Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van het BIP148UASF

Dit is een herschrijving van A Bitcoin Beginner's Guide to Surviving Coin-Split, specifiek gericht op problemen die verband houden met de komende BIP 148 UASF. (Update: samen met de lancering van BCC.)

26 juli upgrade: met BIP91 geactiveerd, lijkt het me steeds onwaarschijnlijker dat er een Bitcoin 148 / Legacy Bitcoin-split zal zijn. En terwijl op 1 augustus de lancering van een gloednieuwe munt, Bitcoin Cash (BCC), deze munt krachtige herhalingsbescherming zal bevatten. Het enige dat u hoeft te doen om de mogelijkheid te hebben uw BCC te krijgen, is controle over uw bitcoin (BTC) privésleutels vanmiddag.

Er is een mogelijkheid dat Bitcoin op 1 augustus een kettingbreuk zal tegenkomen. Een gedeelte van Bitcoin-gebruikers is van plan om een ​​door gebruikers geactiveerde zachte vork (UASF) te activeren zoals beschreven in Bitcoin Improvement Proposal 148 (BIP 148). In het bijzonder zullen hun knooppunten elke Bitcoin-kubus weigeren die geen ondersteuning vormt voor Segregated Witness (SegWit), het middelpunt van de klimroute van Bitcoin Core.

Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van het BIP148UASF _[en-nl]_2018-05-30 13-47-14--840 serie met gevorkte splinters

Als de overgrote meerderheid van mijnwerkers (door hash-elektriciteit) op 1 augustus geen ondersteuning voor SegWit via BIP148 signaleert, maar op zijn minst enkele, zal Bitcoins blockchain in tweeën splitsen. Als dat het geval is, zullen er twee soorten Bitcoin-tokens zijn, waar we in dit artikel naar verwijzen als "148 BTC" voor munten in de serie met gevorkte splinters en "Legacy BTC" voor munten in de serie die niet hebben geactiveerd de zachte vork.

 • Update: er zijn nu enkele alternatieve situaties om de serie als één te houden, voornamelijk via alternatieve activeringsmethoden. Voor de interesse van de eenvoud gaat dit artikel echter ervan uit dat deze benaderingen mislukken. Meer informatie over dit soort alternatieve scenario's vindt u hier.
 • Update: er is nu ook meer dan 1 manier waarop Bitcoin kan "splitsen". Dit was onbekend in de tijd van publicatie van de gids en wordt daarom niet uitgebreid behandeld. Een aantal van de identieke veiligheidsmaatregelen zijn echter van toepassing, dus als u deze handleiding volgt, moeten al uw munten (inclusief BCC / ABC-munten) veilig zijn. Zie dit artikel voor meer informatie.

Het "geweldige" nieuws is dat elke bitcoin effectief naar beide ketens wordt gekopieerd. Als u op dit moment bitcoin onderhoudt, houdt u zowel 148 BTC als Legacy BTC bij na de splitsing.Het goede ding is dat deze coin-split rommelig en riskant kan zijn. En als u niet oppast, kunt u geld verliezen.

Deze gids geeft je de basis om je geld veilig te houden in de hele UASF en kan helpen om ervoor te zorgen dat je de "andere hand" haalt met je muntenonbeschadigd.Opmerking van de schrijver: als u zoveel mogelijk met de 148 BTC / Legacy BTC-markten wilt spelen en het u goed doet met het accepteren van risico's en / of u echt weet wat u doet, is deze gids waarschijnlijk niet voor u bedoeld: het is een gids voor nieuwkomers.

Vóór 1 augustus.

Ten eerste, wees ervan bewust dat een keten-split een risicovolle situatie kan creëren. Er is een mogelijkheid dat er een soort van cyber-battle zal uitbreken tussen de twee kampen, misschien zelfs escalerend tot het punt waarop bitcoin's wisselkoers (s) sterk dalen, misschien tot nul. Zorg ervoor dat je niet meer waard bent in bitcoin dan je bereid bent te verliezen.

Als je ervoor kiest je bitcoins vast te houden, is het belangrijkste advies: zorg ervoor dat je je eigen privésleutel gebruikt.Als je je bitcoins in een markt houdt, in een bewaarportefeuille zoals Coinbase, Circle of Xapo, of in een andere instantie die je privésleutels voor je bewaart, ontvang je misschien wel of niet eindelijk munten aan beide uiteinden van de serie. In werkelijkheid, als dit soort services niet goed zijn voorbereid, kunnen er situaties zijn waarin u helemaal geen munten krijgt. Tot nu toe hebben zeer weinig uitwisselingen bijgedragen tot enige vorm van garantie.

