Een gids voor beginners over het claimen van uw Bitcoin-goud en het verkopen ervan

Een beginnershandleiding voor het claimen van uw Bitcoin Gold 

Dit is wat je samen met je BTG kunt doen nu de blockchain springlevend is.Let op: Alles in deze gids is slechts informatie die is gebaseerd op ons beste begrip van de huidige omstandigheid.In de handleiding van onze nieuwkomer over het overleven van de Bgold– en SegWit2x-vorken hebben we uitgelegd hoe u uw sleutels beveiligt zodat u zeker weet dat u toegang hebt tot uw BTG en B2X. De B2X-vork is echter aan de leiders van dat project opgeschort en het lijkt nu onwaarschijnlijk dat deze op een kritieke manier zal plaatsvinden.Als zodanig geeft dit vervolg informatieve artikel uitleg over hoe het mogelijk is om uw eigen BTG te claimen (en eventueel te gebruiken) – alleen uw BTG.

Doe voorzichtig.

Als gevolg hiervan kunt u uw BTC niet per ongeluk uitgeven als u BTG wilt uitgeven of omgekeerd.

Je kunt Bitcoin gewoon blijven gebruiken zoals je hebt. Mocht je ooit van gedachten veranderen (en in de tussentijd je privé-sleutels van Bitcoin niet verliezen), dan kun je je BTG op elk moment op de lange termijn nog steeds claimen.Evenzo, als je je BTG langdurig wilt vasthouden, hoef je nu ook niets te doen. Het is mogelijk om BTC te blijven gebruiken alsof er niets is gebeurd; zorg er gewoon voor dat u uw privésleutels nooit verliest.(In beide gevallen kan het echter handig zijn om een ​​register bij te houden van de Bitcoin-adressen die uw bitcoins hebben opgeslagen in de tijd van deze splitsing. Dit is niet strikt verplicht, maar uw toekomstige zelf kan u bedanken als u het doet U zou deze informatie in uw favoriete zak moeten kunnen vinden, hoewel u daar misschien een klein beetje van zak tot zak van kunt verschillen. Als alternatief kunt u al uw munten naar een nieuw adres verplaatsen. van al uw transacties sinds 25 oktober 2017 en noteer welke geadresseerde munten worden aangepakt, want op die datum weet u welke adressen munten bevatten in de tijd van deze splitsing.)

Laten we nu aannemen dat je op dit moment om BTG geeft, op zijn minst genoeg om je aandeel te willen bieden. (1 BTG handelt ongeveer 0,02 BTC op het moment dat deze gids wordt geschreven, wat betekent dat u een dividend van 2 procent in uw BTC kunt verdienen als u besluit te verkopen.)Als je de informatie in de handleiding van onze nieuwkomer hebt gevolgd, is het goed dat je de volledige controle over je eigen Bitcoin-privésleutels hebt. Dit betekent dat je nu zowel BTC als BTG hebt.

Een gids voor beginners over het claimen van uw Bitcoin-goud en het verkopen ervan_[en-nl]_2018-05-30 13-47-03--983 uw BTG mogelijkHet goede ding is dat het niet noodzakelijk eenvoudig of veilig is om je BTG te claimen. In het geval dat u onveilige (of kwaadwillende) toepassingen gebruikt, kunt u per ongeluk uw privésleutels ontmaskeren. En aangezien dit dezelfde persoonlijke sleutels zijn die uw BTC vastzetten, kan dit beveiligingslek ertoe leiden dat uw eigen BTC wordt gestolen. U verliest veel meer uit het afstoten van uw BTC dan dat u profiteert van het verkopen van uw BTG.

Daarom zult u waarschijnlijk uw tijd moeten nemen en ervoor zorgen dat u ziet wat u goed genoeg doet om het voor elkaar te krijgen zonder uw privésleutels bloot te leggen. Je BTG gaat nergens heen.

Toegang tot uw munten.

In de gids van onze nieuwkomer over het overleven van de Bgold (en SegWit2x) -vorken hebben we uitgelegd hoe u uw privésleutels kunt beschermen en verschillende portefeuillekeuze hebt bepleit. Hier kunt u per optie de manier vinden om in uw BTG te komen.

