Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van de Bgold en Seg Wit2xForks

Gouden munt recensie

Het lijkt erop dat Bitcoin binnenkort nog minstens twee "coin-splits" zal tegenkomen, wat (meer correct) zal leiden tot de uitvinding van nieuwe munten. Een paar weken later wil een aanzienlijk aantal Bitcoin-bedrijven hard forken volgens het SegWit2x-programma zoals gedefinieerd in de "New York Agreement" (NYA), wat waarschijnlijk zal resulteren in een nieuwe munt.

Update: verschillende van deze bedrijven en de belangrijkste organisatoren achter SegWit2x hebben ervoor gekozen om niet verder te gaan met hun harde vork. Anderen kunnen echter nog steeds doorgaan, dus als u aan de veilige kant wilt blijven, blijven de hints in dit artikel gehandhaafd.

Als dit uitko mt, kunnen er drie verschillende blockchains en drie soorten munten zijn in slechts ongeveer een maand na publicatie van dit rapport. 1 blockchain zou zich houden aan het recente Bitcoin-protocol; voor de bedoeling van dit artikel zal die munt bekend staan ​​als "BTC." De tweede blockchain zal bij het Bgold-protocol blijven; in dit artikel zal die munt bekend staan ​​als "BTG." De volgende blockchain zal plaatsvinden na het SegWit2x-protocol; deze munt staat bekend als "B2X".

Het fantastische is dat elke BTC efficiënt wordt gekopieerd naar de Bgold en ook de SegWit2x blockchains. Als u persoonlijke Bitcoin-sleutels op het juiste moment van de vorken hebt, moet u ook uw BTG- en B2X-munten kunnen krijgen.

Het slechte nieuws is dat dergelijke vorken misschien een beetje rommelig en riskant zijn. In het geval dat je niet voorzichtig bent, is het eenvoudig om je BTC of zelfs B2X te verlagen, en misschien je BTG.Deze gids geeft u de basisprincipes om uw geld veilig te houden tijdens de naderende vorken en om ervoor te zorgen dat u het einde van de volgende maand bereikt met uw BTC, BTG en B2X voltooid.

Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van de Bgold en Seg Wit2xForks_[en-nl]_2018-05-30 13-47-10--911 evenwicht of een B2X-evenwicht

 

Opmerking van de schrijver: als u waar mogelijk met de markten wilt spelen en het u goed doet met het accepteren van risico's, of als u echt begrijpt wat u doet, dan is dit artikel waarschijnlijk niet voor u bedoeld: het is een handleiding voor beginners. Houd er ook rekening mee dat alles in dit artikel slechts advies is, afhankelijk van ons beste begrip van de situatie.

Houd er om te beginnen rekening mee dat het splitsen van munten enigszins riskant kan zijn, met name controversiële zoals de SegWit2x-vork. Hoewel het voorlopig onwaarschijnlijk lijkt, bestaat de mogelijkheid dat er een soort cyber-strijd uitbreekt, misschien zelfs escaleert tot het punt waarop alle wisselkoersen scherp dalen. Als je ervoor wilt zorgen dat je niet in een kruisvuur terechtkomt, is het beter om niet meer waard te zijn in Bitcoin dan je wilt verliezen.

Mocht u ervoor kiezen om door te gaan naar uw bitcoin, zorg er dan voor dat u bent voorbereid voor 25 oktober en bij voorkeur eerder. Dit is de middag waarop het BTG-equivalent wordt verdeeld over alle BTC-saldi. B2X zal een paar weken daarna vasthouden, rond half november (de exacte datum is nog niet bekend).

Als u uw bitcoins opslaat op een markt, bij een bewaardienst als Coinbase, Circle of zelfs Xapo, of bij een andere instantie die uw privésleutels voor u bewaart, kunt u mogelijk wel of niet uiteindelijk BTC, BTG en B2X ontvangen. Dit is nog niet erg duidelijk, en als je graag je munten zou willen behouden op dergelijke diensten, zou je op zijn minst moeten zien of jouw uitwisseling of vrijheidsbegeleiding naar keuze een officiële aankondiging op de vorken heeft gemaakt, misschien op hun bedrijfswebsite. Neem anders contact met hen op om te informeren.