Dus als u een van deze services gebruikt om uw bitcoins op te slaan, wilt u uw eigen portemonnee maken. Stuur uw bitcoins naar een of meerdere Bitcoin-adressen in deze pocket. Deze portemonnee bevat nu je privésleutels.

Welk soort portemonnee u gebruikt, is aan u. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele basisoplossingen:

De enige portefeuilles die volledig vertrouweloos zijn, zijn portefeuilles met volledige knooppunten, zoals Bitcoin Core of Bitcoin Knots. Deze controleren alle protocolregels, maar ze zijn soms wat informatief intensief in gebruik. Als u op korte termijn niets met bitcoin (ofwel 148 BTC of Legacy BTC) wilt doen en eigenlijk gewoon wilt dat beide als een langdurige investering worden bewaard, is het afdrukken van uw privésleutels op een krantenportemonnee een andere optie. Deze optie is echter alleen veilig als u strikte veiligheidsmaatregelen volgt, die u hier kunt vinden. Je kunt ook een zak kopen. Elk van die hardwareportefeuilles die op bitcoin.org worden vermeld, houdt uw privésleutels beschermd.

De meeste gewone desktopcomputers of mobiele portemonnees, zoals vastgelegd op bitcoin.org, zijn ongeveer net zo veilig als uw computer of telefoon. Omdat de meeste telefoons en computers niet zo veilig zijn, zijn deze niet ideaal voor grote hoeveelheden. Met dat in gedachten houden alle mobiele portefeuilles en desktop wallets die op bitcoin.org worden vermeld uw privésleutels voor u.

In elke situatie: zorg ervoor dat u kopieën van uw eigen sleutels maakt! De meeste wallets vereisen dat u dit doet tijdens de installatie: mis deze stap niet.

On, en Maybe (kort) Later, 1 augustus.

Als de overgrote meerderheid van hash-elektriciteit vóór of op 1 augustus (of BIP141 of BIP91 vóór 1 augustus) Segregated Witness via BIP148 ondersteunt, moet de protocol-update soepel worden geactiveerd.

Update: Zelfs in het geval van een vlotte update lijkt Bitcoin Cash nog steeds te verschijnen. Het enige dat nodig is, is wat hash-elektriciteit en / of de moeite waard voor deze specifieke keten.

 • Als u uw privésleutels bewaart, hebt u zowel 148 BTC als Legacy BTC.
 • Zo'n ketenbreuk kan op veel manieren worden opgelost.

Als op enig moment op of na 1 augustus de 148 BTC-serie de serie wordt met het meeste verzamelde bewijs van werk, kunnen beide BIP 148-knooppunten naast Legacy-knooppunten overschakelen naar de 148 BTC-serie. Daarom moet de Legacy BTC-serie verloren gaan en de situatie oplossen. Het kan een tijdelijke splitsing zijn geweest en je zou in orde moeten zijn als je je privésleutels bewaart. U kunt nu bitcoin blijven gebruiken zoals u gewend bent.

Update: dit is niet waar voor BCC. BCC blijft bestaan ​​zolang er hash-elektriciteit en / of waarde aan deze specifieke keten is toegewezen.

Maar tenzij en totdat dit gebeurt (of andere soorten voorzorgsmaatregelen worden genomen), is er altijd minstens een theoretisch risico dat de Legacy BTC-reeks kan worden ingehaald en op deze manier verloren gaat. Die kans zou moeten afnemen naarmate de tijd vordert, maar kan realistisch gezien dagenlang bestaan, en misschien zelfs langer, ook al worden er geen blokken waargenomen in de 148 BTC-serie.

Daarom is het kopen of accepteren van Legacy BTC na de splitsing – en vooral kort na de splitsing – erg riskant. Het is dus niet aan te raden om Legacy BTC aan te schaffen of te accepteren – als u dat doet, moet u zich ten minste bewust zijn van en comfortabel zijn met al het gevaar dat uw geld zou kunnen ophouden te bestaan.

Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van het BIP148UASF _[en-nl]_2018-05-30 13-47-14--840 aan te schaffen of te

Update: kopen of accepteren van BTC is geen probleem wanneer de enige "split" de BCC-serie gebruikt.

BIP 148-knooppunten zullen de Legacy-serie nooit erkennen, dus deze zullen niet schakelen, ongeacht welke string meer hash-elektriciteit heeft. Het is echter zeer riskant om ook 148 BTC te kopen, accepteren of onderhouden. Belangrijker nog, er is geen garantie dat 148 BTC zal worden gebruikt. Hoewel dat duidelijk geldt voor elke cryptocurrency, als gevolg van trage aanpassingen van de mijnbouwproblemen, een mogelijk vijandige omgeving en het aanhoudende potentieel voor SegWit om te activeren in de Legacy-serie, is het waarschijnlijk meer waar voor 148 BTC. Bovendien kunnen blokkeerbevestigingen al geruime tijd erg langzaam zijn, waardoor het gebruik van 148 BTC voor onhandig handelen ongedaan zou kunnen worden gemaakt.