Let op: hoewel het in alle gevallen niet strikt verplicht is, is het waarschijnlijk het beste om eerst uw bitcoins (BTC) over te zetten naar een nieuw adres, of mogelijk een compleet andere portemonnee met een nieuw zaadje, zelfs voordat u uw BTG aanraakt. Op deze manier voeg je geen beveiligingsrisico's toe, terwijl het potentieel ook een beetje beter is voor eenzaamheid. (Meer over dat hieronder.)

Dit betekent dat u zich aan het advies moet houden en uw BTC eerst naar een nieuw adres of een compleet andere portemonnee met een nieuw zaadje moet brengen voordat u uw persoonlijke sleutels in de Coinomi-portemonnee steekt!

Papieren portefeuille.

De eerste aanbeveling in de handleiding van onze nieuwkomer over het overleven van de Bgold (en SegWit2x) vorken zou zijn om een ​​papieren portemonnee te gebruiken. Deze informatie werd gegeven in het kader van het verlengen van de duur van uw munten, met name. Maar als u toegang wilt tot uw BTG, kunt u dit natuurlijk onmiddellijk doen.Aan de andere kant, het doel van een papieren portemonnee is dat uw persoonlijke sleutels niet worden opgeslagen op een apparaat dat mogelijk is gehackt. Als u dus waarschijnlijk uw eigen private sleutel in een Bitcoin Gold-portemonnee wilt inbouwen, moet u beslist een geheel andere papieren portemonnee maken met een nieuwe privésleutel voor uw bitcoin (BTC). Het is waarschijnlijk het beste om eerst je sleutels te vegen met een Bitcoin (BTC) -portemonnee en de munten vervolgens naar deze nieuwe papieren portefeuille voor BTC te verzenden.

Electrum en Coinomi zijn slechts twee portefeuilles waarmee je Bitcoin-privésleutels kunt vegen. Ga op zoek naar de "sweep" -optie in de menu's van die wallets; hier kunt u de QR-code scannen die in uw papieren portemonnee wordt getoond. (Of u typt de privésleutel in.) Zodra u dit hebt gedaan, stuurt u de bitcoins naar de nieuwe papieren portefeuille.Zodra uw bitcoins veilig zijn opgeslagen op de nieuwe papieren zak (idealiter na een minimum van één verificatie), bevat de oudere papieren portefeuille nog steeds de BTG.Nu moet dezelfde truc worden gerepliceerd om toegang te krijgen tot je BTG. Coinomi heeft ook een blogpost gepubliceerd waarin precies wordt uitgelegd hoe je toegang krijgt tot je BTG. Inclusief instructies voor papieren portefeuilles.

Normale portefeuille.

Onze tweede aanbeveling was om een ​​normale portemonnee te gebruiken, zoals vastgelegd op bitcoin.org.Hoe u in uw BTG kunt komen als u een normale portemonnee gebruikt, verschilt per portemonnee. Maar in de meeste gevallen is Coinomi opnieuw de beste portemonnee om je sleutels in te importeren. Hoewel oorspronkelijk geschreven voor Bitcoin Cash, legt deze Coinomi blogpost precies uit hoe je die verandering voor een aantal wallets kunt maken. (Vervang emotioneel "BCH" voor "BTG" waar relevant.)

Total Node Wallet.

Onze volgende aanbeveling was om een ​​volledige knoopportefeuille te gebruiken, zoals Bitcoin Core of Bitcoin Knots.Met deze portefeuilles bewaart u uw sleutels in een bepaalde map op uw pc. U kunt een back-up van deze map maken met behulp van het menu in uw portemonnee en "Backup wallet" selecteren. Nadat u dit hebt gedaan, moet u deze back-up naar het volledige Bitcoin Gold-knooppunt, Bitcoin Gold Core, kunnen importeren.Maar nogmaals, het is een stuk eenvoudiger (en mogelijk zelfs veiliger) om je privésleutels uit het volledige Bitcoin-knooppunt te exporteren en ze in de Coinomi-pocket te importeren. Hoewel oorspronkelijk geschreven voor Bitcoin Cash, legt deze Coinomi blogpost ook de manier uit om dit voor BTG te doen. (Vervang emotioneel "BCH" voor "BTG" waar relevant.)

Hardware Wallet.

We hebben ook gepleit voor het gebruik van een hardwareportefeuille om je privésleutels veilig te houden – hoewel we ook opmerkten dat deze portefeuilles het niet noodzakelijk eenvoudig maken om toegang te krijgen tot je BTG.

