Een nieuwe editie van Content Publishing en Licensing op de Blockchain

De evolutie van sociaal netwerken

Het internet en sociale websites hebben een ongekende toegankelijkheid tot informatie losgemaakt. De tijd tussen het maken van content en de wijdverspreide publicatie is aan het verdwijnen. Samen met dit gemak van toegang en delen, krijgt echter te weinig controle over iemands inhoud. Met een paar klikken kan de inhoud opnieuw worden gepubliceerd met betrekking tot de oorspronkelijke bron, waardoor de eigenaar wordt verduisterd.

Wat het world wide web tot nu toe heeft gemist, is in werkelijkheid een op netwerken gebaseerd logboek van bezit dat de uitwisseling van informatie kan bijhouden. Input blockchain-technologie. Hoewel de eerste en momenteel meest prominente toepassing van deze technologie een op internet gebaseerde betaalmethode is, zal dit na verloop van tijd slechts een van de vele gebruikscasussen worden.

Een kwantumtheorie van geld en waarde _[en-nl]_2018-05-30 13-47-39--097 en paradoxale kwaliteiten geeftEen van de eerste niet-financiële programma's van blockchaintechnologie is een service die bekend staat als "Proof of Existence." De service integreert een hash van een document in een blok in de Bitcoin-blockchain. Een persoon kan deze ingesloten hash gebruiken om te laten zien dat het bestand bestond op de bloknoogte bestaande uit de hash zonder te vertrouwen op een vertrouwde derde partij, waardoor een gedecentraliseerde tijdstempeldienst wordt gemaakt.

Po.et is een blockchain-protocol dat van plan is om het concept van Proof of Existence uit te breiden en transformeert in de publishing-industrie. In de vroege ontwikkeling zal Po.et een platform zijn waarop geschreven inhoud kan worden gemagnetiseerd met behulp van de Bitcoin-blockchain en samen met belangrijke metadata kan worden gevonden. Ten slotte is Po.et van plan een volledig gedecentraliseerde markt te creëren waarin redacteurs, uitgevers en makers van inhoud interactie kunnen hebben met licentie- en aankoopovereenkomsten minus de fricties die nu bestaan.

De inspiratie.

Max Bronstein, media- en strategieleider voor Po.et, zei dat de klus was ontstaan ​​door een aantal uitdagingen waarmee te maken kreeg. Hij zei dat Po.et bedoeld was om 'vragen over eigendom of toeschrijving op het web' te beantwoorden, zoals 'wie het werk bezit, wie het heeft gemaakt en of het gebruik van dit werk is goedgekeurd'.

In overeenstemming met Bronstein zijn deze vragen moeilijk te beantwoorden voor verschillende functies, en de organisaties die toegankelijkheids- en licentie-informatie beheren, zoals Getty Images en Creative Commons, bestaan ​​vaak in silo's zonder interoperabiliteit met andere platforms.