Als u 148 BTC wilt accepteren, moet u een BIP 148 volledig knooppunt als portefeuille uitvoeren. Je kunt hier meer details over vinden, en je kunt softwaredownloads hier vinden.Update: als je BCC wilt accepteren, heb je een toegewijde BCC-portemonnee nodig.

Naast het verlies van de Legacy BTC-serie of het wegkwijnen van de 148 BTC-ketting, is er nog een grote dreiging: herhaal aanvallen.

In het geval van een ketting-splitsing zullen de transacties aan elke kant van de vork waarschijnlijk identiek lijken. Als een transactie wordt opgehaald door zowel 148 BTC- als Legacy BTC-knooppunten, bijvoorbeeld omdat de ontvanger van een transactie die transactie opnieuw verzendt, kan de transactie legaal zijn voor beide ketens. Dit wordt een 'replay-aanval' genoemd.

Het uitgeven van munten aan het ene uiteinde van de serie kan ertoe leiden dat u per ongeluk de identieke munt aan de andere kant van de serie besteedt. In plaats van iemand alleen in 148 BTC te betalen, kunt u ook onbedoeld Legacy BTC verzenden, of omgekeerd. 148 BTC en Legacy BTC zijn in eerste instantie "aan elkaar geplakt".De beste manier om herhalingsaanvallen te stoppen is eenvoudig: verzend geen transacties. Tenminste niet totdat het voor iedereen duidelijker is hoe de situatie nade vork eruit ziet. Het is ook het beste om de laatste dagen of twee vóór 1 augustus geen transacties te verzenden, voor het geval ze niet punctueel bevestigen.

Update: het herhalingsrisico is ingewikkelder voor BCC. Als u aan de veilige kant wilt zijn, kunt u het beste geen transacties verzenden, zolang BCC maar enige zinvolle waarde voor u heeft.

 • De Chain-Split volgen.
 • In het geval van de BIP 148 UASF is het een beetje moeilijk om te zeggen wat 'het volgen van de keten-split' eigenlijk betekent.
 • Als de 148 BTC-serie meer verzamelde bewijzen van werk krijgt, zou het de enige serie moeten zijn die overleeft, en ook zou de splitsing voltooid zijn.
 • Als dat niet snel gebeurt, en zelfs als de 148 BTC-serie niet-actief lijkt te zijn, zou een keten-splitsing op zijn minst enige tijd kunnen duren. Mijnwerkers kunnen op elk moment beginnen met mijnen uit die reeks. Daarom kan de 148 BTC-serie in theorie altijd wissen van de Legacy BTC-serie.

Wat meer is, zelfs een scenario waarin meer dan twee ketens te voorschijn komen, kan niet uit de vergelijking worden gehaald.

Het fantastische nieuws is echter dat sommige transacties waarschijnlijk muntsplitsingsdiensten zullen opzetten en zorgen voor de meerderheid van de verfijning achter de schermen. Je zou gewoon je bitcoins naar een markt moeten verzenden, en de uitwisseling zal je account crediteren bij 148 BTC en Legacy BTC. (Ze zouden zelfs de transactie opnieuw moeten spelen om er zeker van te zijn dat ze inderdaad beide munten ontvangen). Op dat moment, als u wilt, kunt u uw munten verkopen of ruilen.

Als de splitsing aanhoudt, moeten er snel voldoende plaatsen zijn voor beide (of alle) munten. Natuurlijk moet u uw bestaande portemonnee bijwerken of een geheel nieuwe portefeuille downloaden als en wanneer dit gebeurt. Accepteer geen transacties in je zak voordat dit duidelijk is. Merk op dat de situatie wekenlang onzeker kan blijven!Verdere details over wat te doen na een coin-split worden aangekondigd op (en waarschijnlijk op bitcoin.org samen met andere bronnen van advies) wanneer en wanneer een coin-split plaatsvindt en we een beter begrip hebben van de vork situatie.

Update: het meeste houdt op voor BCC, behalve dat het heel duidelijk is wat "na het splitsen van de keten" betekent dat het 1 augustus en verder is.

Dus, om samen te vatten.

 • 1. Bedien uw privé-sleutels ruim voor 1 augustus.
 • 2. (Hoe "kort erna" afhangt van wat er gebeurt, het kan weken duren)
 • 3. Als er nog steeds twee (of langere) kettingen zijn wanneer het stof zich afzet, deel je je munten in verschillende vakken.

Deze gids wordt bijgewerkt terwijl nieuws zich ontwikkelt.