Dat gezegd hebbende, als je absoluut zeker wilt zijn dat je de mogelijkheid hebt om je BTC, BTG en B2X te krijgen, zou je je persoonlijke sleutels echt alleen moeten beheren. Op die manier hoeft u niet op een derde partij te vertrouwen.Als u nu een bewaardienst gebruikt om uw bitcoins op te slaan, moet u eerder uw eigen portemonnee maken. Stuur of teken uw bitcoins van de bewaardienst voor deze portemonnee; deze zak bevat dan je privésleutels.Welk type portemonnee u wilt gebruiken, is uw beslissing. Voor dit specifieke doel is het beter om een ​​zak te gebruiken waarmee je rechtstreeks toegang hebt tot je persoonlijke sleutels. (Sommige portefeuilles maken dit gemakkelijker voor u dan anderen.) Maar technisch gezien zou elke portemonnee waarmee u uw persoonlijke toetsen kunt besturen, goed moeten zijn.

Met dat in gedachten zijn hier enkele basisopties:

Als u op korte termijn niet van plan bent om met BTC, BTG of zelfs B2X te handelen, en u wilt ze eigenlijk allemaal als langetermijninvesteringen houden, dan is een portemonnee voor een krant een fantastische optie. Er moet echter worden opgemerkt dat deze optie alleen veilig is als u strikte veiligheidsmaatregelen volgt, die u hier kunt vinden.Frequente portefeuilles zijn ongeveer net zo veilig als de computer (of telefoon). Omdat de meeste telefoons en computers niet echt veilig zijn, zijn deze niet ideaal voor grote hoeveelheden. Met dat in gedachten houden alle mobiele en desktop wallets die op bitcoin.org worden vermeld uw persoonlijke sleutels. Electrum is een fantastische keuze als u eenvoudig een eenvoudige toegang tot uw privé-sleutels wilt.

Een full-node wallet zoals Bitcoin Core of zelfs Bitcoin Knots kan ook een fantastische keuze zijn, omdat het niet moeilijk is om je persoonlijke sleutels bij deze pockets te krijgen. Als een bonus bieden deze portefeuilles u een beetje extra veiligheid over de Bitcoin blockchain (binnenkort) na de SegWit2X-vork, omdat deze pockets alle huidige protocolprincipes van Bitcoin toepassen. Desalniettemin zijn dit soort portefeuilles meer middelenintensief in gebruik, vergeleken met de meeste andere portefeuilles.

Een andere keuze is om een ​​hardware wallet te krijgen. Elk van die hardwareportefeuilles die op bitcoin.org worden vermeld, houdt uw privésleutels beschermd. Niettemin laten deze portefeuilles u over het algemeen niet gemakkelijk rechtstreeks toegang tot uw persoonlijke sleutels. Het is duidelijk dat je met deze zakken vooral BTG kunt krijgen, in plaats van dat ze allemaal een garantie voor B2X hebben gegeven. Dus terwijl deze portefeuilles je privésleutels veilig opslaan, kan het een beetje pakkender (maar waarschijnlijk niet onmogelijk) zijn om achteraf drie munten te pakken te krijgen.

In elk geval: zorg ervoor dat u kopieën van uw eigen sleutels maakt! De meeste wallets vereisen dat u dit doet tijdens de installatie; mis deze stap niet.

Kort na de Bitcoin Gold Fork (en vóór de SegWit2x Fork)

De Bitcoin Gold vork is af en toe bekend als een "vriendelijke vork." Dit komt vooral omdat het niet de bedoeling heeft om te beweren de "werkelijke" Bitcoin te zijn, en het is van plan een krachtige herhalingsbescherming te implementeren.Kortom, deze herhalingsbeveiliging betekent dat u uw BTG niet zult verzenden wanneer u van plan bent BTC te verzenden (of andersom). Dus zelfs nadat u uw BTC hebt uitgegeven, kunt u nog steeds uw BTG krijgen.Als u met uw BTC wilt handelen voorafgaand aan de SegWit2x-vork, zou het handig kunnen zijn om op te schrijven welke Bitcoin-adressen of persoonlijke sleutels BTG aan hen hadden gecrediteerd, met andere woorden, uw Bitcoin-adressen hadden BTC op hen op het moment van de Bgold-vork op 25 oktober.Er is echter geen haast om je BTG echt te krijgen. In feite zal het waarschijnlijk minstens een week daarvoor nodig zijn, zelfs mogelijk en mogelijk langer. Op die manier moet je gewoon door het proces gaan om al je nieuwe munten op te eisen.

Helaas kan de SegWit2x-vork iets rommeliger uitkomen.

Ten eerste denken verschillende bedrijven van SegWit2x dat deze vork een update is van Bitcoin zelf. Ze hebben daarom nu geen enkel doel om een ​​nieuwe naam aan te nemen. Ondertussen mogen ze bellen of opnemen (naar wat dit rapport verwijst) BTC als "B1X", of een andere ticker.

