Een Blockchain-oplossing voor hoog recept Geneesmiddelenprijzen

Zou er een Blockchain-optie kunnen zijn om hoge geneesmiddelenprijzen op recept te krijgen?

Geneesmiddelen op recept behoren tot de grootste bijdragen aan de stijgende gezondheidszorgkosten uit de VS En voor zowel individuen als gezinnen, met name waar verschillende voorschriften nodig zijn, kunnen medicatiekosten gemakkelijk escaleren tot tienduizenden dollars.

Volgens een rapport van de Kaiser Family Foundation willen 8 op de 10 Amerikanen dat de autoriteiten over de kosten van Medicare-patiënten onderhandelen. Ook willen Amerikanen grenzen stellen aan het bedrag dat farmaceutische bedrijven kunnen vragen voor dure medicijnen, zoals mensen om kanker te behandelen.

Receptkosten voor senioren lijken de meeste aandacht te vergaren. Velen op Medicare Part D ontmoeten wat bekend staat als de "doughnut hole", een woord dat wordt gebruikt om een ​​verschil in medicatiedekking te beschrijven. Alle deelnemers aan Deel D beginnen elk jaar met een aftrekbaar bedrag, dat na een treffer de dekking voor medicijnen activeert. Als dat polisbedrag echter opgebruikt is, betalen patiënten hun medicijnen tegen het veel hogere retailtarief – 5 tot 10 keer de verzekerde kosten

.De voortdurende escalatie van de kosten in alle stratas van de Amerikaanse bevolking was een belangrijk discussiepunt in pogingen om de Affordable Care Act, ook bekend als Obamacare, te vernieuwen. De heersende boodschap: medicijnen werken niet als patiënten ze niet kunnen behandelen. "En in een toespraak voor het Congres dat tweepartijen steun kreeg, zei hij dat zijn regering en Congres" zouden moeten werken om de kunstmatig hoge prijs van medicijnen te verlagen en ze onmiddellijk te doen verdwijnen. "

Brennan Bennett, een specialist in point-of-care op het gebied van drogisterij en redacteur van Blockchain Healthcare Review, zegt dat een van de grootste problemen in verband met medicatiekosten de studie- en ontwikkelingskosten zijn die verband houden met elk niet-geslaagde formulering van het medicijn. Hij merkt op dat het bijna een decennium en enkele miljarden dollars kan kosten om een ​​nieuw medicijn op de markt te brengen, en dat is als de klinische onderzoeken en papierwerk in gemiddelde tijdschema's dalen. Bovendien, formulariumoctrooien voor diegenen die de laatste 20 jaar doorkomen, wat betekent dat er geen kosteneffectieve off-merken zijn om het premiummerk te compenseren.

Een andere belangrijke wegversperring volgens Bennett is het effect van farmaceutische lobbyisten op wetgevers, met name op receptproblemen die een soort juridische stigma's kunnen inhouden. Hij citeert bijvoorbeeld een congresactie in 2016 die de Veterans Administration verhindert om medicinale cannabis voor te schrijven om dierenartsen met verwondingen en PTSS te krijgen, versus Oxycontin en Xanax, die beide even verslavend en duur zijn.

Maar naar zijn mening is fraude de belangrijkste kwestie in het volledige debat over prijsafspraken. Bennett zegt: "Ik hoorde net in de afgelopen Healthcare Blockchain Summit dat 1: 100 drugs in de VS nep zijn. Ik kan niet zeggen of dat over-the-counters bevatte, maar dat zou immaterieel zijn gezien de grootte en het bereik van dit nummer. "

Hij is van mening dat blockchaintechnologie een waardevolle rol kan spelen bij het aanpakken van dit probleem door integratie met Internet of Things (IoT) -apparaten om te zorgen voor een fraudebestendige versie in de hele distributieketen. Bennett: "Om deze hele chain of custody te bereiken met behulp van een blockchain-systeem met beveiliging, zou een groot farmaceutisch bedrijf een toegestane blockchain moeten opzetten om voor hun eigen interne chain of custody te zorgen. informatie met andere toegestane blockchains loopt van de verenigingen die de drugs overdragen en distribueren. "

Bennett is van mening dat de grootste obstakels voor de adoptie van blockchain in deze ruimte IP-beveiligingsproblemen zijn. "Niemand wil nog adopteren omdat de mogelijkheden voor informatiebeheer die samenwerking tussen blockchain-compatibele farmasystemen mogelijk maken om de informatie te splitsen die nodig is om de kosten te drukken, nog steeds relatief onvolwassen zijn. IP-beveiliging houdt verband met communitybeveiliging."

Een gebrek aan bestaande grote spelers?Een gids voor beginners over het claimen van uw Bitcoin-goud en het verkopen ervan_[en-nl]_2018-05-30 13-47-03--983 een hardwareportefeuille om je

Over veelbelovende blockchain-use-cases merkte Bennett op dat hij niet op de hoogte is van welke 'end-to-end' moleculaire modellering dan ook voor de winkel. "Ik zal deelnemen aan een paneldiscussie op de Johns Hopkins-campus in juni, die vooral gaat over wat een belangrijke speler zou moeten doen om aan de slag te gaan met de bedrijfsapotheek. Als er al een bestaat, hoop ik dat ze overwegen hun begrip te delen. "

Hij merkte verder op dat er heel wat software wordt ontworpen voor bepaalde bedrijfsactiviteiten van apotheken in termen van interactie met verschillende punten van patiëntenzorg, maar dat het supply chain management van de apotheek moet worden geïntegreerd met verschillende blockchain-software om de hele procedure te beveiligen, het IoT is het grootste.

Amid vertelde over blockchain-verbeteringen van de farmaceutische industrie, Bennett had dit te zeggen:

"Meer en meer van de patiënten in mijn apotheekpraktijk halen medicijnen uit Mexico en Canada, patiënten vinden online internationale apotheken, er zijn georganiseerde busreizen over de grens voor medicatie-aankopen, ik heb zelfs meldingen gekregen van ongelooflijke meldingen van mijn patiënten. besparingen op een gloednieuw product in exact dezelfde verpakking en dezelfde fabriek, waarom de kosten voor de consument altijd zo hoog zijn als in andere landen, wordt niet goed uitgelegd aan de hand van welke bron dan ook. "

Bennett is optimistisch dat de use cases van drogisterijkapsdistributie in de drogisterij snel zullen groeien en andere huidige blockchain-voorbeelden van toeleveringsketenmanagement met betrekking tot concrete items, zoals voedsel, zullen leren en nabootsen. Hij geeft aan dat er een aantal blockchain-use-cases verschijnen die gericht zijn op bepaalde knelpunten in de kosten van de apotheek, zoals klinische onderzoeken.