Uitlijnen Commerce lanceert Public Beta of International Payments Platform

24 kan vierendertig procent snijden

Align Commerce kondigde gisteren aan dat de publieke bèta van zijn wereldwijde betalingsplatform was gestart, waardoor de prijs en het tijdstip van transacties mogelijk zouden dalen op een marktplaats van $ 24 biljoen. Vierendertig landen zijn nu blootgesteld voor deze bèta.

Align Commerce gebruikt de blockchain om valutatransfers te bespoedigen. Bij het verplaatsen van geld via het conventionele banksysteem, nemen veel tussenpersonen elk een kleine vergoeding. Door dat te elimineren, kan het geld aanzienlijk sneller en ook voor minder kosten bewegen.Forzley verduidelijkte de workflow binnen een e-mail aan Bitcoin Magazine: Business A betaalt de factuur met behulp van een lokaal betalingssysteem, zoals Automated Clearing House (ACH.) Business B wordt betaald via zijn lokale betalingssysteem.

"De snelheid van deze betaling is afhankelijk van de snelheid van de betaalmethoden, die per land verandert," verduidelijkt Forzley.

Wat de tool vooral nuttig maakt voor potentiële bedrijven, is dat er geen wijzigingen zijn in de manier waarop ze zaken doen.

 

Een Bitcoin-
beginnersgids voor het overleven van de Bgold en Seg Wit2xForks_[en-nl]_2018-05-30 13-47-10--911 privé-sleutels

"Het geheim is dat er aanzienlijke voordelen zijn voor de bedrijven die de blockchain gebruiken met betrekking tot besparingen in geld en tijd," verduidelijkt Forzley. "Bovendien is er absoluut geen omkering van vereist gedrag: de blockchain wordt achter de schermen gebruikt voor een rail die tussen twee partijen in fiat wordt geschakeld."

"Align Commerce is de eerste organisatie die internationale betalingen tussen bedrijven die gebruikmaken van de blockchain, succesvol verwerkt, waardoor bedrijven een eenvoudiger, snellere en goedkopere keuze hebben voor grensoverschrijdende transacties," verklaarde Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, in de aankondiging.

Uitlijnen van handel kan de prijs voor bedrijven ook verlagen door tijd te besparen die het nodig heeft om de betalingen te verwerken en hoeveel tussenpersonen deelnemen aan de overdracht. Alleen het bedrijf dat valuta moet wijzigen, betaalt een wisselkoers van 1,9 procent bovenop het bedrag dat het wil verzenden. Daarom moet de koper de wisselkoerskosten dekken.

Bedrijven maken zich misschien zorgen over de volatiliteit van Bitcoin terwijl de betaling van punt A naar punt B gaat. Hoewel het sneller gaat dan traditionele middelen, kan Align Commerce de betaling niet onmiddellijk laten verhuizen vanwege lokale uitwisselingen. Maar volgens Forzley beheert het bedrijf alle kostenvolatiliteitskwesties.

Het gebruik van de blockchain om snellere betalingen over de hele wereld te creëren, is een use case. Bitcoin-enthousiastelingen zijn voorstanders van een behoorlijk lang moment. Commerce uitlijnen hoopt dat probleem uiteindelijk op te lossen.