Inderdaad, op het moment van schrijven heeft geen enkele hardware wallet toegang tot BTG toegestaan. Ledger en Trezor hebben echter blogberichten gepubliceerd waarin ze suggereren dat ze eraan zullen werken. Als u een van deze portefeuilles gebruikt, moet u op de hoogte blijven van aankondigingen op hun sociale websites of blogs. Digital Bitbox en Keep Key hebben ook gepubliceerde blogposts op de Bgold-vork, wat suggereert dat ze het kunnen aanmoedigen, maar ze ondersteunen het nog niet. Kijk uit voor hun sociale websites en site om te zien of dit verandert.

Als u ons advies niet opvolgt en in plaats daarvan uw BTC opslaat in een andere zak, op een beurs of op een andere plaats, kunt u uw BTG mogelijk blijven claimen. In dit geval zul je zelf moeten uitzoeken of dit het geval is of niet, en ook de beste manier om dat te bereiken. Deze Coinomi-blogpost kan opnieuw een aantal portefeuilles ondersteunen. (Vervang emotioneel "BCH" voor "BTG" indien van toepassing)

Gebruik maken van (of verkopen van) uw BTG.

Zodra je je BTG hebt opgeëist, kun je deze gebruiken hoe je wilt. Net als elke andere altcoin kun je het bijvoorbeeld voor BTC verkopen of het ergens uitgeven als het wordt geaccepteerd voor terugbetaling, enzovoort.

Als u besluit uw BTG te verkopen, zijn er verschillende uitwisselingen waar u dit kunt doen. De website Bitcoin Gold somt de meeste van hen hier op. (Welke van deze u besluit te vertrouwen, wordt aan u overgelaten, we geven geen specifiek advies.)

Een gids voor beginners over het claimen van uw Bitcoin-goud en het verkopen ervan_[en-nl]_2018-05-30 13-47-03--983 houden - hoewel we

Maar er zijn nog maar drie variabelen om in gedachten te houden voordat je dit doet.

Het eerste element is eenzaamheid. Uw openbare sleutels (die kunnen worden gekoppeld aan uw BTC- en BTG-adressen) zijn gelijk voor BTC en BTG. Dit betekent dat wanneer u uw BTG uitgeeft (bijvoorbeeld om ze naar een centrale te verzenden), u niet alleen uw BTG-adressen maar ook uw BTC-adressen laat zien. Dit kan op zijn beurt veel weergeven over uw huidige posities, evenals over uw vroegere en toekomstige transacties en kan zelfs bij uitbreiding andere gegevens over entiteiten of personen waarmee u transacties uitvoert, onthullen. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt met het opgeven van deze eenzaamheid als je je BTG naar een uitwisseling of een andere plaats gaat sturen.

Het tweede element is in dit stadium grotendeels theoretisch, maar het is toch een snelle vermelding waard: veiligheid. Dit betekent niet dat uw BTC op dit moment onzeker is, maar er is een verhoogde mogelijkheid dat uw BTC op een bepaald moment in de (verre) toekomst niet veilig zal zijn wanneer deze specifieke cryptografische standaard is verminderd. Het is daarom het beste om uw BTC naar een nieuwe toespraak over te brengen, in ieder geval enige tijd in de komende paar jaar.

De volgende variabele werd genoemd, maar wordt herhaald: als u onveilige applicaties gebruikt om uw BTG te claimen, loopt uw ​​eigen BTC mogelijk gevaar. Het is waarschijnlijk het beste om je BTC naar een nieuw adres te verplaatsen of misschien een compleet andere portemonnee met een frisse zak, voordat je je gaat bemoeien met BTG – ongeacht welke portemonnee je gebruikt.

Dus, om samen te vatten...

  • 1. Je hoeft niets te doen als dat niet nodig is, en er is geen haast. Als uw persoonlijke sleutels beveiligd zijn, is uw BTG beveiligd.
  • 2. Als u uw BTG op welke manier dan ook wilt gebruiken, is het waarschijnlijk het beste om uw BTC eerst over te zetten naar een volledig nieuw adres dat u bestuurt, of misschien naar een geheel andere portemonnee gemaakt van een nieuw zaad.
  • 3. Upload uw privésleutels zodra u weet wat u doet, in een Bitcoin Gold-portemonnee, zoals Coinomi. Dan kun je het houden, uitgeven, misschien een ruilbrief sturen om te verkopen of wat dan ook dat je wilt doen met je "gratis geld".