En natuurlijk hebben alle munten hun eigen wisselkoersen. U dient bijgevolg geen munten die zijn geregistreerd als "BTC" te kopen of te verkopen, tenzij en totdat u zeker weet welke munten uw beursnoteringen zijn als "BTC".Verder lijkt het erop dat SegWit2x vorkt zonder sterke herhalingsbescherming. Dit betekent dat post-fork, BTC-transacties en B2X-transacties identiek zullen zijn en beide legaal kunnen zijn op de twee blockchains.Het uitgeven van munten aan de BTC-blockchain kan ertoe leiden dat je per ongeluk de 'equivalente' B2X op de SegWit2x blockchain besteedt, en ook andersom. In plaats van iemand gewoon BTC te betalen, verzend je onbedoeld ook B2X – of zelfs andersom. "

Voor de zekerheid is het beter om geen munten te beleggen na de SegWit2x-vork in enig opzicht. Zoals hieronder wordt uitgelegd, moet u eerst uw munten "verdelen".Extra enkele milde portefeuilles (mobiele portefeuilles) zullen tonen aan welke blockchain meer hashkracht wordt toegeschreven. Dit betekent dat het evenwicht op uw display een BTC-evenwicht of een B2X-evenwicht zou kunnen zijn, en er is geen methode om het verschil te bepalen. (Zelfs als de pocket zegt dat het een BTC-balans is!)

Voor de zekerheid moet u geen verplichtingen met milde portefeuilles accepteren, omdat u B2X zou kunnen ontvangen wanneer u BTC verwacht, of andersom. In het minimum moet je er absoluut zeker van zijn dat je zak precies laat zien wat je denkt dat het weergeeft. (Portefeuilles zoals Electrum en GreenAddress zouden BTC als "BTC" moeten weergeven, ongeacht de hashpower-distributie.) Als u een volledige knoopportefeuille zoals Bitcoin Core of zelfs Bitcoin-knopen gebruikt, wilt u ook BTC accepteren, wat ook leuk zou moeten zijn.

Een Bitcoin-beginnersgids voor het overleven van de Bgold en Seg Wit2xForks_[en-nl]_2018-05-30 13-47-10--911 uw displayOp basis van hoeveel hash-elektriciteit is vastgelegd voor elke keten, is het mogelijk dat transacties (langzamer) langzamer bevestigen dan normaal en hogere kosten nodig hebben om op welke manier dan ook te bevestigen.

Als alle drie de ketens overleven en u uw persoonlijke sleutels bestuurt, moet u rond half november BTC, BTG en B2X kunnen aanschaffen.

Het claimen van je BTG zou relatief eenvoudig moeten zijn, ervan uitgaande dat er portefeuilles voor beschikbaar zijn. Het belangrijkste is dat u alleen uw persoonlijke sleutels (of persoonlijk sleutelzaad) in zo'n zak hoeft te steken.

Er zijn echter een paar veiligheids- en privacyrisico's verbonden aan dit doen. Het is te vroeg om precies te vertellen hoe deze gevaren eruit zullen zien, omdat het onduidelijk is welke portefeuilles BTG zullen stimuleren. (Het is zelfs niet zeker dat portefeuilles dat wel zullen doen.) Maar over het algemeen moet je eerst je BTC (en B2X) verplaatsen naar nieuwe adressen of hele nieuwe portefeuilles voordat je je BTG hebt.

Omdat het niet nodig is om te haasten, is het waarschijnlijk het beste om gewoon te wachten met het claimen van je BTG tot er meer duidelijkheid is. Tegen die tijd zal een vervolgartikel publiceren waarin de manier wordt uitgelegd om dit te doen.

Veilig toegang tot en gebruik van uw B2X (en BTC) kan een beetje lastiger lijken, vooral vanwege het risico van replay-aanvallen. Dit vereist dat de BTC en B2X van elkaar worden opgesplitst, wat mogelijk is maar enigszins complex kan blijken.

Sommige portefeuilles kunnen de munten voor u splitsen, maar het is te snel om te weten welke portefeuilles dat zullen doen. Bovendien zullen uitwisselingen waarschijnlijk een muntsplitsingsservice opzetten en zorgen voor de meerderheid van deze complexiteit achter de schermen. U zou dan uw BTC of B2X naar een markt moeten sturen, en de uitwisseling zal uw rekening crediteren met zowel BTC als B2X. (Ze zouden zelfs de ruil opnieuw moeten spelen om ervoor te zorgen dat ze echt je beide munten ontvangen en ze ook aan jou kunnen verdelen.) Er kunnen ook andere opties zijn om je munten te verdelen, maar dat valt nog te bezien.

Medio november zullen er waarschijnlijk ook gecommitteerde wallets zijn voor zowel BTC als B2X. Het is duidelijk dat u uw huidige portemonnee moet bijwerken of een gloednieuwe portemonnee moet downloaden.