Lijn Commerce Raises 12 aan

Beleggingsfondsen

In april meldde dat wereldwijde betalingsprovider Align Commerce een publieke bèta van zijn eigen betalingsstadium lanceerde, de allereerste in de industrie om de Bitcoin-blockchain transparant te gebruiken om snellere en goedkopere wereldwijde verplichtingen mogelijk te maken.

Transacties verschijnen als traditionele verplichtingen aan zowel de verzendende als de ontvangende kant, maar Align Commerce pijpt de overdracht via de blockchain in plaats van veel tussenliggende bankconcessies te gebruiken, waardoor zowel de tijd als de kosten van conventionele wereldwijde overboekingen worden gehalveerd.

Dit is de initiële investering van het gerenommeerde durfkapitaalbedrijf in een blocktech-gebaseerd fintech-bedrijf.

Lijn de aanhalingstekens uit dat kleine bedrijven momenteel $ 50 miljard aan draad- en handelskosten betalen. Forbes merkt op dat terwijl overboekingen gewoonlijk kosten met zich meebrengen van de initiatiefnemende bank, tussenpersonen en de bank van de ontvanger, plus de valutakoers, Align alleen kosten met een lage valutakoers van 1,9 procent.Het perspectief van een advocaat kan slimme contracten buiten de juridische grenzen om_[en-nl]_2018-05-30 13-47-34--507 naarmate meer nieuwe technologie

"We waren de afgelopen decennia op zoek naar toepassingen van de blockchain op manieren die echte bedrijven konden bouwen en echte waarde toevoegden die niet in de gratie lagen van de valutawaardering die op en neer en rondom kan bewegen," zei KPCB-generale partner Randy Komisar, die het bestuur van Align zal combineren, in een verklaring van Forbes. "En van die blockchain-bedrijven die we in Align hebben doorgebracht, omdat we denken dat het een marktplaats is met een te weinig service, met een CEO die het goed kende en vroegtijdige tractie van klanten die die waarde versterkten."

De consumenten aan beide kanten hoeven niet te begrijpen dat er dingen zoals Bitcoin of de blockchain bestaan; het enige dat ze moeten weten, is dat het platform betalingen sneller en goedkoper verwerkt, met één commissie van 1,9 procent betaald door de partij die de valuta omzet.

"Het Align Commerce-platform is niet alleen een creatief en transformatief gebruik van de blockchain-technologie, maar een fundamentele heroverweging van hoe globale betalingen kunnen en moeten worden uitgevoerd", zei Komisar in een interview geciteerd door PYMNTS. "

Als een bedrijf in de Verenigde Staten bij een leverancier in de eurozone koopt, factureert de leverancier in euro en betaalt de koper in Amerikaanse dollars plus de valutaomrekeningskosten. Het simpele feit dat Align Commerce de transactiekosten met wel 50 procent kan verlagen terwijl het toch winst blijft, is een teken van de radicale verandering die de blockchain kan bijdragen aan de financiële sector.

Transparantie is een ander belangrijk voordeel van het Align Commerce-platform, waardoor real-time tracking van bewerkingen mogelijk is.

"De $ 24 biljoen grensoverschrijdende betalingsmarktmarkt groeit razendsnel en verwacht tegen 2022 54 miljard dollar te verduisteren, ondanks een zeer inefficiënt en duur systeem waarbij bedrijven meer dan $ 50 miljard aan draad en deviezen betalen, wachtend tot zeven dagen voor transacties om te voltooien en geen zichtbaarheid hebben in de procedure ", verklaarde voormalig Western Executive Marwan Forzley, nu oprichter en CEO van Align Commerce, in april.

"De blockchain biedt een kant en klaar alternatief," zei Forzley. "Het Align Commerce Payments Platform zal de eerste in de branche zijn om dit wereldwijde spoor toe te passen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het snel opbouwen en ontvangen van betalingen in hun eigen valuta, terwijl hoge kosten en verborgen kosten worden vermeden."

TechCrunch merkt op dat Align niet het enige bedrijf is dat op zoek is naar diplomatieke verplichtingen op basis van blockchain-engineering en Bitcoin. Uphold – dat de re-branded Bitreserve gecoat door in oktober – is ook van plan om de blockchain te gebruiken als een transparante coating voor grensoverschrijdende transacties.