin-split, zoals je hieronder zult zien.

In elke situatie: zorg ervoor dat u back-ups maakt van uw eigen sleutels! De meeste wallets vereisen dat u dit doet tijdens de installatie; mis deze stap niet.

Gedurende de Coin-Split.

Dit betekent dat theoretisch op elk moment een vork kan optreden. Realistisch gezien zal het echter afhankelijk zijn van mijncoördinatie, en het zal waarschijnlijk voor de hand liggen om zelfs informele Bitcoin-waarnemers te zien wanneer een vork bijna in de buurt is.In het geval dat Bitcoin Unlimited vorkheft, kunnen dingen ergens tussen een paar uur tot een dag of twee of meer rommelig van worden.Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van een Bitcoin-tijdschrift met gesplitste munten_[en-nl]_2018-05-30 13-47-17--919 op beide

Helaas bestaat Bitcoin Unlimited momenteel niet uit "replay-beveiliging". Dit betekent meestal dat post-fork transacties aan elke kant van de vork identiek lijken. Als een transactie door beide netwerken wordt opgepikt – bijvoorbeeld omdat de ontvanger van een transactie de transactie opnieuw verzendt naar het andere netwerk – kan die transactie op beide ketens legitiem zijn. "Het uitgeven van munten aan het ene uiteinde van deze ketting kan ertoe leiden dat u per ongeluk de equivalente munt aan de andere kant van deze ketting besteedt. In plaats van iemand alleen BTC te betalen, kunt u onbedoeld ook BTU verzenden – of zelfs andersom. Dit is hoe de BTC's en BTU's zijn "aan elkaar geplakt."

De beste manier om replay-aanvallen te voorkomen is eenvoudig: stuur geen transacties. Niet totdat het voor iedereen duidelijker is wat de situatie na het lossen precies lijkt.Als je Bitcoin Core of zelfs Bitcoin Knots als een zak gebruikt en je zou BTC willen nemen, dan zou dat nog steeds goed moeten zijn. (Een persoon die deze handleiding niet heeft gelezen, kan u per ongeluk het equivalent in BTU sturen. Als dit gebeurt, moet u het geld waarschijnlijk in de toekomst retourneren.)

"Als de hoeveelheid mijnbouwelektriciteit op de BTC-keten ooit de BTU-keten inhaalt, zal de hele BTU-keten verloren gaan (tenzij gebruikers op de BTU-keten snel genoeg coördineren om dit op onconventionele manieren te vermijden).

Tot en tenzij het volkomen duidelijk is dat Bitcoin Unlimited voor onbepaalde tijd als een definitieve winnaar naar voren komt, is het accepteren van een BTU tamelijk onzeker en je zou het waarschijnlijk helemaal niet moeten doen.

Na de Coin-Split.

Als beide kettingen overleven en u uw privésleutels bedient, hebt u munten aan beide zijden van de vork. Zoals gezegd, zal het echter lastig zijn om munten aan één ketting te besteden zonder het equivalent aan de andere kant te besteden.

Gelukkig zijn er technieken om deze replay-aanvallen te voorkomen. De meest eenvoudige oplossing vereist munten die na de splitsing vers en ontgonnen zijn. Deze nieuwe munten zijn de enige munten die niet bestaan ​​op beide ketens en kunnen daarom ook niet aan beide worden uitgegeven. Het combineren van deze munten met oude munten verdeelt de BTC effectief van BTU.Deze muntsplitsing kan en zal waarschijnlijk enigszins gecompliceerd zijn. Sommige uitwisselingen zullen waarschijnlijk een muntsplitsingsservice opzetten en zorgen voor de meeste complexiteit achter de schermen. U hoeft alleen uw bitcoins naar een exchange te sturen en de transactie crediteert uw account met BTC en BTU. (Ze zouden de transactie zelfs voor je moeten herhalen, om zeker te zijn dat ze inderdaad je beide munten ontvangen en ze voor je kunnen splitsen.) Als je wilt, kun je nu ook je BTU voor BTC (of fiat-geld) of de omgekeerd.

Er kunnen ook andere oplossingen zijn om uw munten te splitsen in het geval van een splitsing in munten, mogelijk zelfs betrouwbare oplossingen. Maar dit valt nog te bezien.Na de splitsing zijn er waarschijnlijk portefeuilles voor beide munten kort genoeg. Vanzelfsprekend moet u uw bestaande portemonnee bijwerken of een nieuwe portefeuille downloaden als en wanneer dit gebeurt. Dit valt nog te bezien. (Neem geen transacties op uw zak voordat dit duidelijk is.)

Verdere details over wat te doen na een coin-split worden verklaard op (en waarschijnlijk op bitcoin.org en andere bronnen van advies) als en wanneer een coin-split plaatsvindt en we hebben een beter begrip van dit bericht vork omstandigheid.Als er slechts één keten overleeft, moeten de operaties op een bepaald moment worden voortgezet. Het is echter niet helemaal duidelijk hoe dit post-fork landschap eruit zal zien. Misschien moet je je portemonnee verbeteren.Als een tekenreeks overleeft, is het Bitcoin-experiment mislukt en zijn uw persoonlijke sleutels waarschijnlijk waardeloos.

Daarom, om samen te vatten.

  • 1. Bedien uw privé-sleutels.
  • 2. Voor de zekerheid, vermijd alle transacties kort na de splitsing. (Als u BTC moet accepteren, gebruikt u Bitcoin Core of Bitcoin Knots als een zak.)
  • 3. Terwijl het stof bezinkt, deel je je munten.

Deze gids wordt bijgewerkt terwijl het nieuws zich ontwikkelt.